زمان تقریبی مطالعه: 20 دقیقه
هرچقدر هم که آرزو میکنیم نوزادان همیشه بخندند و لبخند بزنند اما واقعیت این است که آنها در اوایل زندگی بسیار زیاد گریه میکنند. نوزادان بهخصوص در چند ماه اول زندگی، هر روز گریه میکنند که این کار راهی برای ارتباط برقرار کردن آنها با دنیای اطراف است. اگرچه شما بهعنوان والدین در طول رشد فرزندتان میتوانید بهتدریج از دلایل گریه نوزاد خود آگاه شوید اما تشخیص علت گریه نوزاد بهخصوص در چند ماه اول زندگی او میتواند بسیار دشوار باشد. بنابراین، چرا نوزاد گریه میکند و چگونه میتوان به قطع گریه او کمک کرد؟ ما در ادامه مقاله بهصورت مفصل به پاسخ این پرسشها پرداختهایم.
گریه نوزاد چه معنی دارد؟
علت گریه نوزاد چیست؟ اگر فرزند نوزادی دارید که اکنون در حال گریه است لازم است بدانید که او با این کار میخواهد به شما بگوید به چه چیزی نیاز دارد. متخصصان بر این باورند که فرزندان پستانداران ازنظر تکاملی بهگونهای هستند که برای رساندن پیام به والدین خود از گریه استفاده میکنند و با این کار نشان میدهند که به توجه فوری نیاز دارند. ما در این مقاله به رایجترین دلایل گریه کردن نوزادان میپردازیم که آگاهی از آنها به شما کمک میکند علت گریه فرزندتان را بهتر تشخیص دهید.
گریه نوزاد از گرسنگی
همه انسانها بهخصوص نوزادان وقتی گرسنه میشوند کمی بداخلاق میشوند. اگر نوزادان برای مدتی غذا نخورده باشند، ممکن است خیلی سریع از حالت آرامش به حالت پریشانی تغییر کنند. گریه طبیعی نوزاد در این شرایط، ممکن است بهصورت فریاد «به من غذا بده» و به شکل ریتمیک، تکراری و معمولا کوتاه و با صدای بم باشد. علاوه بر این، به گفته متخصصان، گریههای نوزادان میتواند شامل صدای «نِه» نیز بشود که این صدا ناشی از بازتاب برخورد زبان نوزاد به سقف دهان در جستجوی شیر است.
نکته کلیدی این است که گریه کردن معمولا دیرترین نشانه از گریه کردن نوزاد است و برای اینکه فرزندتان از گرسنگی گریه نکند، سعی کنید نشانههای اولیه گرسنگی او را بهموقع تشخیص دهید. این نشانهها شامل ملچ مولوچ کردن نوزاد، مکیدن دستها یا چرخاندن سر برای یافتن سینه یا شیشه شیر میشود.
خوابآلودگی
وقتی بزرگسال هستید ممکن است بهمحض اینکه سر خود را بر روی بالش قرار میدهید به خواب بروید اما کودکان اینگونه نیستند. درواقع، آنها برای خوابیدن به آموزش نیاز دارند. نوزادان تا چهارماهگی ریتم شبانهروزی ثابتی ندارند و از سوی دیگر، نوزادانی که گریه میکنند توانایی زیادی برای آرام کردن خود ندارند. به همین دلیل، مهم است که در این مورد به فرزندتان کمک کنید.
برای کاهش گریه و بی قراری نوزاد کمی نیاز به آزمونوخطا نیاز دارید تا درنهایت، متوجه شوید فرزندتان با چه چیزی آرام میشود. قنداق کردن برای شروع میتواند راهکار خوبی باشد. برخی از نوزادان نیز با تکان داده شدن، شنیدن لالایی و حتی صدای سفید آرام میشوند. از سوی دیگر، اگر فرزندتان در طول شب بارها بیدار میشود و گریه میکند ممکن است وسوسه شوید که در طول روز خواب او را کاهش دهید. بااینحال، لازم است بدانید که این روش میتواند نتیجه معکوس داشته باشد، زیرا خستگی بیشازاندازه مانع از به خواب رفتن نوزاد میشود.
پوشک کثیف
یک دلیل گریه در نوزادان، کثیف بودن پوشک آنهاست. برخی از نوزادان میتوانند پوشک کثیف را ساعتها تحمل کنند اما برخی دیگر، بهمحض کثیف شدن پوشک آشفته میشوند. بنابراین، اگر میخواهید از علت گریه نوزاد خود آگاه شوید میتوانید پوشک او را باز کنید یا آن را بو کنید تا متوجه شوید که آیا دلیل گریه فرزندتان کثیف بودن پوشک اوست یا خیر.
نیاز به آروغ زدن
اگر بلافاصله پس از شیر خوردن فرزندتان متوجه گریه او شوید، ممکن است علت گریه نوزاد، نیاز او به آروغ زدن باشد. همه والدین حواسشان به این موضوع است که پس از شیر دادن به نوزاد به او کمک کنند که آروغ بزند. بااینحال، لازم است بدانید که بیشتر نوزادان ممکن است پس از سکسکه کردن، پستانک مکیدن و گریه کردن نیاز به آروغ زدن داشته باشند، زیرا همه این موارد باعث بلع هوا توسط نوزاد میشوند.
مشکلات شکمی
آیا فرزندتان در هنگام گریه کردن به خود میلولد، کمرش را قوس میدهد یا پاهایش را بالا و پایین میبرد؟ این مورد، نشانههای واضحی از گاز شکم کودک هستند. خبر خوب این است که برای خروج گاز از شکم کودک، روش موثری وجود دارد. برای این کار کودک را در سمت چپ یا بر روی شکم قرار دهید تا به هضم غذای او کمک کنید. همچنین، اگر متوجه شدید که در شکم نوزاد گاز وجود دارد پاهای او را مثل دوچرخهسواری تکان دهید و پاهای او را به سمت قفسه سینه فشار دهید تا گاز از شکم نوزاد خارج شود.
دنداندرآوردن
نوزاد میتواند از حدود چهارماهگی شروع به دنداندرآوردن کند و وقتی درد دنداندرآوردن شروع میشود، طبیعی است که میزان گربه کودک نیز افزایش پیدا کند. سایر علائم دنداندرآوردن نوزاد، بزاق بیشازحد و جویدن هر چیزی توسط کودک است. در این شرایط، مکیدن پستانک یا انگشت میتواند به تسکین علائم دنداندرآوردن نوزاد کمک کند. همچنین، میتوانید لثههای نوزاد را ماساژ دهید.
تحریک بیشازحد
همه ما بارها و بارها تحریک حسی بیشازحد را تجربه کردهایم. این مسئله میتواند برای نوزاد زمانی اتفاق بیفتد که جمعیت زیادی در یک مکان وجود داشته باشد یا او را به یک فروشگاه شلوغ ببرید. به یاد داشته باشید که فرزندتان در حال عادت کردن به شلوغی است. بنابراین، طبیعی است که او زود به هم بریزد. هر زمان که حس کردید گریه فرزندتان در اثر تحریک بیشازحد است او را به مکانی آرام ببرید و اجازه دهید تا استراحت کند. پیادهروی و قرار گرفتن در معرض هوای تازه در محیطی آرام و آشنا نیز میتواند بری نوزاد مفید باشد.
نیاز به توجه
اگرچه شما میتوانید کودک را بر روی تشک بازی یا در تختش قرار دهید تا بازی کند اما فرزندتان زمانی شادترین و ساکتترین کودک میشود که با شما باشد. کودکان در اغلب موارد به خاطر تنهایی گریه میکنند زیرا آنها بهطور مداوم در آغوش گرفته نمیشوند یا حرکت داده نمیشوند. نوزادان برای اینکه بهشدت تحریکپذیر باشند، نیاز به همدلی و مراقبت دارند تا بتوانند آرام شوند.
گریه نوزاد از دل درد و بیماری
هیچکس بیمار بودن را دوست ندارد و کودکان نیز در این زمینه مستثنا نیستند. اگر فرزندتان بیمار است یا دلش درد میکند احتمالا متوجه گریه بیشتر از معمول او خواهید شد. بیشتر والدین میتوانند متوجه شوند که گریه معمول کودک چگونه است. بنابراین، اگر متوجه شدید که فرزندتان گریهاش را متوقف نمیکند یا بیشتر از حالت عادی گریه میکند، ممکن است علت گریه نوزادتان بیماری یا دلدرد باشد. در این صورت مهم است که به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.
ناراحتی کلی
وقتی مژهای در چشممان میافتد، مویی به دور انگشتمان میپیچد یا برچسب یک لباس پوستمان را اذیت میکند، ما بهراحتی میتوانیم مسئله را برطرف کنیم اما نوزادی که تنها یک راه برای برقراری ارتباط با شما دارد و آنهم گریه کردن است در این شرایط شروع به گریه میکند. بنابراین، اگر فرزندتان بعد از چرت زدن و شیر خوردن، آروغ زدن و همچنین، تعویض پوشک باز هم گریه میکند، نوزاد را بهخوبی بررسی کنید تا متوجه شوید که آیا چیزی او را ناراحت میکند یا خیر.
گریه نوزادان بر اثر کولیک
کولیک یا قولنج بهعنوان وضعیتی تعریف میشود که در آن یک نوزاد سالم بیشتر از سه ساعت در روز، بیشتر از سه روز در هفته و بیشتر از سه هفته متوالی گریه میکند. درواقع، اگر میخواهید بدانید علت گریه شدید نوزاد چیست، لازم است بدانید در بیشتر مواقع، کولیک باعث این مسئله میشود. نوزادانی که به کولیک مبتلا هستند بیشازاندازه گریه میکنند، آرام کردن آنها غیرممکن است و خواب آنها از کیفیت و کمیت لازم برخوردار نیست. به همین دلیل، گریه زیاد نوزاد میتواند شما و همسرتان را بهشدت تحتفشار قرار دهد. بااینحال، مهم است به خاطر داشته باشید که کولیک مسئلهای کوتاهمدت است و همچنین، به این معنی نیست که شما کار اشتباهی انجام دادهاید.
تب و گریه نوزاد نشاندهنده چیست؟
تب بهخودیخود نباید باعث گریه کردن نوزاد شود. در این شرایط، علت گریه در نوزادی که تب دارد معمولا از درد ناشی میشود، مگر اینکه دلیل دیگری برای آن یافت شود. علل پنهان گریه نوزاد در این موقعیت شامل عفونت گوش، عفونت کلیه، گلودرد و مننژیت میشود. از سوی دیگر، اگر فرزندتان دچار تب است و وقتی گریه میکند اشک از چشمان او نمیآید یا اشک چشمان او خیلی کم است، ممکن است دچار کمآبی بدن شده باشد و در این صورت، دریافت فوری مراقبتهای پزشکی ضروری است.
زردی و گریه کودک نشاندهنده چیست؟
زردی نوزاد به معنای تغییر رنگ پوست و چشمهای نوزاد تازهمتولدشده به رنگ زرد است. این مسئله به این دلیل اتفاق میافتد که خون نوزاد حاوی مقدار بسیار زیادی بیلیروبین، رنگدانه زرد گلبولهای قرمز خون، است. نوزادانی که سطح بیلیروبین در خون آنها بسیار بالاست ممکن است خوابآلود، بیحوصله، شلوول شوند و همچنین، برای شیر خوردن با مشکل مواجه شوند. از سوی دیگر، بیلیروبین برای مغز سمی است و اگر زردی شدید باشد ممکن است انسفالوپاتی حاد بیلیروبین اتفاق بیفتد که برخی از نشانههای این وضعیت خطرناک عبارتاند از:
- بیرمقی
- مشکل در بیدار شدن
- گریه با صدای بلند
- مکیدن ضعیف سینه یا شیشه شیر
- قوس پیدا کردن گردن و بدن به سمت عقب
- تب
آیا در رفتن لگن پا کودک و گریه کردن نوزاد با یکدیگر ارتباط دارند؟
دررفتن لگن پای نوزاد اغلب در همان زمان تولد او یا بلافاصله پس از آن با معاینات پزشک قابلتشخیص است. تشخیص این مسئله میتواند برای پزشک دشوار باشد زیرا مانند بسیاری از مشکلات دیگر، پنهان است. دررفتن لگن پای نوزاد باعث گریه او نمیشود و همچنین مانع یادگیری راه رفتن توسط فرزندتان نمیگردد. دیسپلازی رشدی لگن باعث ایجاد درد در نوزادان نمیشود و به همین دلیل، آنها در اثر این مسئله گریه نمیکنند.
گریه نوزاد همراه مدفوع نشانه چیست؟
خبر خوب این است که بیشتر نوزادان وقتی مدفوع میکنند گریه میکنند و صورت آنها ممکن است در حین اجابت مزاج قرمز شود. بنابراین، اگر فرزندتان همراه با مدفوع گریه میکند نگران نشوید. دفع مدفوع میتواند برای کودک دشوار باشد زیرا عضلات شکم او ضعیف هستند. در بیشتر موارد، گریه نوزاد همراه مدفوع به این دلیل اتفاق میافتد که دستگاه گوارش او نابالغ است. بنابراین، مقعد او سفت میماند و ممکن است کشیده شود.
علاوه بر این، در برخی موارد ممکن است گریه نوزاد در هنگام مدفوع کردن نشانه یبوست او باشد. از سوی دیگر، به نظر میرسد بعضی از نوزادان به مدفوع سفتتر حساس هستند و این مسئله زمانی شروع میشود که کودکان خوردن غذاهای جامد را شروع کنند. همچنین، اگر فرزندتان در گذشته در هنگام مدفوع کردن گریه نمیکرده است اما اکنون گریه میکند ممکن است علت این مسئله پارگی مقعد، بثورات پوشک یا عدم تحمل غذایی باشد. درهرصورت، در این شرایط مشورت با پزشک ضروری است.
گریه نوزاد همراه ادرار چه علتی دارد؟
وقتی نوزاد همراه با ادرار گریه میکند این مسئله میتواند بهاحتمالزیاد نشانهای از ابتلای او به عفونت دستگاه ادراری باشد. به این بیماری، عفونت مثانه نیز گفته میشود. عفونتهای دستگاه ادراری میتوانند باعث ادرار دردناک و علائم دیگر شوند و به همین دلیل، کردن نوزاد را به دنبال داشته باشند. بنابراین، اگر فرزندتان در هنگام ادرار کردن گریه میکند مهم است که در این مورد با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید. عفونتهای دستگاه ادراری معمولا با آنتیبیوتیکها درمان میشوند. اگر این عفونت درمان نشود میتواند منجر به عفونت کلیهها شود.
گریه نوزاد همراه شیر خوردن ناشی از چیست؟
عوامل مختلفی میتوانند در گریه کودک در هنگام شیر خوردن نقش داشته باشند. بااینحال، قبل از اینکه با این عوامل آشنا شوید لازم است بدانید که ممکن است علت گریه نوزاد همراه با شیر خوردن ناشی از یکی از این عوامل یا ترکیبی از این عوامل باشد. ازآنجاییکه نوزادتان هنوز صحبت نمیکند، مسئولیت بررسی علائم و تشخیص علت گریه کردن فرزندتان به عهده شماست. در این شرایط میتوانید از پزشک نیز کمک بگیرید. دلایل گریه نوزاد همراه شیر خوردن عبارتاند از:
- جریان بیشازحد شیر مادر
- نیاز نوزاد به خارج کردن گاز از شکم
- حواسپرتی نوزاد
- دنداندرآوردن نوزاد
- استرس نوزاد
- احساس خستگی کودک
- ابتلای نوزاد به برفک دهان
- ترجیح نوزاد برای شیر خوردن از یکی از سینهها
- ابتلای نوزاد به گره زبانی
- انسداد بینی نوزاد
- شیر دادن بیشازحد به نوزاد
- ابتلای نوزاد به رفلاکس اسید معده
- ابتلای نوزاد به حساسیت غذایی
- جهش رشدی نوزاد
- حس کردن بویی غیرعادی توسط نوزاد
- متفاوت بودن طعم شیر مادر
گریه نوزاد بعد از شیر خوردن چه علتی دارد؟
همانطور که ممکن است نوزاد در حال شیر خوردن، گریه کند ممکن است بعد از شیر خوردن نیز گریه را شروع کند. دلایل متعددی برای گریه کودک پس از شیر خوردن وجود دارد که رایجترین دلایل گریه نوزاد بعد از شیر خوردن عبارتاند از:
- کولیک
- رفلاکس اسید معده
- حساسیتهای غذایی
- گاز
- شیر خشک
آیا گریه نوزاد بعد از واکسن طبیعی است؟
همه واکسنها میتوانند باعث گیجی خفیف، گریه و مشکل در خواب و بیقراری نوزادان شوند. این مسئله معمولا ناشی از ناحیه تزریق واکسن میشود. برخی از نوزادان بیشازحد معمول میخوابند. علاوه بر این، معمولا کاهش اشتها و کاهش سطح فعالیت نیز در نوزادان مشاهده میشود. لازم است بدانید این علائم طبیعی هستند و نیازی به درمان ندارند. بنابراین، اگر فرزندتان بعد از دریافت واکسن گریه میکند نگران نباشید. این علائم معمولا بعد از گذشت 24 تا 48 ساعت رفع میشوند.
علت گریه نوزاد تا چهل روز چیست؟
برای اینکه بدانید علت گریه کردن نوزاد تا چهل روز چیست لازم است در ابتدا دلایل گریه کردن نوزاد که در این مقاله به آنها پرداخته شد را بررسی کنید. اگر گریه فرزندتان ناشی از دلایلی مثل گرسنگی و تحریک بیشازحد نباشد ممکن است علت گریه او، کولیک یا دنداندرآوردن باشد. مهم است که در این شرایط به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید تا از علت دقیق گریه کردن نوزادتان آگاه شوید.
علت گریه نوزاد همراه با جیغ چیست؟
دورههای کولیک با گریههای شدیدتر و بلندتری از حالت عادی همراه هستند و ممکن است با جیغ زدن نوزاد همراه شوند. در این شرایط، ممکن است اینگونه به نظر برسد که نوزاد انگار در حال فریاد کشیدن یا درد کشیدن است. تسکین نوزادانی که به کولیک مبتلا هستند بسیار دشوار و در برخی مواقع غیرممکن است و واکنش شما و راهکارهایی که انجام میدهید نیز ممکن است کمککننده نباشند.
علت گریه نوزاد تازه متولد شده چیست؟
علت گریه کردن نوزاد تازه متولدشده نیز درواقع همان علتهایی است که به آنها پرداختیم. فرقی نمیکند که فرزندتان بهتازگی متولد شده باشد یا سه ماه از تولد او گذشته باشد. درهرصورت وقتی او گریه میکند ممکن است علل مختلفی در آن نقش داشته باشند که از میان آنها میتوان به بیماری، گرسنگی، درد، گاز و کثیف بودن پوشک اشاره کرد.
علت گریه نوزاد در خواب چیست؟
برای گریه نوزاد در خواب، سه علت رایج وجود دارد که آگاهی از این علل به شما کمک میکند فرزندتان را بیشتر درک کنید و درنتیجه، روشهایی را بیاموزید تا به تسکین گریه او کمک کنید. یکی از دلایل گریه نوزاد در شب، تغییر چرخه خواب است. خواب نوزادان نیز مانند خواب بزرگسالان بهصورت چرخهای است اما چرخه خواب نوزادان بسیار سریعتر از چرخه خواب بزرگسالان تغییر میکند و همچنین، نوزادان به مدت بیشتری خواب REM را تجربه میکنند. این مسئله باعث میشود که نوزادان بیشتر از خواب بیدار شوند و درنتیجه در هنگام بیدار شدن شروع به گریه کنند.
در برخی موارد نیز علت گریه، خستگی بیشازحد نوزاد است. وقتی نوزاد بیشازاندازه خسته میشود هورمونهای مبارزهکننده با خستگی در بدن او تحریک میشوند و درنتیجه خوابیدن و خواب ماندن برای نوزاد دشوارتر میشود. یکی از دیگر از رایجترین دلایل گریه ، دنداندرآوردن نوزاد است. نوزادانی که دندانشان در حال بیرون آمدن است بهصورت قابلتوجهی پرسروصداتر هستند و اغلب به دلیل ناراحتی، گریه و ناله میکنند.
رفتار مناسب برای قطع گریه نوزاد چیست؟
بهترین راه برای آرام کردن نوزادی که گریه میکند این است که ابتدا علت گریه او را تشخیص دهید. در این صورت میتوانید نیاز فرزندتان را بهسرعت برآورده کنید. در اغلب موارد میبینیم که والدین بدون آگاهی از علت گریه فرزندشان روشهایی را برای آرام کردن او انجام میدهند که این روشها نهتنها موثر نیستند بلکه میتوانند گریه کودک را تشدید کنند. بنابراین، وقتی دلایل واضح گریه را رد کردید و پزشک اطفال تشخیص نداد که کودک بیمار باشد میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید تا فرزندتان را آرام کنید.
- نوزاد را بهآرامی تکان دهید یا با او راه بروید.
- برای او آواز بخوانید یا با او صحبت کنید.
- به نوزاد پستانک بدهید.
- نوزاد را سوار کالسکه کنید.
- نوزاد را در نزدیک بدن خود نگه دارید و بهصورت آرام و آهسته نفس بکشید.
- نوزاد را با آب گرم حمام کنید.
- پشت نوزاد را مالش دهید.
- نوزاد را بر روی شکم بر پاهای خود قرار دهید و پشت او را بمالید.
- نوزاد را بر روی صندلی ماشین قرار دهید و رانندگی کنید. حرکت ماشین در اغلب موارد نوزاد را آرام میکند.
- برای نوزاد موسیقی پخش کنید.
رفتارهای نامناسب برای قطع گریه نوزاد چیست؟
سوال بسیاری از والدین در هنگام گریه کردن فرزندشان این است که گریه نوزاد تا کی ادامه دارد؟ در پاسخ به این سوال لازم است بدانید که اگرچه گریه او میتواند ناامیدکننده باشد و باعث آشفتگی و خشم شما شود اما به یاد داشته باشید که هیچکس نمیتواند بیپایان اشک بریزد. بنابراین، اگر احساس میکنید عصبانی شدهاید و نمیتوانید خشم خود را کنترل کنید، نوزادتان را به همسر، مادر، دوست یا هر فرد قابلاعتمادی بسپارید و سعی کنید خود را آرام کنید. برخی از رفتارهای نامناسب برای قطع گریه کودک عبارتاند از:
- تکان دادن شدید نوزاد: این کار میتواند منجر به سندرم کودک تکانخورده (SBS) و منجر به آسیب مغزی و مرگ شود.
- غذا دادن بیشازحد به نوزاد: تغذیه بیشازحد نوزاد میتواند باعث ناراحتی او شود. بنابراین، حداقل دو تا دو ساعت و نیم بین هر بار شیر دادن فاصله بیندازید.
- تنبیه بدنی: هرگز از کتک زدن برای آرام کردن نوزاد استفاده نکنید. این کار نهتنها بسیار پرخطر است بلکه میتواند باعث تشدید مسئله شود.
درنهایت، گاهی اوقات گریه بهراحتی با شیر دادن به او یا تعویض پوشک او رفع میشود. مهم است به یاد داشته باشید که همیشه به گریههای فرزندتان پاسخ بدهید. توجه به گریه نوزاد و در آغوش گرفتن نوزادی که گریه میکند باعث لوس شدن او نمیشود و در مقابل، موجب آرامش او میشود. از سوی دیگر، مهم است که از دلایل گریه آگاه باشید و وقتی نوزاد گریه کرد از علت گریه او آگاه شوید، سپس روشهایی را برای آرام کردن او انجام دهید. هرگز در این شرایط نوزاد را بهشدت تکان ندهید و اگر احساس میکنید بههمریختهاید، او را به فردی قابلاعتماد بسپارید. همچنین، اگر نمیتوانید علت گریه فرزندتان را تشخیص دهید به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.
ازجمله مهمترین دلایل غذا نخوردن کودک و بدغذایی او میتوان به مشکلات حسی، بیاشتهایی، خستگی، فشار وارد کردن به کودک، شرایط پزشکی، لجبازی و عصبانیت کودک به خاطر غذا نخوردن و روشهای نامناسبی که مادر برای تغذیه کودک به کار میبرد اشاره کرد
از آنجا که کودک در سن یک سالگی از نظر جسمی ضعیفتر است و ممکن است به خاطر سو تغذیه آسیبهای بیشتری ببیند، توصیه میشود ابتدا برای پیدا کردن علت بدغذایی کودک یک ساله، طبق نظر پزشک آزمایشهای لازم انجام شود تا والدین از سلامت جسمانی کودکشان مطمئن شوند. در برخورد با چنین مسئلهای، مهمترین نکتهای که باید مورد توجه قرار دهید این است که آرامشتان را حفظ کنید و تا زمانی که کودکتان درخواست غذا نداشت، به او چیزی ندهید
یکی از روشهایی که به کمک آن میتوانید اشتهای کودک را زیاد کنید این است که از او بخواهید نیم ساعت قبل از مصرف هر وعده غذایی آب بنوشد. این کار منجر به افزایش ترشحات گوارشی و بالا رفتن حس گرسنگی میشود. روش دیگر میتواند این باشد که غذاهایی را برایش سرو کنید که ظاهر زیبایی داشته باشند. علاوه بر این، از رنگهای شاد برای ظروف غذا و وسایل سفره نیز غافل نشوید
بدغذایی کودک میتواند به دلیل کمبود مصرف ویتامین آهن و ویتامین آ+د باشد. همانطور که میدانید آهن یکی از مکملهای غذایی مهم در کودکان برای جلوگیری از کمخونی است. ویتامین آ+د نیز منجر به رشد استخوانها، تقویت سیستم ایمنی و تقویت عملکرد بینایی کودکان میشود