استاندارهای رشد فرزند

هر آنچه که در مورد وضعیت نوزاد هشت ماهه باید بدانید

زمان تقریبی مطالعه: 24 دقیقه

نوزاد هشت ‌ماهه در این دوران بسیار شلوغ و فعال است. آن‌ها در تلاش هستند تا تمام اشیاء اطراف خود را به دهان نزدیک کنند. نوزاد در هشت ماهگی دائماً در حال جستجو و کاوش محیط اطراف است. با وجود اینکه اغلب نوزادان در هشت ماهگی راه نمی‌روند، باز هم نسبت به ماه‌های قبل فعالیت بیشتری دارند. قطعاً شما به‌عنوان نزدیک‌ترین فرد به فرزند ۸ماهه خود، متوجه پیشرفت و قوی شدن آن‌ها در جنبه‌های مختلف رشد هستید.

هر جنبه از رشد کمک می‌کند تا نوزاد به مهارت جدیدی دست پیدا کند. والدین با دانستن اطلاعات و استانداردهایی در رابطه با جنبه‌های مختلف رشد، می‌توانند از پیشرفت نوزادان خود مطلع شوند و آن‌ها را برای به دست آوردن مهارت‌های تازه کمک کنند.

نوزاد 8 ماهه من

رشد نوزاد هشت ماهه در جهات مختلفی اتفاق می‌افتد که ما آن را در شش دسته مجزا مورد بررسی قرار می‌دهیم:

رشد جسمی – حرکتی نوزاد هشت ماهه

آیا تا به حال به  ویژگی‌های ظاهری و قابلیت‌های نوزاد هشت ماهه خود توجه کرده‌اید؟ آن‌ها از  روز اولی که پا به این دنیا می‌گذارند، با تغییرات جسمی و حرکتی چشمگیری همراه هستند. بسیاری از ویژگی‌های ظاهری  و فعالیت‌های نوزاد در هر ماه تغییر می‌کند که والدین می‌توانند با کمی دقت و توجه، از آن مطلع شوند. رشد جسمی و حرکتی در نوزاد هشت ماهه مکمل یکدیگر هستند و می‌توانند به پیشرفت هم کمک کنند. برای اینکه بتوانید به رشد جسمی و حرکتی نوزاد خود کمک کنید، ابتدا باید با اصول و استانداردهای این جنبه از رشد آشنا باشید.

رشد جسمی نوزاد هشت ماهه

بسیاری از والدین مایل هستند تا بدانند نوزاد 8 ماهه آن‌ها با چه تغییراتی همراه است؟ آیا تغییری در وزن، قد و تغذیه او ایجاد می‌شود؟ والدین تمایل دارند تا بهترین غذا برای وزن‌گیری نوزاد هشت ماهه را فراهم کنند. نگرانی‌های والدین برای رشد جسمی نوزاد بسیار زیاد است. این مسئله باعث می‌شود تا والدین فرزندان خود را با سایر نوزادان هشت ماهه مقایسه کنند.

پدر و مادر باید بدانند که شرایط جسمانی نوزاد، میزان خواب، حالت نوزاد هشت ماهه، قد و وزن هر نوزادی با توجه به شرایطی که دارد متفاوت است. اما آیتم‌های مختلف رشد جسمانی دارای استانداردهایی هستند که والدین با دانستن آن‌ها می‌توانند از وضعیت جسمانی نوزاد خود در هشت ماهگی مطلع شوند. شش آیتمی که در جنبه رشد جسمانی بررسی می‌شود عبارت هستند از:

ویژگی‌های ظاهری نوزاد هشت ماهه

همه والدین دوست دارند تا فرزند آن‌ها از قد و وزن استانداردی برخوردار باشند. وضعیت  ظاهری در نوزاد هشت ماهه پسر و نوزاد هشت ماهه دختر متفاوت است. همچنین ژنتیک مهم‌ترین عاملی است که تعیین‌کننده ویژگی‌های ظاهری نوزاد است. وزن نوزاد هشت ماهه و قد نوزاد هشت ماهه از موضوعاتی است که والدین هر ماهه باید آن را بررسی کنند و به کارکنان بهداشت و درمان اطلاع بدهند. چکاپ قد و وزن و اندازه دور سر کمک می‌کند تا والدین از وضعیت جسمی نوزاد آگاه باشند. ویژگی‌های ظاهری نوزاد هشت ماهه عبارت است از:

  1. وزن نوزاد هشت ماهه پسر بین 7 تا 10.5 کیلوگرم است. این در حالی است که وزن طبیعی نوزاد هشت ماهه دختر بین 6.3 تا 10 کیلوگرم است. جدول غذایی نوزاد هشت ماهه در کنار ژنتیک تعیین‌کننده وزن نوزاد هستند.
  2. قد طبیعی نوزاد هشت ماهه در هر ماه بین 1 تا 2 سانتی‌متر افزایش پیدا می‌کند. میانگین قد نوزاد دختر در هشت ماهگی بین 64 تا 73 سانتی‌متر است. قد پسر در 8 ماهگی بین 66 تا 74 سانتی‌متر است.
  3. میانگین اندازه دور سر نوزاد در 8 ماهگی بین 40.9 تا 45.9 سانتی‌متر است. اندازه دور سر نوزاد پسر در هشت ماهگی بین 1 تا 2 سانتی از دختر بیشتر است.
نوزاد 8 ماهه من

اصول خواب نوزاد هشت ماهه

نوزاد در هشت ماهگی ممکن است در نبود والدین احساس ترس کند و خواب درستی نداشته باشد. والدین باید برنامه خود را به‌گونه‌ای تنظیم کنند که در هنگام خواب و بیداری نوزاد در کنار او باشند. این مسئله باعث می‌شود تا نوزاد امنیت خاطر بیشتری داشته باشد و خواب راحت و بدون کابوسی را تجربه کند. فعالیت نوزاد هشت ماهه معمولاً زیاد است. به همین دلیل آن‌ها نسبت به ماه‌های گذشته به خواب بیشتری نیاز پیدا می‌کنند. آن‌ها بین 2 تا 3 ساعت از روز را خواب هستند. بیشتر خواب نوزاد در هشت ماهگی در طول شب است. در واقع خواب نوزاد هشت ماهه بین 12 تا 16 ساعت است که بیشتر از 9 ساعت از خواب آن‌ها در شب اتفاق می‌افتد.

اصول تغذیه و رژیم غذایی نوزاد هشت ماهه

رشد و تکامل نوزاد در هشت ماهگی ارتباط مستقیمی با تغذیه نوزاد هشت ماهه دارد. والدین باید از میوه، سبزیجات و حبوبات مجاز برای نوزاد هشت ماهه مطلع باشند تا بتوانند برنامه غذایی مفید و سالمی را برای نوزاد فراهم کنند. در هشت ماهگی مهم‌ترین غذا برای نوزاد شیر مادر است. نوزادان بین 180  تا 240 میلی‌لیتر از شیر مادر را بین 5 تا 6 وعده غذایی می‌خورند. نوزاد در هشت ماهگی علاوه بر شیر مادر، از غذاهای جامد و نرم می‌توانند تغذیه کند.

میوه‌های نرمی مانند موز، آووکادو، فرنی، حریره بادام، بیسکویت له شده، زرده تخم‌مرغ، سیب‌زمینی، نخود سبز، کدوحلوایی و… برای 8 ماهگی نوزاد مناسب هستند. والدین می‌توانند این غذاها را به عنوان میان وعده و برای دو بار در طول روز به نوزاد بدهند.

نوزاد 8 ماهه من

بهداشت و سلامتی نوزاد هشت ماهه

بهداشت و سلامتی نوزاد موضوعی است که والدین باید در هر دوره‌ای به آن توجه داشته باشند. بهداشت و سلامتی شامل مجموعه‌ای از کارهایی است که والدین باید برای جلوگیری از بروز بیماری‌های مختلف در نوزاد و حفظ سلامتی آن‌ها انجام دهند. بهداشت و سلامتی نوزاد هشت ماهه در 3 آیتم بررسی می‌شوند که عبارت هستند از:

  1. وضعیت دندان نوزاد هشت ماهه: یکی از خصوصیات نوزاد هشت‌ماهه این است که در این دوران بین 2 تا 3 عدد دندان درمی‌آورد. البته شروع رشد دندان از 6 تا 10 ماهگی است. معمولاً ژنتیک در تعیین زمان در آوردن دندان تأثیرگذار است. بی‌قراری نوزاد هشت‌ماهه از علائم اصلی در آوردن دندان است. در صورتی که نوزاد 8 ماهه دارای دندان است؛ والدین به هیچ عنوان نباید از مواد غذایی حاوی قند زیاد در غذای روزانه او استفاده کنند.
  2. وضعیت دفع نوزاد در هشت ماهگی: بیشتر نوزادان در هشت ماهگی بین 4 تا 5 دفعه در طول روز مدفوع می‌کنند. در هشت ماهگی ممکن است نوزاد دچار یبوست شود. یبوست نوزاد هشت ماهه به دلیل مصرف غذاهای جامدی است که به تازگی به برنامه غذایی نوزاد افزوده شده است.
  3. حمام کردن نوزاد 8 ماهه: برای حمام کردن نوزاد هشت ماهه باید از یک تشت آب ولرم مایل به گرم استفاده شود. نوزادان دارای بدن حساسی هستند و ممکن است در صورت سرد بودن آب به سرعت سرما بخورند. نوزاد در هشت ماهگی باید حداقل 2 بار در هفته حمام کند تا کثیفی‌های بدن او باعث بروز عفونت و مریضی‌های پوستی نشوند.

نرمش و ماساژهای مناسب این سن

نرمش و ماساژ از کارهایی است که باعث تقویت رشد جسمی و ذهنی نوزاد هشت ماهه می‌شود. نرمش دادن نوزاد باعث نرم شدن عضلات، افزایش انعطاف‌پذیری و افزایش دامنه حرکتی می‌شود. شما می‌توانید از نوک انگشتان برای ماساژ دادن نوزاد خود کمک بگیرید. نوک انگشت را روی بخش‌هایی از بدن مانند کف پا، کف دست، شقیقه، دور ناف و…به آرامی و به صورت دورانی حرکت دهید.

برای نرمش دادن نوزاد هشت ماهه دست‌ها و پا را به جهات مختلف حرکت دهید. این کار را با آرامی انجام دهید زیرا نوزادان اندام‌های نرم و حساسی دارند که ممکن است در اثر کوچک‌ترین ضربه‌ای آسیب ببینند.

نوزاد 8 ماهه من

بازی‌های مناسب رشد جسمی نوزاد هشت ماهه

بازی‌های سازه‌ای، آب بازی، توپ بازی، پرتاب اجسام، دالی بازی، صدا بازی و…چند نمونه از بازی‌هایی هستند که به تقویت مهارت جسمانی و رشد ذهنی نوزاد هشت ماهه کمک می‌کنند. تقویت رشد نوزاد در غالب بازی برای نوزادان مناسب است زیرا علاوه بر تقویت مهارت جسمانی نوزاد، باعث شادی و سرگرمی نوزادان می‌شود.

رشد حرکتی نوزاد هشت ماهه

تغییر در وضعیت جسمانی نوزاد در هشت ماهگی باعث می‌شود تا آن‌ها بتوانند دامنه حرکات خود را افزایش دهند. حرکات نوزاد هشت ماهه بسیار محدود است. در هشت ماهگی همچنان عضلات و استخوان‌های کودک نرم و ظریف است؛ بنابراین آن می‌توانند برخی از فعالیت‌های آسان حرکتی را انجام دهند. علاوه بر استاندارد حرکتی در این سن، مهارت حرکتی در ابعاد زیر نیز بررسی می‌شود که عبارت هستند از:

مهارت حرکتی نوزاد هشت ماهه

در هشت ماهگی برخی از نوزادان بدون حمایت والدین می‌نشینند. آن‌ها می‌توانند بخزند و به جهات مختلف بچرخند. در هشت ماهگی بیشتر نوزادان می‌توانند وضعیت خود را تغییر  دهند. برای مثال می‌توانند از حالت نشسته به چهارزانو تغییر کند. درصد کمی از نوزادان با چنگ زدن به اجسام اطراف خود مانند مبل و…تلاش می‌کنند تا بلند شوند.

نوزاد 8 ماهه من

علائم تأخیر در رشد نوزاد هشت ماهه

وجود برخی از نشانه‌ها در نوزادان، نشان دهنده تأخیر در رشد آن‌ها است. استفاده مداوم از یک دست یا از یک پا، ناتوانی در نشستن، چرخ نخوردن به اطراف، بلند نکردن دستان خود گرفتن اجسام اطراف و…از علائم اختلال در رشد حرکتی نوزاد 8 ماهه است. والدین در صورت مشاهده این علائم باید به پزشک اطفال مراجعه کنند و از پزشک بخواهند تا به رشد حرکتی نوزاد هشت ماهه آن‌ها کمک کند.

بازی‌های مناسب رشد حرکتی نوزاد هشت ماهه

بازی‌های حرکتی نقش بسزایی در فعالیت نوزاد هشت ماهه دارند. والدین با انجام تمرینات و بازی‌های مختلف می‌توانند باعث بهبود و پیشرفت حرکات نوزاد هشت ماهه شوند. والدین باید فرزندان خود را برای حرکت نوزاد تشویق کنند. تشویق کردن نوزاد برای انجام بازی‌های حرکتی کمک می‌کند تا نوزاد برای انجام کارهای پیچیده تر بیشتر تلاش کند.

با فرزندان خود مسابقه بگذارید. از آن‌ها بخواهید تا برای گرفتن جسمی در گوشه‌ای از اتاق بخزد. در این بخش از بازی خودتان با نوزاد همراه شوید و با خزیدن روی زمین نوزاد را برای گرفتن جسم موردنظر تشویق کنید. اسباب‌بازی‌های مختلف را به نوزاد نزدیک کنید؛ از کودک بخواهید تا برای گرفتن آن دستان خود را بلند کند و اسباب بازی را با دستگاه خود نگه داشته باشد.

نوزاد 8 ماهه من

رشد شناختی نوزاد هشت ماهه

هشت ماهگی نوزاد با تغییرات قابل‌توجهی در زمینه رشد شناختی همراه است. رشد نوزاد هشت ماهه به لحاظ ذهنی و مهارت شناختی باعث می‌شود تا او با کنجکاوی در دنیای اطراف خود برای پیداکردن پاسخ سؤالات خود تلاش کند. با پیشرفت نوزاد در زمینه رشد شناختی، او می‌توانند در رابطه با مسائل ساده فکر کند، موضوعات مختلفی را استدلال کند و به رابطه علت و معلول درک بیشتری پیدا کند.

رشد شناختی باعث می‌شود تا درک نوزاد در رابطه با مسائل مختلف بیشتر شود. والدین می‌توانند با دانستن علائم رشد شناختی در نوزاد 8 ماهه و انجام بازی‌های مختلف، برای تقویت مهارت شناختی و افزایش هوش نوزاد هشت ماهه تلاش کنند و در سال‌های آینده کودکان با استعدادی را تربیت کنند.

علائم رشد شناختی نوزاد هشت ماهه

اغلب والدین با علائم و نشانه‌های رشد شناختی در هشت ماهگی نوزاد مطلع نیستند. به همین دلیل بسیاری از آن‌ها متوجه پیشرفت این جنبه از رشد در نوزادان خود نمی‌شوند. رشد شناختی مانند رشد جسمانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. والدین با دانستن علائم و نشانه‌های این جنبه از رشد به از نقاط عطف نوزاد خود مطلع شوند. برخی از علائم رشد شناختی در هشت ماهگی نوزاد عبارت هستند از:

  • در هشت ماهگی نوزادان به شدت کنجکاو می‌شوند. اغلب نوزادان به کوچک‌ترین صدا، سر خود را به سمت منبع صدا برمی‌گردانند و به دنبال علت صدا هستند.
  • در این دوران نوزادان با شنیدن نام خود از زبان دیگران، دست و پا می‌زنند و سر خود را به سمت صدا برمی‌گردانند.
  • دامنه توجه نوزاد در هشت ماهگی بسیار کوتاه است؛ بنابراین ممکن است آن‌ها در زمان کوتاهی به اتفاقات مختلف اطراف خود دقت کنند.
  • نوزاد در هشت ماهگی به برای گرفتن اجسام جدید اطراف خود هیجان‌زده می‌شوند و حرکت می‌کنند.
  • اغلب نوزادان در ماه هشتم معنای کلمه «نه» را می‌دانند.
  • در هشت ماهگی نوزاد با انداختن قاشق به سمت پایین به حرکت و صدای او توجه می‌کند. نوزاد با انجام این کارها به درک رابطه علت و معلول دست پیدا می‌کند.
نوزاد 8 ماهه من

روش‌های تقویت رشد شناختی نوزاد هشت ماهه

والدین می‌توانند با انجام چند راهکار ساده برای تقویت مهارت شناختی نوزاد خود تلاش کنند. بهترین روش‌های مهارت شناختی در هشت ماهگی عبارت هستند از:

  1. کتاب خواندن: ساده‌ترین راه و مؤثرترین راهکار برای تقویت مهارت شناختی در نوزادان، کتاب خواندن است. کتاب خواندن علاوه بر تقویت رشد زبانی و اجتماعی، باعث می‌شود تا نوزاد با یادگیری اطلاعات مختلف، یادگیری صدای حیوانات، مشاهده تصاویر و… به رشد شناختی مطلوبی دست پیدا کند. والدین باید کتاب خواندن را با کمک نوزادان انجام دهند. برای مثال از نوزاد برای در آوردن صدای حیوانات مختلف کمک بگیرند.
  2. به چالش کشیدن نوزاد: والدین می‌توانند با انجام بازی‌های مختلف، نوزاد خود را به چالش بکشند و باعث تقویت مهارت استدلال، فکر کردن و…در نوزادان شوند. والدین می‌توانند با قایم کردن اجسام مختلف در محیط‌های متفاوت، از نوزاد بخواهند تا آن‌ها را پیدا کند.
  3. صحبت‌کردن: صحبت کردن یکی از راهکارهایی است که به رشد شناختی نوزاد کمک می‌کند. با صحبت کردن دایره لغات نوزاد برای صحبت کردن بیشتر می‌شود. نوزادان می‌توانند در هنگام صحبت کردن والدین، قدرت تمرکز خود را افزایش دهند. همچنین صحبت کردن از راه‌هایی است که باعث افزایش درک نوزادان می‌شود.

بازی‌های مناسب رشد شناختی نوزاد هشت ماهه

والدین می‌توانند در کنار کتاب خواندن و صحبت کردن، با انجام بازی‌های متفاوت به تقویت رشد شناختی نوزاد خود در هشت ماهگی کمک کنند. بازی‌های مناسب برای رشد نوزاد در هشت ماهگی عبارت است از:

  • پرتاب اجسام: یکی از بهترین بازی‌هایی که والدین گرامی می‌توانند برای تقویت رشد شناختی نوزاد انجام دهند، پرتاب اجسام است. این بازی به نوزاد کمک می‌کند تا با ویژگی‌ها و ماهیت اجسام مختلف آشنا باشند. برای مثال نوزاد با پرتاب توپ متوجه خواهد شد، این وسیله چه وزنی دارد و در صورت پرتاب کردن چه اتفاقی برای توپ می‌افتد.
  • لمس کردن غذا و اجسام مختلف: یکی از بازی‌هایی که به والدین کمک می‌کند تا مهارت شناختی نوزاد هشت ماهه خود را تقویت کنند، لمس کردن اجسام و غذاهای مختلف است. طی یک بازی سرگرم کننده از نوزاد بخواهید تا غذاهای مختلف لمس کند و آن‌ها را بچشد.
  • آینه بازی: نوزاد خود را مقابل یک آینه قرار دهید. از نوزاد خود بخواهید تا اعضای بدن خود را تکان دهد. این بازی باعث می‌شود تا نوزاد با عملکرد هر یک از اندام‌های بدن آشنا شوند و کارایی آن‌ها را بیاموزد.
نوزاد 8 ماهه من

رشد زبانی نوزاد هشت ماهه

ابعاد مختلف توانایی‌های نوزاد هشت ماهه در زمینه مهارت زبانی پیشرفت می‌کند. در این دوران پیشرفت در سایر جنبه‌های رشد باعث می‌شود تا نوزادان تلاش کنند از  مهارت زبانی و کلامی برای ارتباط گرفتن با دیگران استفاده کنند. در ماه‌های اول نوزاد هشت ماهه ممکن است رشد قابل‌توجهی در زمینه رشد زبانی نداشته باشد.

اما بعد از شش ماهگی نوزادان با خارج کردن صداهای مختلف و ادای نادرست برخی از کلمات؛ برای پیشرفت مهارت زبانی و حرف زدن تلاش می‌کنند. رشد زبانی نوزاد هشت ماهه در هر نوزاد دارای زمان متفاوتی است؛ بنابراین والدین نباید در این دوران نگران حرف زدن نوزاد ۸ماهه خود باشند.    

رشد زبانی نوزاد در هشت ماهگی چگونه باید باشد

ویژگی نوزاد هشت ماهه در مهارت زبانی باتوجه‌به تمریناتی که والدین برای پیشرفت آن انجام می‌دهند، متفاوت است. برخی از خصوصیات نوزاد هشت ماهه در رابطه با مهارت زبانی عبارت هستند از:

  • نوزادان در هشت ماهگی با ایجاد صدا و آوای بی معنی به سؤالات و حرف‌های دیگران پاسخ می‌دهند.
  • در این سن اغلب نوزادان تلاش می‌کنند تا از اطرافیان و نزدیکان خود تقلید کنند و صداهای متفاوتی را ایجاد کنند.
  • نوزادان در 8 ماهگی می‌توانند صداهای صامت و مصوت را با یکدیگر ترکیب کنند.
  • نوزاد در هشت ماهگی ممکن است کلماتی را مانند «بابا»، «ماما»، «آب» و…را بدون دانستن معنی آن بیان کنند.
نوزاد 8 ماهه من

بازی و راه‌های تقویت زبان نوزاد هشت ماهه

والدین به عنوان مهم‌ترین و نزدیک فرد به نوزاد هشت ماهه باید بتوانند با انجام بازی‌ها و راه‌های تقویت زبان، قدرت کلامی نوزاد را افزایش دهند. چند نمونه از کارهایی که والدین می‌توانند برای ارتباط و احساسات نوزاد هشت ماهه انجام دهند عبارت است از:

  1. با نوزاد 8 ماهه خود صحبت کنید: برای اینکه بتوانید حرف زدن نوزاد هشت ماهه را تقویت کنید، باید در رابطه با مسائل روزانه خود با او صحبت کنید. این کار باعث افزایش دامنه لغات نوزاد و درک بیشتر معنای کلمات می‌شود.
  2. به غرغر نوزاد خود در هشت ماهگی گوش دهید: در این دوران بسیاری از نوزادان با غرغر کردن با اطرافیان خود صحبت می‌کنند. والدین باید به صحبت نوزادان خود گوش دهند و به آن‌ها پاسخ دهند. این کار باعث می‌شود تا مهارت ارتباطی، زبانی، سوادآموزی و…در نوزاد افزایش پیدا کند.
  3. با فرزندان خود با مهربانی و لطافت صحبت کنید: نوزادان مایل هستند تا صدای والدین خود بشنوند. آن‌ها تمایل دارند تا چهره والدین را هنگام صحبت نگاه کنند. این کار باعث می‌شود تا دقت نوزاد افزایش پیدا کند و برای ارتباط زبانی بیشتر تلاش کند.

چه زمانی باید با متخصص مشورت شود

رشد نوزاد در هشت ماهگی برای هر نوزادی متفاوت است. اما وجود برخی از رفتارها و علائم در نوزاد هشت ماهه باعث نگرانی والدین می‌شود. برقرار نکردن ارتباط با چشم، دنبال نکردن صداهای مختلف، حرف نزدن، غان غان نکردن، نشان ندادن خوشحالی و ناراحتی، تلاش نکردن برای بیان کلمات کوتاهی مانند مامان و بابا و…از رفتارهای نگران‌کننده‌ای است که ممکن است نشان از یک بیماری خاص یا اختلال در رشد نوزاد 8 ماهه باشد.

رشد اجتماعی و عاطفی نوزاد هشت ماهه

رشد نوزاد هشت ماهه از لحاظ اجتماعی ممکن است در ماه‌های اول پیشرفت چندانی نداشته باشد. اما در هشت ماهگی تغییرات قابل توجهی در رشد اجتماعی نوزاد ۸ ماهه ایجاد می‌شود. پیشرفت در این جنبه از رشد به تقویت مهارت کلامی، ارتباطات، افزایش اعتماد به نفس، توسعه فردی و…کمک می‌کند. رشد اجتماعی و عاطفی نوزاد در هشت ماهگی به روابط اطرافیان و والدین بستگی دارد. والدین می‌توانند با انجام بسیاری از تمرینات ساده مهارت اجتماعی و عاطفی را در نوزادان خود افزایش دهند.

نوزاد 8 ماهه من

مهارت های اجتماعی لازم در هشت ماهگی نوزاد

نوزاد هشت ماهه با پیشرفت در رشد اجتماعی، علائم و نشانه‌هایی را از خود نشان می‌دهد که برخی از آن‌ها عبارت هستند از:

  • نوزادان در هشت ماهگی اگر در جمع غریبه ای قرار بگیرند، نگران می‌شوند و ممکن است با گریه کردن احساس بد خود را نشان دهند.
  • نوزاد هشت ماهه اگر در جمع آشنایان قرار بگیرد با نگاه کردن و خندیدن به اطرافیان خود با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کند.
  • نوزاد در ۸ ماهگی از نگاه کردن به افراد غریبه خجالت می‌کشد و سر خود را در گردن یا آغوش والدین پنهان می‌کند.
  • نوزادان هشت ماهه قابلیت ابراز احساسات خود را دارند. برای مثال با خندیدن مادر شاد می‌شوند و با گریه کردن مادر، ناراحت و احساساتی می‌شوند.
  • بسیاری از نوزادان از صدای جاروبرقی، همزن و…احساس ترس می‌کنند و ممکن است گریه کنند.

بازی و روش‌های مؤثر برای رشد اجتماعی نوزاد هشت ماهه

نوزادان در هشت ماهگی همچنان در حال رشد هستند. آن‌ها تمایل دارند تا با تقویت رشد اجتماعی خود بتوانند با دیگران بیشتر ارتباط برقرار کنند. آن‌ها مایل هستند تا از روش‌های متفاوتی برای برقراری ارتباط استفاده کنند. والدین می‌توانند با انجام برخی از بازی‌ها و روش‌های مختلف برای پیشرفت رشد اجتماعی نوزاد خود تلاش کنند. روش‌های تقویت مهارت اجتماعی در نوزاد هشت ماهه دختر و پسر عبارت است از:

  1. شعر خواندن: والدین می‌توانند با خواندن شعرهایی کودکانه به زبان کودکان، باعث تقویت مهارت ارتباطی و اجتماعی شوند.
  2. قصه خواندن: قصه خواندن برای نوزاد تأثیر بسزایی در پیشرفت اجتماعی آن‌ها دارد. آن‌ها می‌توانند به دقت به صدای مادر گوش دهند و لغات بیشتری را برای  صحبت کردن و برقراری ارتباط بیاموزند.
  3. صحبت کردن اطرافیان با نوزاد: یکی از راه‌های مؤثری که به رشد اجتماعی نوزاد کمک می‌کند، صحبت کردن اطرافیان با نوزاد  است. صحبت کردن در رابطه با موضوعات مختلف، کمک می‌کند تا نوزاد نحوه برقراری ارتباط با دیگران را بیاموزد و در سال‌های آینده از روابط اجتماعی مناسبی برخوردار باشد.
نوزاد 8 ماهه من

بررسی وضعیت توجه اشتراکی نوزاد هشت ماهه

برخی از نوزادان در هشت ماهگی از توجه اشتراکی برای برقراری ارتباط با اطرافیان خود استفاده می‌کنند. البته وضعیت توجه اشتراکی ممکن است از سوی والدین برای ارتباط بیشتر با نوزادان انجام شود. در توجه اشتراکی والدین ابتدا ممکن است نام فرزندان خود را صدا بزنند. در این مرحله نوزاد به والدین خود نگاه می‌کند؛ حال والدین می‌توانند با اشاره به جسم خاص، توجه نوزادان خود را به آن وسیله جلب کنند. همچنین نوزاد با نگاه کردن به مادر و نگاه کردن به جسم خاصی که در اطراف او وجود دارد، توجه والدین را به جسم مورد نظر جلب می‌کند.

 تصور کنید که لیوان آبی در نزدیکی نوزاد قرار دارد. هوش نوزاد هشت ماهه از این توانایی برخوردار است که با استفاده از توجه اشتراکی، از والدین خود بخواهد تا به او آب بدهند. در هشت ماهگی نوزاد ابتدا به لیوان آب نگاه می‌کند؛ در ادامه به مادر یا پدر خود نگاه می‌کند تا توجه آن‌ها را به لیوان آب جلب کند. بعد از نگاه کردن والدین به لیوان آب، پدر یا مادر متوجه می‌شوند که نوزاد آن‌ها آب می‌خواهد. در هشت ماهگی نوزادان از توجه اشتراکی علاوه بر برقراری ارتباط، برای رفع نیازهای خود استفاده می‌کنند.

سؤالات متداول

نوزاد هشت ماهه چه کارهایی انجام میدهد؟

حرکات نوزاد هشت ماهه ممکن است کمی محدود و کم باشد. نوزاد در هشت ماهگی باید بتواند دستان خود را برای گرفتن جسمی دراز کند. آن‌ها می‌توانند جغجغه یا هر وسیله بازی را به دهان خود نزدیک کنند. یک ویژگی نوزاد هشت ماهه این است که می‌تواند بغلتد و بخزد. برخی از نوزادان در هشت ماهگی می‌توانند بنشینند و حتی غذاهای جامد بخورند.

نوزاد هشت ماهه چقدر باید غذا بخورد؟

بهترین غذا برای وزن‌گیری نوزاد هشت ماهه شیر مادر است. در هشت ماهگی غذای اصلی برای نوزاد هشت‌ماهه پسر و دختر شیر مادر یا سرلاک است. با این حال والدین  می‌توانند  2 بار در طول روز از میان وعده برای غذای نوزاد هشت ماهه استفاده کنند. در این دوران والدین باید سه بار در طول روز از غذای جامد برای سیر کردن نوزاد استفاده کنند.

نوزاد هشت ماهه چه توانایی‌هایی دارد؟

نوزادان در هشت ماهگی بدون داشتن تکیه گاه می‌توانند بنشینند. آن‌ها ممکن است از طریق غان غان کردن با دیگران صحبت کنند. در این سن بسیاری از نوزادان کنجکاو می‌شوند. هر نوزادی در هشت ماهگی می‌تواند افراد غریبه را از افراد آشنا تشخیص دهد. در این دوران نوزادان با گرفتن کنار میز یا مبل تلاش می‌کنند تا بایستند.

نوزاد هشت ماهه چقدر باید شیر بخورد؟

در هشت ماهگی تغییرات زیادی در تغذیه نوزاد ایجاد می‌شود. در این دوران نوزادان علاوه بر مصرف شیر مادر، از شیرخشک و سایر غذاهای نرم و جامد تغذیه می‌کنند. به همین دلیل ممکن است میزان نیاز آن‌ها به شیر مادر کاهش پیدا کند. در این دوران هر نوزاد هشت ماهه در 24 ساعت بین 6 تا 8 دفعه باید شیر بخورد.

نوزاد هشت ماهه چند بار در روز مدفوع می‌کند؟

به طور کلی نوزادان در هشت ماهگی حدود 5 دفعه در طول روز مدفوع می‌کنند. در صورتی که مدفوع نوزاد هشت ماهه ترکیبی از خون باشد، باید برای ارزیابی و درمان به پزشک متخصص مراجعه شود. همچنین نوزادانی که دارای مدفوعی بزرگ‌تر از حالت طبیعی هستند و همچنین مدفوع چربی دارند، باید تحت بررسی و درمان قرار بگیرند.

نوزاد هشت ماهه چقدر باید بخوابد؟

مقدار خواب نوزاد هشت ماهه به دلیل فعالیت‌های جسمانی، نسبت به ماه‌های گذشته بیشتر  است. در هشت ماهگی نوزادان به 12 تا 16 ساعت خواب احتیاج دارند. در اغلب اوقات نوزادان در این ماه‌ها حدود 14 ساعت می‌خوابند. بیشترین میزان خواب در هشت ماهگی در شب است. بیشتر از 3 ساعت خواب نوزادان در هشت ماهگی در صبح و عصر است.

چه میوه هایی برای نوزاد هشت ماهه خوب است؟

در هشت ماهگی نوزادان توانایی خوردن میوه له شده یا غذاهای نرم را پیدا می‌کنند. آن‌ها می‌توانند از انگشتان خود برای گرفتن میوه و غذاهای مختلف استفاده کنند. میوه‌های نرم و له شده مانند موز، سیب رنده شده، شلیل، آووکادو و…برای نوزاد در هشت ماهگی مناسب هستند. مصرف این میوه‌ها علاوه بر  رشد نوزاد، باعث تأمین ویتامین‌های مورد نیاز نوزاد می‌شود.

چند سی سی شیرخشک برای نوزاد هشت ماهه؟

نوزادان در هشت ماهگی بین 180 تا 240 میلی‌لیتر از شیر مادر مصرف می‌کنند. میزان مصرف سرلاک برای نوزاد هشت ماهه در کنار غذاهای کمکی بین 500 تا 700 سی‌سی است.

62 مقاله

درباره نویسنده
کارشناسی ارشد MBA
مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
استاندارهای رشد فرزند

هر آنچه که در مورد نوزاد نه ماهه باید بدانید