کودکان از طریق سیستمهای حسی خود شروع به یادگیری میکنند. آنها اطلاعات را از طریق اندامهای حسی خود مانند چشم و گوش دریافت میکنند. ذهن و حواس با هم کار میکنند تا دنیایی معنادار بسازند.
رشد حسی در اوایل دوران کودکی برای سلامت و تندرستی کلی بسیار مهم است. این نوع رشد، پایه و اساس یادگیری و ادراک کودک را تشکیل میدهد.
نوزادان از بدو تولد نسبت به تحریک حسی واکنش نشان میدهند. آنها سر خود را به سمت صدا میچرخانند، اشیا را با چشم دنبال میکنند و از طریق لمس، دستها و پاهای خود را کشف میکنند.
کمی بعد آنها شروع به ایجاد هماهنگی چشم و دست میکنند و از دستان خود برای لمس چیزی که میبینند استفاده میکنند. سپس کاوش چشم و دست و دهان را با گذاشتن اشیا در دهان خود آغاز میکنند که حس چشایی را تحریک میکند.
بعدا درک عمق بصری آنها توسعه مییابد و آنها را قادر میسازد تا بدون افتادن از پلهها حرکت کنند. اگرچه حواس به طور مستقل رشد میکنند، نوزادان معمولا در پایان سال اول به یکپارچگی حسی دست مییابند. سپس میتوانند اطلاعات حواس متعدد به ویژه بینایی و شنوایی را با هم پردازش کنند.
لمس، چشیدن، بینایی، شنوایی و بویایی، تنها پنج حس اساسی هستند؛ اما آیا میدانستید بدن دو حس مهم دیگر به نامهای حس عمقی و دهلیزی نیز دارد؟ بیایید در ادامه نگاهی کوتاه به هر یک از این حواس هفت گانه بیندازیم.
از طریق این مهارت حسی کودک میتواند:
این مهارت حسی در کودکان کمک میکند تا کودک:
از طریق حس بویایی کودک میتواند:
به کمک حس چشایی کودک میتواند:
تقویت حس لامسه کمک میکند کودک:
سیستم دهلیزی که در گوش داخلی قرار دارد، مسئول حس تعادل است و کودک را قادر میسازد:
تعریف حس عمقی، احساس از آگاهی بدن یا موقعیت بدن است. حس عمقی کودک را قادر میسازد:
یکی از بهترین روشهای تقویت مهارت حسی در کودکان بازیها هستند از طریق بازی کردن بچهها یاد میگیرند با درگیر کردن تمام حواس، محیط را کنکاش کنند و جهان اطرافشان را بهتر درک کنند. فعالیتهای حسی میل به اکتشاف را در کودکان تحریک میکند و آنها را تشویق میکند تا به خلاقیت، تحقیق و بررسی بپردازند. بعضی از بهترین بازیها برای تقویت مهارت حسی عبارتاند از:
نمایش 1–27 از 122 نتیجه