زمان تخمینی مطالعه: 0 دقیقه
بازی بادی پرکاشن چیست؟
بادی پرکاشن استفاده از قسمتهای مختلف بدن برای ساخت موسیقی است که بخش مهمی از آموزش موسیقی در اوایل کودکی محسوب میشود. آیا تابهحال به این فکر کردهاید که چگونه میتوانید صداهایی را با بدن خود ایجاد کنید؟ ما میتوانیم از بدن و حرکت خود برای ساخت موسیقی استفاده کنیم و درعینحال عملکرد مغز خود را نیز بهبود دهیم.
بادی پرکاشن نوعی بازی است که در آن صداهایی توسط اعضای بدن مانند دست، پا، انگشتان و دهان ایجاد میشود. در این بازی از بدن مانند ساز برای تولید صداهای ریتمیک استفاده میشود و مکن است بهتنهایی یا همراه با موسیقی و رقص باشد. این یک روش منحصربهفرد برای ساخت موسیقی بدون استفاده از سازهای سنتی است و سابقه طولانی در بسیاری از فرهنگهای مختلف در سراسر جهان دارد و به عنوان یکی از فعالیت هایی که منجر به پرورش هوش موسیقیایی کودکان می شود ، شناخته می شود.
در بازی ریتمیک چهار صدای اصلی وجود دارد که میتوان با کوبیدن به بدن تولید کرد که عبارتاند از کفزدن و ضربهزدن، پازدن، دستزدن یا سیلیزدن که در ادامه به پرکاربردترین آنها اشاره میکنیم.
کفزدن
کفزدن یکی از ابتداییترین و استانداردترین فنهای بازی ریتمیک است. میتوانید ریتم، شدت و مکان کفزدنهای خود را برای ایجاد الگوها و صداهای مختلف تغییر دهید. برای مثال، میتوانید دستهایتان را به هم رانها یا دستهایتان را روی سینهتان بکوبید.
ضربهزدن
ضربهزدن یکی دیگر از تکنیکهای متداول کوبهای بدن است که شامل استفاده از انگشتان برای ایجاد صدایی تیز و کلیک گونه است. شما همچنین میتوانید سرعت و شدت ضربهها را برای ایجاد الگوهای صوتی مختلف تغییر دهید.
کوبیدن
کوبیدن یک تکنیک قدرتمند است که شامل ضربهزدن به زمین با پاهای خود برای ایجاد صدایی عمیق است. میتوانید ریتم و قدرت کوبیدن را تغییر دهید تا بتوانید الگوها و ضربات مختلفی ایجاد کنید.
ضربهزدن به قفسه سینه
ضربهزدن به قفسه سینه یک تکنیک شناخته شده است که شامل استفاده از قفسه سینه برای ایجاد صدای کوبنده است. راه مناسب برای انجام این کار ضربهزدن به سینه با دست یا استفاده از صدای خود برای ایجاد صدایی است که در حفره سینه شما طنینانداز میشود. قفسه سینه میتواند یک عنصر قدرتمند و طنینانداز به ریتمهای کوبهای بدن شما اضافه کند.
پرکاشن آوازی
پرکاشن آوازی شامل استفاده از صدای شما برای ایجاد صداهای ضربی مانند بیت باکس است. با بیت باکسینگ، میتوانید طیف وسیعی از صداها را با استفاده از دهان و تارهای صوتی خود ایجاد کنید. سازهای کوبهای آوازی میتوانند یک عنصر پویا و همهکاره به عملکرد کوبهای بدن شما اضافه کنند.
تکنیکهای ترکیبی
یکی از هیجانانگیزترین جنبههای بازی ریتمیک بادی پرکاشن، ترکیب تکنیکهای مختلف برای ایجاد ضربهای منحصربهفرد و پیچیده است.
با آزمایش ترکیبهای مختلف کفزدن، ضربهزدن، کوبیدن، و سازهای کوبهای آوازی، میتوانید ضربهای پیچیده و پویا را ایجاد کنید که اجرای آنها هم چالشبرانگیز و هم ارزشمند هستند.
اهمیت انجام بادی پرکاشن در کودکی
تحقیقات نشان میدهد که انجام حرکات ریتمیک و هماهنگ باعث تقویت و توسعه مهارتهای خودتنظیمی در کودکان پیشدبستانی میگردد. ساختن صدا و موسیقی با بدن ما ممکن است ساده به نظر برسد؛ اما در واقع بسیار پیچیده است. ایجاد و پیروی از یک ریتم با کوبه بدن نیازمند: آگاهی بدن، حس عمقی، برنامهریزی برای حرکت درست، زمانبندی برای حرکت درست، درک ریتم و هماهنگی دارد.
بهطورکلی بادی پرکاشن برای کودکان فواید زیادی دارد که به مهمترین آنها اشاره میکنیم.
- به کودکان در مورد ریتم و سایر مفاهیم موسیقی آموزش میده
- تمایز شنوایی آنها را توسعه میدهد که این توانایی در موفقیت تحصیلی آنها بسیار مؤثر است.
- هماهنگی بین چشم و دست را بهبود میبخشد.
- مهارتهای حرکتی درشت و ظریف را تقویت میکند.
- خلاقیت را افزایش میدهد.
- آگاهی بدن و هوش فضایی را توسعه میدهد.
- تعادل فیزیکی بدن و مغز را تقویت میکند.
- ازدستدادن حافظه را به تأخیر میاندازد یا معکوس میکند.
- هنگامی که کودکان با دوستان و همکلاسیهای خود برای ایجاد صداهای موسیقی کار میکنند، مهارتهای اجتماعی را در آنها ایجاد میکند.
- دامنه توجه و تمرکز را بهبود میبخشد.
- تأثیر بازی ریتمیک بادی پرکاشن بر هوش موسیقی کود
در حال حاضر، ما از اهمیت موسیقی و حرکت برای رشد و توسعه افراد و روابط آگاه هستیم. پرکاشن بدن راهی عالی برای کودکان برای یادگیری ریتم، تمپو و ساختار موسیقی است. با تمرین تکنیکها و ریتمهای مختلف، آنها میتوانند بهتر درک کنند که موسیقی چگونه کار میکند و چگونه ساختههای خود را ایجاد میکند. این میتواند بهویژه برای بچههایی که ممکن است با درسهای موسیقی سنتی یا سازها مشکل داشته باشند مفید باشد.
تاثیر بادی پرکاشن بر تمرکز و توجه کودک
بازیهای ریتمیک از بچهها میخواهد که بادقت به صداهایی که ایجاد میکنند و صداهایی که دیگران تولید میکنند گوش دهند که این امر مستلزم آن است که توجه خود را روی فعالیت متمرکز کنند. این همچنین شامل تکرار الگوها و ریتمها است که میتواند به آنها کمک کند توانایی خود را برای حفظ توجه در طول زمان توسعه دهند.
علاوه بر این، استفاده از قسمتهای مختلف بدن برای ایجاد صداها میتواند هماهنگی و تمرکز را بهبود بخشد، درحالیکه بداههنوازی آنها را تشویق میکند تا صداها و حرکات مختلف را کشف و آزمایش کنند. در نتیجه، کودکان علاقه خود را به فعالیت حفظ میکنند و درعینحال دامنه توجه خود را بهبود میبخشند.
سن مناسب آموزش بادی پرکاشن برای کودکان
تمرینات بادی پرکاشن برای افراد در سنین مختلف مانند پیشدبستانی، کودکان نوپا و حتی کودکان بزرگتر جالب و سرگرمکننده است که میتوان آن را در خانه با فعالیتهای ساده آموزش داد. قبل از آموزش، این نکته را در نظر داشته باشید که کودکان برای یادگیری بادی پرکاشن مانند مهارتهای حرکتی سطح بالاتر از جمله پرش یا طناب زدن، به تمرین نیاز دارند.
حرکت ریتمیک مجموعهای از برنامههای حرکتی تک و دوتایی است که باید با استفاده از دستها، پاها یا قسمتهای دیگر بدن انجام شود. برای آموزش به کودکان باید یاد داد که طبق الگویی که به آنها ارائه داده میشود صداهای ریتمیک تولید کنند. در این مسیر باید دنبالکردن نشانههای جهتی را با کودکان تمرین کنید، کلمات جهتیابی (راست، چپ، بالا، پایین و غیره) را در کودکان تقویت کنید و آنها را برای دنبالکردن سمت ضرب تقویت کنید.
آموزش چند نوع بازی ریتمیک برای کودکان
در زیر برخی از بازی ریتمیک بادی پرکاشن را موردبحث قرار میدهیم که میتوانید با بچهها برای کمک به آنها در کشف دنیای ریتمیک استفاده کنید. در ادامه برخی از تمرینات ریتمیک وجود دارد که میتوانید با بچههایتان در خانه یا مدرسه امتحان کنید.
- همه با هم دست میزنیم
- از طریق یک آهنگ ساده و تکراری در مورد بدن مانند این آهنگ، مقدمات سازهای کوبهای بدن را معرفی کنید.
- همه با هم دست میزنیم، دست دست دست، دست دست دست
- همه ما به هم پا میکوبیم، پا پا پا، پا پا پا
- همه با هم میپریم، پر پر پر، پر پر پر
- در هر یک از مراحل اجازه دهید همانطور که بچهها دوست دارند انجام دهند.
پخش صداها به موسیقی
یکی دیگر از راههای آموزش پرکاشن بدن، گوشدادن به موسیقی و ضربهزدن، کوبیدن یا کفزدن است. این یک راه خوب برای یادگیری پیروی از ریتم موسیقی است. موسیقی را با سرعتهای مختلف پخش کنید تا کودکان عادت کنند در حین تولید صدا با اعضای بدن خود، سرعت خود را افزایش یا کاهش دهند.
بازیهای کفزدن را انجام دهید
بازیهای کفزدن برای آموزش ریتم و ایجاد هماهنگی کودک عالی هستند. این نوع بازیها اغلب موردعلاقه کودکان خردسال است. انواع مختلفی وجود دارد که میتوانید آنها را امتحان کنید که مهارتهای مهم بسیاری را به فرزندان شما آموزش میدهند و همچنین بسیار سرگرمکننده هستند.
ابتدا دستهای خود را به هم بزنید. سپس، دست راست خود را به هم بزنید. سپس دست چپ. در حین حرکت عدد یک را بگویید و به همان تعداد کف بزنید. هدف این است که تا جایی که میتوانید بدون بههمریختگی ریتم بازی، به عدد بالایی دست پیدا کنید.
سؤالات متداول
پرکاشن مجموعهای از بازیهایی است که برای آموزش غیرمستقیم ریتم و کمک به تسلط در مبحث ریتم از ضربهزدنهای متنوع به قسمتهای مختلف بدن مانند دست، پا، انگشتان و دهان استفاده میشود. در این بازی چهار صدای اصلی کفزدن، ضربهزدن، کوبیدن و تولید صدا با دهان وجود دارد.
پرکاشن بدن ابزاری فوقالعاده مفید و قدرتمند برای تقویت هوش موسیقی کودکان است که معلمان برای آموزش هنر موسیقی به کودکان در ابتدا از این روش استفاده میکنند تا آنها را با ریتمهای مختلف آشنا سازند.