زمان تقریبی مطالعه: 22 دقیقه
اگر کودک شما نسبت به محیط اطراف خود بسیار آگاه است و در به خاطر سپردن تصاویر خوب عمل میکند، اگر حس جهتیابی بالایی دارد و اغلب از نقشهها لذت میبرند یا حس دقیقی از فضا، فاصله و اندازه گیری دارد احتمالا از هوش فضایی بالایی برخوردار است.
هوش تصویری فضایی که با نامهای دیگری چون هوش دیداری و هوش تجسمی نیز شناخته میشود یکی از هوش های چندگانه گاردنر است که در ادامه با ویژگیهای این هوش و راهکار تقویت آن بیشتر آشَنا خواهیم شد.
هوش تصویری فضایی چیست؟
هوش تصویری فضایی گاردنر (Visual/Spatial intelligence) به معنی توانایی درک، پردازش و تحلیل اطلاعات بصری است. افرادی که هوش بصری بالایی دارند، به جای اینکه مفاهیم با واژهها در ذهنشان تعریف شده باشد، تصویری از مفهوم مورد نظر را در ذهنشان دارند. به عبارتی میتوان گفت این دسته از کودکان دوست دارند به صورت بصری فکر کنند. آنها تصاویر کلی را با دقت میبینند و آنها را به خاطر میسپارند، اما ممکن است کمی در توجه به جزئیات ضعیفتر عمل کنند.
این کودکان با استفاده از کمکهای بصری که در محیط وجود دارد مانند تصاویر و نمایشگرهای رنگارنگ با محیط ارتباط برقرار میکنند.
در واقع هوش دیداری کودک شامل مهارتهای است که با تجسم مرتبط است که باعث درک موثر جهان میشود.
هوش فضایی:
هوش تصویری فضایی به توانایی کودکان در درک و تحلیل اشکال، نمودار و تصاویر، سازماندهی و مدلسازی یک ایده به صورت تجسمی و ایجاد یک طرح چندبعدی گفته میشود که با کمک قوه تخیل و خلاقیت کودکان ساخته و پرداخته میشود.
ضرورت تقویت هوش تصویری فضایی در کودکان
همه ما موجوداتی بصری هستیم و بیشتر دریافتهای روزانه ما از طریق بینایی انجام میشود. برای همین است که انسان به شدت به بینایی خود وابسته است. مغز با دریافت اطلاعاتی که از طریق بینایی به دست میاورد اطلاعات را پردازش میکند.
در واقع هوش فضایی بخشی از هوش عمومی کودک محسوب میشود، بنابراین افزایش هوش فضایی، هوش کلی را افزایش میدهد.
شاید جالب باشد که بدانید بخش پردازش محرکهای بینایی در مغز نسبت به هر حس دیگری فضای بیشتری دارد. به همین خاطر یکی از مهمترین هوشهای چندگانه گاردنر هوش تصویری فضایی است. والدین میتوانند با شناخت و تقویت این هوش در کودک به شکوفایی کامل پتانسیلهای او کمک کنند و باعث ایجاد شوق و اشتیاق طبیعی در کودکان برای یادگیری شوند.
محققان در تحقیقاتی که در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ انجام دادند، متوجه شدند کودکان پیش دبستانی که هوش تصویری فضایی بالایی دارند، راحتتر و سریعتر میتوانند محاسبات ریاضی را انجام بدهند. آنها همچنین مهارت خواندن را سریعتر از دیگران یاد میگیرند.
البته ضرورت تقویت هوش فضایی کودکان به این معنی نیست که اگر کودک شما در زمینههای بصری قوی نیست، به اجبار با او تمرینات هوش بصری انجام بدهید. ابتدا باید کشف کنید فرزند شما در کدام یک از هوشهای چندگانه گاردنر قویتر است و بعد از آن برنامههایی برای پرورش و رشد هوش مورد نظر بچینید.
راه تشخیص هوش تصویری فضایی در کودکان
برخی از تفکرات و رفتارهای کودکان نشان میدهد که هوش فضایی بالایی دارند و در این زمینه مستعد هستند. از جمله ویژگیهای این هوش در کودک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تخیل قدرتمندی دارد و هنگام بازی، شرایط ماوراطبیعی را تصور میکند.
- زمانی که مفهومی را به او یاد میدهید، خیلی سریع کلیات آن را یاد میگیرد، اما ممکن است جزئیات در ذهنش نماند.
- برای حل مشکلات راهکارهای غیرمعمول و خلاقانه ارائه میدهد.
- آنها فرایندها را یک کل منسجم میبینند و شاید نتوانند کاری که انجام دادهاند را به صورت مرحله به مرحله توضیح بدهند.
- علاقه بسیاری به بازیهای مرتبط با هوش تصویری فضایی دارد؛ مثل نقاشی کشیدن، ساخت مجسمه با خمیر بازی، کاردستی یا سفالگری.
- پازل درست کردن یکی از سرگرمیهای مورد علاقه آنهاست.
- از عکاسی و خواندن و نوشتن لذت میبرند.
- خیلی سریع میتوانند رنگها، تصاویر و اشیاء را درک کنند و آنها را از یکدیگر تشخیص بدهند.
- آنها فیلم را به موسیقی ترجیح میدهند.
- آنها برای اینکه املای کلمه را درست بنویسند، شکل ظاهری آن را به خاطر میسپارند. مثلا میدانند نوشتن مظلوم به شکل مذلوم شکل اشتباهی دارد.
نشانههای هوش دیداری و فضایی میتوانند وجود درجه بالای این هوش را در کودک نشان دهند، اما کافی نیستند. بهترین راه برای اطمینان از اینکه فرزند شما هوش بصری بالایی دارد، تست هوش چندگانه گاردنر است که در قسمتهای بعدی توضیحات بیشتری درباره آن ارائه میدهیم.
ویژگی های هوش فضایی در کودکان
ویژگی های هوش تصویری دیداری گاردنر در کودکان عبارت است از:
- به جای واژهها به تصاویر فکر میکنند
- بینظمی از جمله ویژگی های هوش فضایی در کودکان است
- ذهن سه بعدی دارند و میتوانند همه چیز را به صورت سه بعدی مجسم کنند
- سطح یادگیری آنها با اطلاعات بصری افزایش پیدا میکند، اما اگر دادهای را به صورت شنیداری یاد بگیرند، ممکن است بعد از مدت کوتاهی آن را فراموش کنند.
- یکی از ویژگی های هوش فضایی در کودکان توانایی بالای آنها در خواندن نقشه و پیدا کردن مسیر است.
- وقتی یک بار مکانی را میبینند، در دفعات بعد آن را به خاطر خواهند داشت.
- توانایی خوبی در تحلیل نمودارها دارند.
- سریع صحبت میکنند و صحبتهایشان را با مثال بیشتر توضیح میدهند.
راهکار تقویت هوش تصویری فضایی در کودکان چیست؟
بخشی از هوش دیداری کودکان به ژنتیک آنها برمیگردد و کودک با آن متولد میشود. اما دانشمندان کودکان مختلف را در معرض آموزشهای مربوط به هوش بصری قرار دادند. با شروع آموزش، کودکان توانستند عملکرد خوبی در درک بصری به دست آورند. بنابراین میتوان گفت راههایی برای تقویت این هوش در تمام کودکان وجود دارد و جنبه اکتسابی نیز دارد.
تقویت این هوش در کودکان زیر پنج سال میتواند متفاوت از کودکانی باشد که بالای این سال سن را دارند و به مدرسه میروند.
تقویت هوش فضایی کودکان با مکالمات ساده روزمره
مربیان و خانوادهها با به کار بردن عبارات و اصطلاحات ساده فضایی در مکالماتشان با فرزندان به طور غیرمستقیم به راحتی موجب تقویت هوش فضایی آنها شوند.
اصطلاحات فضایی به چهار دسته تقسیم میشوند:
- اشکال: دایره، مربع، مثلث، چندضلعی
- روابط فضایی: زیر، رو، داخل، خارج، پایین، بالا، اطراف، گوشه، پشت، جلوی
- ویژگیهای فضایی: تیز، صاف، خمیده، مستقیم، لبه، خط و…
- صفتهای فضایی: بزرگ، کوچک، ریز، کوتاه، بلند، دراز
توضیح دادن معنی این اصطلاحات فضایی و استفاده از آنها در تعاملات روزمره زندگی یک از روشهای آموزش است که موجب افزایش هوش تصویری کودکان میشود.
اگر آموزش در قالب بازی باشد کودک در فعالیتهای تشخیص فضایی بهتر عمل میکند، همچنین پرسیدن سؤالاتی مانند” عروسکت زیر صندلی افتاده یا پشت صندلی؟”، “شکلات داخل بشقابه یا خارج از اون؟” و “آقای پلیس اون طرف خیابون وایساده یا اینطرف؟” و تشویقش بعد از پاسخدهی کودک در روند یادگیری او بسیار مؤثر است. تست هوش گاردنر برای کودکان بهترین گزینه جهت سنجش میزان هوش تجسمی فضایی کودکان است.
پرورش هوش فضایی در کودکان زیر پنج سال
در کودکان با سن پایین بهترین شکل یادگیری و تقویت هوش تصویری فضایی، بازی کردن و آموزش غیرمستقیم است. در این سن والدین و مربیان میتوانند با طراحی سرگرمیها و بازیهایی که نیاز به تطبیق شکل و الگو دارند این هوش را در کودکان تقویت کنند. یکی از بازیهای محبوب در این زمینه پازل است. بازی پازل به کودک آموزش میدهد که چه طور اشکال و رنگها باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند.
بازی دیگر کار کردن با کارتهای رنگی است که والدین میتوانند کارتها را به روشی بچینند و از کودک بخواهند همان الگو را با استفاده از کارتهای خودش ایجاد کند.
این بازیها به روشی کاملا غیرمستقیم علاوه بر سرگرم کردن کودک باعث افزایش هوش فضایی دیداری در کودک میشود.
پرورش هوش فضایی به کودکان بالای پنج سال
وقتی کودک به سن مدرسه میرسد فرصت خوبی برای آموزش هوش تصویری فضایی برای او فراهم میشود. در این سن هم سرگرمیها و بازی کردن هنوز بهترین روش یادگیری هستند اما در کنار آن باید سعی کرد نحوه ارتباط اشکال با هم و محیط را هم رشد داد.
انواع لگو و خانه سازی، برای این منظور مناسب به نظر میرسند. بچهها میتوانند با قرار دادن، قطعه های بازی، بلوک ها و قطعات لگو در کنار هم شکلهای جدید بسازند. این فعالیت میتواند به راحتی مهارت هوش تصویری کودکان را به طرز قابل توجهی رشد دهد.
چگونه هوش تصویری فضایی را در کودکان افزایش دهیم؟
همانطور که گفتیم آموزش هوش تصویری فضایی روشهای متفاوتی دارد، بازیهای مختلفی برای تقویت این هوش طراحی شده است و راهکارهای سادهای هم برای ارتقای آن وجود دارد. علیرغم اهمیت تقویت این هوش، به ندرت در برنامه درسی مهد کودک یا ابتدایی روشی برای افزایش آن در نظر گرفته میشود. خوشبختانه ما میتوانیم با انجام فعالیتهای ساده و سرگرمکننده خارج از سیستم آموزشی به فرزندانمان کمک کنیم تا مهارتهای بصری- فضایی خود را بهبود بخشند. در ادامه به چند روش کلی مناسب برای آموزش هوش تصویری فضایی به کودکان اشاره میکنیم.
- انیمیشن و فیلمهای کودک را به او نشان دهید.
- برایش داستان بخوانید.
- کتابهایی را بخرید که تصاویر زیادی دارند.
- به همراه کودک از طبیعت و کارهای مختلفی که انجام میدهید، عکس بگیرید.
- از کودک بخواهید آنچه که میبیند را از جهات دیگر هم تصور کند. مثلا اسباببازیهایش را هم از روبرو ببیند، هم از جوانب و هم از بالا.
- به همراه کودک یک داستان خیالی بسازید و سعی کنید تا جایی که میتوانید داستان را پیش ببرید.
- ابزار نقاشی مانند آبرنگ، مداد رنگی، پاستل، گواش، رنگ انگشتی و… را برای کودک فراهم کنید.
- از کودک بخواهید جایی که برایش آشناست را نقاشی بکشد. مثلا اگر هر از گاهی به همراه شما به محل کارتان میآید، یک روز در خانه از او بخواهید اتاق کار شما را بکشد.
- تفریح، گردش و مسافرت را از روتین خانواده خود حذف نکنید.
- کودک را به کلاسهای هنرهای تجسمی و کلاسهایی که به آنها علاقه دارد، بفرستید.
- از کودک بخواهید برای آنچه که میشنود، تصویری خلق کند. مثلا اگر در حال تعریف کردن داستان یک پسربچه هستید، از کودک بپرسید پسربچه از نظر او چه شکلی است، چه لباسی پوشیده و چه ویژگیهای بصری دارد.
بازی مناسب برای هوش دیداری فضایی در کودکان
بازیهای فکری متنوعی برای تقویت این نوع هوش وجود دارد. برخی از این اسباب بازیها عبارتند از:
- لگو
- پازل
- بازیهایی که با اشکال هندسی و رنگها در ارتباط هستند
- اوریگامی
- کاردستی و کلاژ
- ماز
- مکعب روبیک
- بازیهای فکری استراتژیک
- مدلهایی از کره زمین، نقشه و… .
- خمیر بازی یا سفال
علاوه بر آن برخی از بازی های هوش دیداری و فضایی نیازی به ابزار خاصی ندارد، اما میتواند کودک را برای مدتها سرگرم کند. در ادامه به چند مورد از بازی های هوش دیداری و فضایی اشاره میکنیم.
- از کودک بخواهید یک پلان هوایی از اتاقش بکشد و در آن جای هر کدام از وسیلههایش را مشخص کند.
- به همراه کودک فیلم بسازید. ابتدا از او بخواهید سناریو بنویسید، سپس آن را اجرا کند و شما از او فیلمبرداری کنید.
- در خانه یک گنج برای کودک پنهان کنید (مثل خوراکی محبوبش) و سپس با نشانهها و نقشهای که در اختیارش قرار میدهید، او را به سمت گنجش هدایت کنید.
- او را از اتاق بیرون بفرستید، جای چیزی را تغییر دهید و سپس از او بخواهید تشخیص بدهد چه چیزی را جابجا کردهاید.
- با کودک به ابرها نگاه کنید و از او بخواهید بگوید هر ابر شبیه چیست.
- زمانی که با کودک بیرون هستید، یک رنگ را مشخص کنید، مثلا بنفش. از کودک بخواهید هر شیء بنفشی که در مسیر دید را به شما نشان دهد.
اسباب بازی های مناسب جهت افزایش هوش فضایی
کتاب هوش دیداری فضایی
به طور کلی کتابهای مصور یکی از روشهای کاربردی برای آموزش هوش تصویری فضایی به کودکان هستند. یکی از کتابهای مشهور که به فارسی هم نوشته شده، کتاب هوش دیداری و فضایی نوشته داریوش صادقی است. این مجموعه ۲۰ جلدی شامل آزمونهای مختلفی است که برای سنجش هوش دیداری کودک و تقویت آن کاربرد دارد. با استفاده از این کتاب، کودک در کنار بازی یاد میگیرد تفکر بصری داشته باشد.
سایر کتابهای مناسب برای تقویت هوش بصری در کودکان عبارتند از:
- کتاب بالا پایین اطراف نوشته تام آلبرت
- کتاب موش کوچولو
- کتاب دنیای کودکان باهوش
مزایا هوش دیداری فضایی کودک
کودکانی که هوش تصویری فضایی بالایی دارند، از توانمندیهای منحصر به فردی برخوردارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- کودک میتواند یک مفهوم را به صورت کامل در یک مرحله درک کند و به خاطر بسپارد و حتی شاید نیازی به تکرار و تمرین دوباره نداشته باشد.
- کودک با استفاده از ابزار بصری به راحتی میتواند درسهایش را یاد بگیرد و به خاطر بسپارد.
- افراد دارای این نوع هوش خلاقیت بالایی دارند.
- کودکان میتوانند آنچه که هنوز در دنیا خلق نشده را تصور کنند؛ در نتیجه احتمالا میتوانند تصوراتشان را واقعی کنند.
- آنها میتوانند نیت و معنای اصلی که پشت حالات چهره و زبان بدن دیگران نهفته است را درک کنند.
- الگوها را خیلی سریع و به راحتی پیدا میکنند.
هر یک از هوشهای گاردنر موهبتهایی به دنبال دارند که اگر به درستی پرورش داده شوند و مورد استفاده قرار بگیرند، میتوانند زندگی حال و آینده کودک را تحت تاثیر قرار بدهند. با استعدادیابی کودکان می توان پیش بینی کرد و زمینه های رشد را فراهم کرد تا کودک با فعالیت در رشتهای که به آن علاقمند است و در آن استعداد دارد، موفق شود و از زندگیاش لذت ببرد.
معایب هوش دیداری فضایی در کودکان
گاهی اوقات تفاوتهایی که یکی از هوشهای چندگانه ایجاد میکند، به عنوان نقطه ضعف شناخته میشود. مثلا کودکی که هوش بصری بالایی دارد، نمیتواند متنها را خیلی خوب حفظ کند. بنابراین ممکن است در امتحانات تئوری عملکرد خوبی نداشته باشد.
برخی از معایب هوش تجسمی بالا عبارت است از:
- سیستم آموزشی و دروس عمومی برای افرادی که در هوش دیداری فضایی قوی هستند، طراحی نشده است.
- کودکان ممکن است بخاطر اینکه نمیتوانند دروس تئوری را یاد بگیرند، احساس کنند ذهن آنها برای درس خواندن کشش ندارد و کمهوش هستند.
- ضعف در سایر حوزهها باعث میشود توانمندیهایشان در مهارتهای بصری را به عنوان نقطه قوت نشناسند.
- کودک از توضیحات مرحله به مرحله برای انجام کارها لذت نمیبرد و ترجیح میدهد کل فرایند را به یکباره یاد بگیرد.
نقش هوش تصویری در تقویت هوش ریاضیاتی چیست؟
در میان هوشهای چندگانه گاردنر هوش تصویری فضایی با هوش ریاضیاتی ارتباط دارد. همانطور که پیش از این اشاره کردیم، کودکان دارای هوش دیداری فضایی بالا، در حل مسائل ریاضی و محاسبات عملکرد بهتری از خود نشان میدهند.
تئوریهای مختلفی درباره ارتباط هوش دیداری کودکان و هوش ریاضیاتی وجود دارد. برخی از محققان تصور میکنند که تفکر ریاضیاتی با نوعی بازنمایی فضایی در ارتباط است. کودکان برای درک مسائل ریاضی از استراتژیهایی مانند شمردن چوب کبریتها (خطوط فرضی)، تصور کردن اشکال هندسی یا درک فضایی استفاده میکنند. به همین دلیل است که اگر هوش فضایی بالاتری داشته باشند، میتوانند مسائل ریاضی را هم بهتر از دیگران حل کنند.
ارتباط میان هوش تصویری و دیگر هوش های گاردنر چیست؟
اینکه فرزند شما هوش تصویری فضایی بالایی دارد، بدین معنا نیست که در سایر هوشها ضعیفتر عمل میکند. ممکن است یک فرد در چند مورد از هوشهای چندگانه عملکرد خوبی داشته باشد. این موضوع علاوه بر ژنتیک، به آموزشهایی که کودک دیده و محیطی که در آن رشد کرده هم بستگی دارد.
با انجام تست هوش گاردنر میتوانید تشخیص دهید فرزند شما در کدام یک از هوشهای چندگانه قوی است، سپس آموزشهایی به او ارائه دهید که در زمینه تمام هوشها کاربردی است. به عنوان مثال کودکی که در زمینه هوش فضایی و هوش درونفردی عملکرد خوبی دارد، میتواند یک نقاش حرفهای شود و به کمک نقاشی درونش را به تصویر بکشد.
هوش فضایی کودکان همچنین میتواند به تقویت هوش ریاضیاتی کمک کند. هوش دیداری فضایی بالا برای یادگیری ریاضی بسیار مهم است. مطالعات نشان دادهاند که افرادی که هوش بصری بالایی دارند در ریاضیات نیز موفق ترند.
رفتارهای نادرست با کودکان با هوش تصویری فضایی بالا
رفتارهای نادرست با کودکان دارای هوش دیداری بالا، با معایبی که پیش از این مطرح کردیم، در ارتباط است. پدر و مادرها و به خصوص پدر و مادرهایی که تفکر سنتی دارند، به دنبال این هستند که فرزندشان در مدرسه عملکرد خوبی داشته باشد و نمرههای خوبی بگیرد. بنابراین زمانی که کودک نمیتواند در درسی مثل تاریخ نمره خوبی بگیرد، او را سرزنش میکنند.
پرورش ندادن و نادیده گرفتن هوش تصویری فضایی مهمترین رفتار نادرست در برابر این دسته از کودکان است. به یاد داشته باشید که هیچ کودکی در جهان بیاستعداد نیست و همه آنها در یک حوزه منحصر به فرد توانمند هستند و میتوانند به درجه استادی برسند. بنابراین به جای تمرکز روی تقویت نقطه ضعفهای کودک که علاقهای به رشد آنها ندارد، روی نقطه قوتهای او و پرورش آنها متمرکز شوید.
شغل مناسب هوش فضایی برای کودکان
کودکانی که هوش بصری در آنها تقویت شده، میتوانند در آینده در مشاغلی مثل مهندسی یا هنرهای تجسمی عملکرد خوبی از خود نشان بدهند و حتی تاجران خوبی هم میشوند. این هوش در رشتههای مختلف کاربرد بسیاری دارد؛ مثلا معماران و مهندسان ساختمان پیش از اینکه یک سازه ساخته شود، آن را در ذهنشان تجسم میکنند. یا به عنوان مثالی دیگر یک شیمیدان که روی مدلهای مولکولی کار میکند و آنها را به صورت سه بعدی میسازد، هوش تصویری دیداری گاردنر را دارد. زیرا بدون اینکه فرم دقیقی از مولکول را ببیند و با توجه به اطلاعاتی که از آزمایشهای به دست آورده، شکل مولکول را مجسم میکند.
در ادامه به چند مورد از مشاغل مناسب برای آینده کودکان دارای هوش تصویری فضایی بالا اشاره میکنیم.
- مهندس مکانیک
- معمار
- نویسنده
- عکاس
- نقاش
- مجسمهساز
- برنامهنویس
- طراح صنعتی
- گرافیست
- جراح
- مهندس عمران
تست هوش تصویری فضایی گاردنر برای کودکان
تستهای مختلفی برای سنجش هوش فضایی کودکان وجود دارد. یکی از معتبرترین تستها، تست هوش چندگانه گاردنر است. این تست به هوش دیداری فضایی گاردنر محدود نمیشود و مشخص میکند که کودک در کدام یک از انواع هوشهای چندگانه عملکرد بهتری دارد.
تعداد سوالهای مشخصی برای تست هوش فضایی در میان تستهای گاردنر وجود دارد که میتواند میزان این توانایی را در فرد در کنار سنجش دیگر هوشها مورد بررسی قرار دهد.
برخی از آزمونهای سنجش هوش تصویری، یک جنبه سرگرمکننده هم دارند. احتمالا شما هم در فضای مجازی عکسهایی را دیدهاید که در آنها از شما خواسته میشود یک عنصر خاص را پیدا کنید. به عنوان مثال عکس یک اتاق شلوغ وجود دارد و شما باید لنگه جوراب را در تصویر پیدا کنید. این آزمونها بیشتر جنبه سرگرمی دارند و نمیتوانند به عنوان معیار دقیقی برای سنجش هوش بصری مورد استفاده قرار بگیرند. بهتر است بگوییم این تستها، بازیهایی برای تقویت هوش بصری هستند.
تفسیر تست تصویری فضایی گاردنر
اگر کودک نمره خوبی در تست هوش تجسم فضایی به دست آورد به این معناست که او به راحتی میتواند حالتهای مختلف یک شی در حال چرخش را تصور کند.
به منظور تشخیص صحیح اما بهتر است نتیجه توسط یه روانشناس مورد بررسی قرار بگیرد.
افراد مشهور با هوش تصویری فضایی
اکثر هنرمندان بزرگ تاریخ که در زمینه هنرهای تجسمی فعالیت دارند، از هوش تصویری دیداری گاردنر برخوردارند. در ادامه به چند مورد از این افراد مشهور اشاره میکنیم.
- لئوناردو داوینچی
- ونسان ونگوک
- آلفرد هیچکاک
- محمود فرشچیان
- کمالالملک
یکی از افراد مشهور با هوش تصویری فضایی بالا میکل آنژ، مجسمه ساز مشهور، است. داستان مشهوری درباره مجسمه داوود او وجود دارد که هوش بصری بالای این هنرمند را نشان میدهد. او روزی در مسیرش به سمت محل کار، تکه سنگ مرمر بزرگی را دید که سالها قبل از کوه افتاده بود. میکل همیشه از این مسیر عبور میکرد، اما آن روز ایستاد، سنگ را به دقت برانداز کرد و در نهایت آن را به کارگاهش برد. در نهایت بعد از چهار سال شاهکاری به نام مجسمه داوود را خلق کرد. میکل آنژ بعدها گفت من از همان روز اول شکل مجسمه داوود را در میان سنگی که بقیه تصور میکردند بدون شکل است، دیدم. تنها کاری که انجام دادم این بود که هرآنچه جزو مجسمه داوود نیست را بتراشم تا شکل اصلی مجسمه نمایان شود.
بازی های مناسب هوش تصویری فضایی
سؤالات متداول
دراک بصری، قدرت تجسم و تخیل، توانایی پردازش بصری و یادگیری اطلاعات دیداری
بخشی از هوش دیداری فضایی گاردنر به معیارهای ژنتیکی برمیگردد و بخشی از آن اکتسابی است. با آموزشهای درست و برنامهریزی شده میتوان مهارت درک بصری کودکان را تقویت کرد
بخش مهمی از درک بصری به آنچه میبینیم برمیگردد، اما هوش دیداری تماما به چشم وابسته نیست. در سراسر جهان افراد نابینایی وجود دارند که با وجود محدودیت بینایی، آثار بصری فوقالعادهای مانند نقاشی یا مجسمه خلق کردهاند