استاندارهای رشد فرزند

هرآنچه که در مورد وضعیت استاندارد رشد کودک هشت ساله باید بدانید

زمان تقریبی مطالعه: 21 دقیقه

وضعیت رشد کودک هشت ساله یکی از دغدغه­ های بسیار مهم والدین است. در سن هشت‌سالگی علاوه بر والدین، افراد دیگری مانند اطرافیان، مدرسه، هم‌کلاسی، معلمان و…در رشد کودکان تأثیرگذار هستند که این مسئله موجب نگرانی بیشتر والدین می­ شود. زیرا والدین نمی­ توانند کنترل دقیقی روی فرزند خود داشته باشند. بااین‌حال دانستن اطلاعات معتبر دررابطه‌با جنبه­ های رشد کودک ۸ساله کمک می­ کند تا والدین بتوانند تأثیرگذاری بیشتری روی رشد بهتر کودک خود داشته باشند.

با افزایش سن کودک، جنبه­ های مختلف رشد در او تقویت می­ شود و پرورش کودک نیز با چالش بیشتری همراه می ­شود. به همین دلیل ما بر آن شدیم تا در این مطلب به بررسی وضعیت استاندارد رشد کودک هشت ساله بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر دراین‌رابطه تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

کودک 8 سال من

رشد جسمی – حرکتی کودک هشت ساله

یکی از نگرانی­ های والدین در 8 سالگی کودک این است که از رشد استانداردی برخوردار نباشند. رشد جسمی‌ – حرکتی یکی از شاخه ­های بسیار مهم رشد کودک است که در یادگیری مهارت­ ها و فعالیت­ های مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است. کودکان در سن 8 سالگی با سرعت کمتری نسبت به قبل رشد می­ کنند اما می­ توانند بسیاری از حرکات و فعالیت­ ها را بدون کمک والدین انجام دهند.

خوشبختانه رشد جسمی و حرکتی در سن هشت سالگی قابل تشخیص است و والدین می­ توانند در صورت بروز هرگونه اختلالی به پزشک متخصص کودک مراجعه کنند. رشد جسمی و حرکتی کودک در دو آیتم جداگانه بررسی می­ شود و هرکدام به بررسی خصوصیات مختلف کودک در 8 سالگی می­ پردازند.

 رشد جسمی کودک هشت‌ساله

اگرچه تغییرات چندانی در رشد جسمانی کودک هشت‌ساله اتفاق نمی­ افتد اما والدین باید با دانستن اطلاعاتی دررابطه‌با استانداردهای رشد جسمانی از سلامت جسم کودک خود مطلع شوند. رشد جسمانی کودک در 6 آیتم بررسی می­ شود که هرکدام از آن­ها به نوبه خود می­ توانند در سلامت کودک اثرگذار باشند. بخش ­های مهم رشد جسمانی در هشت‌سالگی کودک از ویژگی­ هایی برخوردار هستند عبارت هستند از:

ویژگی‌های ظاهری در 8 سالگی

در هشت سالگی کودک، وزن مناسب برای دختران بین 23 تا 29 کیلوگرم است. وزن پسر در این سن تقریباً بین 23 تا 28.900 است. همچنین در این سن دختران و پسران دارای قدی بین 111 تا 119 سانتی‌متر هستند. معمولاً بین 10 سانتیمتر به قد کودک هشت ساله نسبت به قبل اضافه می­ شود. والدین باید به این نکته توجه کنند که میزان قد و وزن کودک باتوجه‌به نوع تغذیه، ژنتیک و…متفاوت است.

اصول خواب در 8 سالگی

باوجوداینکه میزان فعالیت­ های کودک در سن هشت سالگی زیاد است، باز هم آن­ها مایل به خوابیدن در ساعات اولیه شب نیستند. کودکان در این سن به 10 تا 11 ساعت خواب در روز احتیاج دارند. در روانشناسی کودک هشت ساله توصیه می­ شود که کودکان حدود ساعت 9 شب آماده خوابیدن شوند.

کودک 8 سال من

اصول تغذیه و رژیم غذایی کودک هشت ساله

در سن هشت سالگی کودکان می­ توانند با والدین خود برنامه غذایی یکسانی داشته باشند. در واقع در این سن کودک باید از انواع غلات، سبزیجات، میوه، چربی، کربوهیدرات، لبنیات و… برای دریافت انرژی و تأمین ویتامین­ های ضروری بدن استفاده کند. مصرف روزانه حداقل یک لیوان شیر در رشد قد و محکم ­شدن عضلات کودک اثرگذار است.

بهتر است در 8 سالگی کودک، مصرف چیپس، پفک، شکلات و غذاهای فرآوری شده به حداقل برسد.

بهداشت و سلامتی کودک هشت ساله

 در سن هشت سالگی بهتر است برای معاینه دندان و چشم به پزشک متخصص مراجعه شود. ممکن است برخی از کودکان دندان­ های شیری خود را در این سن از دست بدهند. همچنین در سن هشت سالگی به دلیل توجه زیاد به کتاب و سطرهای آن ممکن است کودک دچار نزدیک‌ بینی شود. مراجعه به پزشک متخصص کمک می­کند تا از پیشرفت بیماری­های چشمی مانند تنبلی چشم در او جلوگیری شود.

نرمش و ورزش مناسب کودکان 8 ساله

کودکان در سن هشت سالگی بهتر است نرمش­ هایی را انجام دهند که میزان انعطاف­پذیری آن­ها را افزایش می‌دهد. انجام نرمش هایی که موجب تقویت عضلات کودکان می­شود، در رشد جسمانی آن­ها نیز اثرگذار است.

بازی‌های مناسب رشد جسمی کودک هشت‌ساله

 دویدن، بارفیکس، بازی با توپ، دوچرخه‌سواری، بسکتبال و…از بازی­ هایی هستند که باعث کشیدگی عضلات و رشد بهتر آن­ها می­ شود.

رشد حرکتی کودک هشت ساله

از یک‌سالگی تا شش‌سالگی دائماً تغییرات چشمگیری در رشد حرکتی کودک مشاهده می ­شود. اما بعد از گذشت این زمان، کودکان در سن هشت‌سالگی تنها به تقویت مهارت­ های حرکتی خود می ­پردازند و تغییرات جدیدی حاصل نمی ­شود. رشد حرکتی درشت و ظریف کودک ۸ساله ممکن است کمی پیچیده ­تر شود و با چالش بیشتری همراه باشد.

در واقع بیشتر کودکان در سن هشت سالگی مایل هستند تا به تقویت عضلات و ایجاد هماهنگی میان آن­ها بپردازند. همچنین در این سن کودک تلاش می­کند تا میزان انعطاف­ پذیری خود را افزایش دهد و فعالیت­ های سخت­ تری را نسبت به قبل انجام دهند. در این سن مهارت­ هایی چون نیرو، چابکی، تعادل و… افزایش پیدا می­ کند.

علاوه بر استاندارد حرکتی در این سن، مهارت حرکتی در ابعاد زیر نیز بررسی می‌شود:

مهارت حرکتی فردی کودک هشت ساله

 چند مورد از خصوصیات کودک در هشت سالگی این است که می­ تواند با پریدن از روی موانع عبور کنند. آن­ها قادر هستند تا کارهایی مانند دویدن در جهات مختلف، پرتاب کردن توپ، دریافت کردن توپ و…را به‌درستی انجام دهند. همچنین در این سن کودک می­ تواند بهتر نقاشی کند و رنگ‌آمیزی تمیزی داشته باشد.

کودک 8 سال من

مهارت حرکتی بازی کودک هشت ساله

 اغلب کودکان در سن هشت سالگی می­ توانند به بهترین نحوه، بازی ­های مرتبط با توپ را انجام دهند. برای مثال در هشت سالگی کودک قادر است در مدرسه یا کوچه با دوستان خود فوتبال بازی کند. در این سن بسیاری از کودکان باتوجه‌به وضعیت جسمانی که دارند می ­توانند با دوچرخه‌های بدون کمک بازی کنند.

ژیمناستیک از بازی­ هایی است که موجب انعطاف‌پذیری بالای کودکان می­ شود. اغلب آن­ها قادر هستند فعالیت­ های مرتبط با این حرفه مانند پشتک زدن، پریدن و…را انجام دهند.

بازی‌های مناسب رشد حرکتی کودک هشت ساله

 دوچرخه‌سواری، دومیدانی، فوتبال، کاراته، ژیمناستیک، والیبال، پریدن از ارتفاع و…از ورزش­ ها و بازی­ هایی هستند که تأثیر بسزایی در پیشرفت و تقویت رشد حرکتی کودک در 8 سالگی دارند.

رشد زبانی کودک هشت ساله

رشد زبانی در هشت سالگی کودک باتوجه‌به شرایط خانوادگی و اجتماعی کودک متفاوت است. والدینی که با کودکان خود بیشتر ارتباط برقرار می­ کنند شاهد تقویت رشد زبانی کودک هشت ساله خود هستند. کودکان در سن هشت سالگی به راحتی می­ توانند با دیگران صحبت کنند، شعر بخوانند و به توضیح موضوعات مختلف بپردازند. در این سن محدودیت کلمات کودکان کم می­ شود.

در واقع کودک در 8 سالگی می ­تواند با استفاده از کلمات مختلف جملات صحیح بسازد و همچنین از کلمات پیچیده­ تری در جملات استفاده کند. برخی از والدین ممکن است اطلاعات دقیقی دررابطه‌با اینکه وضعیت استاندارد رشد زبانی کودک در 8 سالگی چگونه است، ندانند. به همین علت نمی­توانند در صورت بروز اختلالی برای رفع آن اقدام کنند. در ادامه به مهم­ترین مهارت­ های زبانی کودک 8 ساله و راه­ های تقویت آن اشاره می‌کنیم.

کودک 8 سال من

ارتباط و توسعه زبان کودک هشت ساله چگونه باید باشد

 مهارت­ های زبانی کودک در سن 8 سالگی بسیار زیاد است. در این سن کودکان می­توانند بیشتر کلمات را به‌درستی تلفظ کنند. جمله‌سازی کودک در این سن صحیح است و می­توانند افعال را در جای درستی استفاده کند. در این سن کودکان می­ توانند کتاب های داستان کودکانه را مطالعه کنند.

بسیاری از کودکان در سن هشت سالگی قادر هستند تا اطلاعاتی دررابطه‌با ساعت، تاریخ و روزهای هفته بدهند. یکی از ویژگی­ های کودک هشت ساله این است که می ­تواند معنی برخی از کلمات را درک کند و با دیگران شوخی کند.

بازی و راه‌های تقویت زبان کودک هشت‌ساله

یکی از بهترین راه­ ها برای تقویت مهارت زبانی در کودکان هشت ساله، مطالعه است. در سن 8 سالگی کودک تمایل دارد تا برای سرگرمی کتاب بخواند و از مهارت خواندن خود استفاده کند؛ بنابراین والدین می­ توانند با تهیه کتاب­ های مختلف و آموزنده علاوه بر تربیت کودک هشت ساله باعث افزایش دایره کلمات، تقویت مهارت خواندن، تقویت جمله‌سازی و…شوند.

همچنین گفتگو دررابطه‌با موضوعات مختلف روز و مدرسه در رشد زبانی کودک بسیار اثرگذار است.

رشد عاطفی کودک هشت ساله

در سن هشت سالگی کودک می­ تواند به‌خوبی احساساتی را مانند ناراحتی، خوشحالی، نگرانی، اضطراب، خشم، بی ­توجهی و…را درک کند. در این سن بیشتر کودکان مایل هستند تا مرکز توجه باشند و موردتوجه همسالان خود قرار بگیرند. وابستگی کودک در سن هشت سالگی نسبت به والدین خود کمتر می ­شود.

در این سن کودک مایل است تا وقت خود را با دوستان خود بگذراند و کارهای سرگرم‌کننده‌ای به همراه دوستان خود انجام دهد. حساسیت عاطفی کودک در این سن زیاد است و ممکن است در اثر رفتار اشتباه والدین با انجام کارهایی مانند داد و فرد، خشم، توجه نکردن به حرف‌های ­والدین و… درخواست توجه بیشتری داشته باشد. کودک هشت ساله به دلیل ورود به مدرسه ممکن است در معرض اضطراب و مشکلات روانی متعددی قرار بگیرد.

در این سن کودک احساس استقلال بیشتری می­کند و مایل است کارهای خود را به‌تنهایی انجام دهد.

در 8 سالگی کودک می­تواند راحت­تر با دیگران ارتباط برقرار کند. شیطنت­های مختلف، انجام کارهای خطرناک، تقلب کردن و…از دیگر کارهایی است که کودکان هشت ساله انجام می­دهند.

کودک 8 سال من

بازی و روش‌های رشد عاطفی کودک هشت ساله

 خوشبختانه در سن هشت سالگی کودک می ­تواند بسیاری از جملات و صحبت­ ها را به‌خوبی درک کند؛ بنابراین والدین می­توانند با صحبت‌کردن در مورد کارهای اشتباه کودک را از کارهای خوب و بد مطلع کنند. در این سن کودک ممکن است به دلیل تمایل به استقلال بیشتری نافرمانی­ های بیشتری را انجام دهد.

والدین نیز باید بتوانند با گفتگوی مسالمت‌آمیز و آرامش و صبر رفتار کودک را تغییر دهند. در این سن که میزان درخواست توجه در کودکان افزایش پیدا می­ کند، والدین با تشویق کودک برای انجام کار صحیح می­ توانند او را برای انجام کارهای بهتر ترغیب کنند. برای مثال می ­توانند در صورت انجام کار صحیح، شرایط مناسبی را برای سرگرمی کودک فراهم کنند.

مشکلات عاطفی که ممکن است برای کودکان هشت ساله پیش آید

 برخی از کودکان ممکن است در سن 8 سالگی به دلیل ورود به مدرسه با استرس و اضطراب شدیدی همراه باشند. همچنین ممکن است در این سن کودکان به رفتار معلمان با سایر دانش‌آموزان حساس شوند و تمایل به رقابت و درخواست توجه بیشتری داشته باشند. ممکن است کودک به دلیل دریافت نکردن توجه والدین دست به انجام کارهای خطرناکی بزند و کارهایی خلاف میل والدین انجام دهد.

رشد شناختی کودک هشت ساله

رشد شناختی کودک هشت ساله در جهات مختلفی تقویت می ­شود. در سن هشت سالگی مهارت کودک برای استفاده از قدرت ذهن، یادگیری، تجربه، استدلال و…افزایش پیدا می­ کند. به همین دلیل می ­تواند بسیاری از فعالیت­ ها را با تجزیه تحلیل بیشتر انجام دهد و از قدرت استدلال خود برای حل مسائل مختلف استفاده کند

کودک 8 سال من

ویژگی‌های شناختی کودک در هشت سالگی

 در سن 8 سالگی قدرت تمرکز کودک روی یک موضوع بسیار افزایش پیدا می­کند. در این سن کودک می­ تواند زمان بیشتری را برای تمرکز و حل یک موضوع بگذارد. برای مثال می­تواند به مدت یک ساعت مطالعه کند. همچنین در مدرسه بیشتر از 45 دقیقه از وقت خود را صرف یادگیری و گوش ­دادن به حرف­ های معلم می­ کند.

کنجکاوی کودک در این سن بسیار زیاد است و از جنبه­ های مختلفی به مسئله نگاه می­ کند. در این سن کودک با پرسیدن سؤالات مختلف و گفتن جملات متعدد به انتقاد موضوعات متعددی می­ پردازد.

بازی‌های مناسب رشد شناختی کودک هشت ساله

 والدین و معلمان باید شرایطی را برای افزایش قدرت تحلیل و تفکر برای کودکان در 8 سالگی فراهم کنند. یکی از راه­ های افزایش مهارت شناختی، شمارش معکوس است. والدین می­ توانند در این سن از کودک بخواهند تا شمارش اعداد را به‌صورت معکوس انجام دهند.

این کار موجب می ­شود تا کودک تمرکز خود را برای دادن پاسخ صحیح بیشتر کند. همچنین والدین می­ توانند با قراردادن حروف متعدد روی کاغذ، از کودک بخواهند تا کلمات متعددی را با آن­ها بسازد. مطالعه­ کردن و انجام آزمایشات مختلف باعث می­ شود تا قدرت تحلیل و استدلال در کودک افزایش پیدا کند.

کودک 8 سال من

رشد اجتماعی کودک هشت ساله

رشد اجتماعی کودک هشت ساله ابتدا توسط رفتار والدین و در ادامه در مدرسه شکل می‌گیرد. در واقع والدین، مدرسه و دوستان تأثیر بسزایی در رشد اجتماعی و تربیت کودک هشت ساله دارند. کودکانی که از رشد اجتماعی مناسبی برخوردار هستند، می‌توانند به بهترین نحوه با دیگران ارتباط برقرار کنند. این دسته از کودکان کمتر برای انجام کاری خجالت­ زده می ­شوند.

یکی از نشانه­ های رشد اجتماعی کودکان در 8 سالگی، دست بلندکردن و پیش‌قدم شدن برای پاسخ به سؤال و تمایل برای انجام کارهای مختلف است. میزان رشد اجتماعی در کودکان باتوجه‌به شرایط خانوادگی و اطرافیان ممکن است متفاوت باشد. معلمان و اطرافیان کودک با رفتارهای خود می­توانند در شکل‌گیری و پیشرفت رشد اجتماعی در کودک کمک کنند. در این آیتم به بررسی مهارت‌های اجتماعی و راه‌های رشد این مهارت در کودک 8 ساله می‌پردازیم که عبارت هستند از:

مهارت‌های اجتماعی لازم در هشت سالگی

 رشد اجتماعی در سن هشت سالگی معمولاً در مدرسه شکل می­گیرد. دوستان و معلمان مدرسه با رفتار و اعمال خود می­ توانند تأثیر بسزایی در رشد اجتماعی کودک داشته باشند. کودکان در 8 سالگی باید بتوانند در مدرسه برای خود دوست پیدا کنند. همچنین در این سن کودکی که دارای رشد اجتماعی بالایی است برای انجام کارهای گروهی، فعالیت­ های مدرسه، پاسخ‌دادن به سؤالات معلم و…پیش‌قدم می­شود.

کودکانی که دارای مهارت اجتماعی لازم در سن هشت‌سالگی نیستند، نمی­توانند به در کلاس و مدرسه به‌درستی به سؤالات پاسخ دهند و تلاشی برای انجام فعالیت­ های مختلف سر کلاس نمی­ کنند. برخی از کودکان ممکن است به دلیل وابستگی شدید به والدین و ناتوانی در ایجاد روابط اجتماعی تمایلی به رفتن به مدرسه نداشته باشند.

در این سن بسیاری از کودکانی که از رشد اجتماعی مناسبی برخوردار هستند، مایل هستند تا وقت بیشتری را با همکلاسی و همسالان خود بگذرانند؛ بنابراین اگر کودک هشت ساله تمایل به وقت گذراندن با دوستان خود را ندارد، بهتر است برای بررسی این موضوع به دکتر روانشناس کودک مراجعه شود.

بازی و روش‌های مؤثر برای رشد اجتماعی کودکان در هشت سالگی

در سن هشت سالگی بسیاری از کودکان تمایل دارند تا زمان زیادی از وقت خود را در کوچه و میان دوستان خود بگذرانند؛ بنابراین بسیاری از بازی­هایی که در این سن با دوستان خود انجام می­دهند باعث می­شود تا رفتار اجتماعی آن­ها تغییر کند.

بازی با کودکان در کوچه موجب می ­شود تا توانایی فرد برای انجام کارهای جمعی و گروهی افزایش پیدا کند. والدین می ­توانند با ایجاد شرایط مناسب برای کودکان خود و دعوت دوستان به منزل باعث افزایش ارتباط اجتماعی شوند. حضور در جمع­ های نسبتاً پرجمعیت، ثبت‌نام کردن در کلاس­ های تابستانی، بازی­ های جمعی مانند والیبال، فوتبال و…می­توانند تأثیر بسزایی در رشد اجتماعی کودک داشته باشد.

هر چه‌قدر آدم­های بیشتری در اطراف کودک حضور داشته باشند، رشد اجتماعی کودک به دلیل برقراری ارتباط­ های متعدد افزایش پیدا می­کند. انجام بازی­های مختلف به همراه قوانین تعیین شده کمک می­ کند تا کودک بتواند به حق‌وحقوق خود و دیگران توجه کند و در آینده رفتار مناسبی در اجتماع داشته باشد.

کودک 8 سال من

رشد شخصیتی کودک هشت‌ساله

رشد شخصیتی کودک هشت‌ساله یکی از مباحث بسیار مهم روانشناسی کودک است. دلیل اهمیت بالای این بخش از رشد کودک، تأثیر بسزای آن در تمام مراحل نوجوانی و جوانی است. رشد شخصیتی یعنی کودک در تمام جنبه­ های فکری، فردی، اخلاقی، رفتاری و….رشد کند و به تکامل برسد. رشد شخصیتی از مهم­ترین عواملی است که باعث رشد فردی در کودکان هشت ساله می­ شود. پیشرفت در این مرحله از رشد باعث موفقیت در جنبه­ های مختلف زندگی می­ شود.

علاوه بر والدین، افراد بسیار زیادی هستند که در رشد شخصیتی کودکان هشت‌ساله تأثیرگذار هستند. والدین، اطرافیان، دوستان، مدرسه، معلمان و…به نوبه خود می­توانند در شخصیت کودک ۸ساله تأثیرگذار باشند. کودکان نیز در این سن می­ توانند در رشد شخصیتی خود به‌شدت تأثیرگذار باشند. در این سن کودکان دائماً در حال توجه و تقلید رفتارهای اطرافیان و خصوصاً هم‌کلاسی‌های خود هستند.

والدین نیز به عنوان مهم­ترین عامل تأثیرگذاری بر رشد شخصیتی کودک باید بتوانند پرورش کودک را مطابق ویژگی­های مثبت انجام دهند. روش­های متعددی برای رشد شخصیت کودکان هشت ساله وجود دارد که باتوجه‌به شرایط هر فرد ممکن است متفاوت باشد.

توصیه‌های مؤثر برای رشد شخصیت کودک هشت ساله

 کودکان نیز با ورود به سن هشت سالگی در دنیا بزرگ­تری قرار می­گیرند و با افراد بیشتری ارتباط برقرار می­ کنند. والدین در این سن باید بتوانند کنترل و توجه خود در زمینه رشد شخصیتی کودک ۸ساله را افزایش دهند. والدین نیز با انجام برخی از رفتارها می­توانند باعث پیشرفت مثبت شخصیت کودکان هشت ساله شوند.

یکی از راه­ های مؤثر در رشد شخصیت کودک هشت ساله، توانایی نه گفتن است. والدین باید بتوانند توانایی نه گفتن در مقابل کودکان خود و دیگران را بیاموزند. ممکن است برخی از دختران و پسران هشت‌ساله در این سن توقعات زیادی داشته باشند. والدین نیز با افزایش مهارت نه گفتن به کودک می­توانند علاوه بر یاددادن رفتار صحیح به کودکان خود از توقعات نابجای کودک نیز جلوگیری کنند.

برای مثال والدین می ­توانند با نه گفتن در برابر خواسته­ هایی مانند خرید اسباب‌بازی‌های متعدد، بازی‌کردن برای ساعت­های طولانی در بیرون از منزل، ماندن در منزل اطرافیان و…به کنترل کنند و به تربیت کودکان خود بپردازند. این رفتار والدین نیز موجب می­شود تا کودک در سنین بالاتر توانایی نه گفتن به دیگران را بیاموزد و از انجام درخواست­های نابجا پرهیز کند.

توضیح رفتارها و اعمال بد کودک برای او و درخواست برای انجام کارهای درست از راه­های مؤثر در پیشرفت رشد شخصیتی کودک هشت‌ساله است. در سن هشت سالگی ممکن است کودکان با انجام برخی از رفتارها و کارهای بد مایل باشند تا توجه دیگران را به خود جلب کنند. این مسئله ممکن است به دلیل کم‌توجهی به کودک یا تمایل برای همرنگ شدن با سایر دوستان باشد.

در چنین شرایطی والدین باید از دادوفریاد روی کودکان پرهیز کنند. والدین می­توانند با صبر و حوصله به توضیح رفتار اشتباه و نتایج بد آن بپردازند. در این سن کودکان توانایی استدلال بیشتری دارند و می­توانند با کمی فکرکردن به صحبت والدین به نتایج متعددی دست پیدا کنند.

کودک 8 سال من

باورهای غلط درباره پرورش کودک هشت ساله

 متأسفانه بسیاری از والدین باتکیه‌ بر باورهای غلط درباره پرورش کودکان هشت‌ساله باعث تأثیر منفی بر رشد شخصیتی او می­ شوند. این مسئله در اغلب اوقات به دلیل نداشتن اطلاعات کافی درمورد تربیت کودکان رخ می­ دهد. یکی از رفتارهای اشتباه والدین در تربیت کودک هشت‌ساله، مقایسه و سرزنش کردن است.

بسیار از والدین برای افزایش رغبت کاری در کودکان آن­ها را با سایر اطرافیان قیاس می­کنند. برای مثال مادر با گفتن جمله «ببین علی چقدر خوب درس می خونه» تلاش می­کنند تا کودک به شیوه بهتری درس بخواند. همچنین گفتن جملاتی مانند << نگاه کن زهرا چقدر ساکته> >، < < ببین مریم چقدر خوب غذا می­خوره> > < < از محمد یاد بگیر چقدر مرتبه > > و…باعث سرخوردگی کودک و همچنین رشد یک عقده و کینه می­شوند.

رفتارهایی مانند تهدیدکردن، بی ­توجهی، تنبیه بدنی، دادوفریاد از دیگر باورهای اشتباهی است که باعث صدمه به کودکان هشت ساله و تأثیر منفی بر رشد شخصیتی او می­ شود.

بازی‌های مناسب رشد شخصیتی کودک هشت‌ساله

برای بهبود وضعیت رشد شخصیتی در کودک ۸ساله والدین می­توانند از بازی­ ها و سرگرمی ­های مختلفی کمک بگیرند. اجرای کارهای خوب و بد در قالب داستان و نمایشنامه در یادگیری مفاهیم مثبت به‌شدت تأثیرگذار است. در این سن کودکان تا حدودی توانایی خواندن و نوشتن را می­ آموزند. والدین با تهیه کتاب­ های آموزنده کودکانه می ­توانند در رشد شخصتی کودک تأثیرگذار باشند.

سؤالات متداول

چگونه با کودک هشت‌ساله رفتار کنیم؟

طرز رفتار با کودک ۸ساله باید به‌گونه‌ای باشد که او احساس کند والدین به او توجه کافی دارند. این رفتار والدین موجب می‌شود تا میزان اعتمادبه‌نفس کودک افزایش پیدا کند و مهارت اجتماعی آن تقویت شود.

کودک 8 ساله چه‌کارهایی باید انجام دهد؟

 کودک در سن هشت‌سالگی باید بتوانند کارهای شخصی خود را به‌تنهایی انجام دهد. در این سن کودک باید بتواند به‌آسانی بازی و ورزش­هایی مانند دویدن، پرش، دوچرخه بازی، ملق زدن، چرخیدن و…را انجام دهد. همچنین کودک در این سن باید بتواند به‌درستی با دوستان خود ارتباط بگیرد و در فعالیت‌های گروهی شرکت کند.

62 مقاله

درباره نویسنده
کارشناسی ارشد MBA
مقالات
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
×
هوش های گاردنرهوش و استعداد

تست هوش گاردنر