هوش مالی کودکهوش و استعداد

راهنمای جامع تقویت هوش مالی کودک

زمان تقریبی مطالعه: 23 دقیقه

 حتماً شما به عنوان والدین، بارها از خود پرسیده‌اید که چگونه می‌توانیم به ثروتمند شدن کودکمان در آینده کمک کنیم؟ چه طور او می‌تواند به فردی موفق و ثروتمند تبدیل شود؟ چه طور هوش مالی کودک مان را تقویت کنیم؟

هوش مالی از جمله مفاهیم مهمی است که با شناخت و آموزش آن به کودکانمان از سنین پایین می‌توانیم آینده او را تضمین کنیم. اگرچه می‌توان در هر سنی یاد گرفت که چگونه امور مالی خود را مدیریت کنیم، اما بهتر است این کار را از سنین پایین انجام دهیم.

درک سواد مالی برای کودکانمان مانند یادگیری یک زبان جدید است و برای آینده‌شان نقش حیاتی دارد. زیرا ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که بر اساس سیستم پولی عمل می‌کند. به همین منظور باید به طور ماهرانه‌ای آن را به کودکانمان آموزش دهیم.

هوش مالی ضعیف اغلب منجر به اتخاذ تصمیمات مالی ضعیف، خرج کردن بیش از حد، و ایجاد مقادیر زیادی بدهی در آینده می‌شود. مهم این است که کودکانمان درست همان‌طور که یاد می‌گیرند بر رفتار خودکنترل داشته باشند، تا حدودی بر سرنوشت مالی خود نیز کنترل داشته باشند.

هدف از آموزش این مهارت آن است که بچه‌ها سواد مالی خود را زودتر بهبود بخشند، به‌طوری‌که خود را به‌عنوان بزرگسالان عاقل آینده قرار دهند که قادر به مراقبت مالی از خود و دیگران بدون بدهی هستند.

در این مقاله سعی داریم به شما نقشه راهی برای تقویت هوش مالی در کودکان تان ارائه بدهیم. با ما همراه باشید.

هوش مالی کودک

هوش مالی کودک چیست؟

در ابتدا بیایید با هم به معنای واحدی از برسیم. شما فکر می‌کنید اگر به هر فرد ثروت هنگفتی بدهیم آیا او می‌تواند از این سرمایه ثروت تولید کند؟

 افراد زیادی وجود داشته‌اند که با وجود ثروت زیاد در فقر مرده‌اند. به همین خاطر است که می‌گوییم پول داشتن به منزله ثروتمندی یک فرد نیست. بلکه شخصی ثروتمند به‌حساب می‌آید که راه درست مصرف کردن و افزایش بیشتر سرمایه‌اش را بداند.

پس می‌توانیم هوش مالی را این‌گونه تعریف کنیم. هوش مالی میزان تسلط و آگاهی هر فرد در حل مشکلات مالی و همچنین یافتن طرح‌ها و ایده‌های جدید برای کسب درآمد بیشتر است.

در واقع میزان دانش، اطلاعات و توانایی‌های هر فرد در ثروت‌آفرینی، توانایی در حل مسائل اقتصادی و مدیریت بحران‌های مالی میزان هوش مالی فرد را تعیین می‌کند.

چرا باید از کودکی هوش مالی را در کودکان تقویت کرد؟

جهان در 20 سال گذشته بسیار سریع تغییر کرده است و سرعت تغییر در چند سال اخیر افزایش‌یافته است. در این دنیا برای آنکه به حداکثر آرزوهای خود برسیم، بیش از همیشه مهم است که بتوانیم از نظر مالی هوشمندانه عمل کنیم.

هر چه فرزند ما بزرگ‌تر می‌شود برآوردن نیازها و خواسته‌هایش سخت‌تر می‌شود. مثلاً خرید یک ماشین اسباب‌بازی آسان‌تر از خرید یک ماشین واقعی است؛ بنابراین هر چه زودتر آنها را در معرض تجربه دنیای واقعی قرار دهیم برای آنها بهتر است.

قراردادن کودک در معرض سواد مالی از سنین پایین به دلایل مختلفی، بسیار ضروری است تقویت هوش مالی کودک از سنین کم باعث می‌شود که این فرآیند سرگرم‌کننده و کمتر استرس‌زا باشد، زیرا فشار مالی در مرحله اولیه زندگی وجود ندارد. دلیل دیگر آن است که تقویت هوش مالی می‌تواند این احتمال را افزایش دهد که آنها زودتر از دیگران و در سن کم، مدیریت مالی خود را به‌درستی شروع کنند و در نتیجه تا زمانی که بزرگسال می‌شوند از موقعیت مالی بهتری برخوردار شوند.

درک چگونگی کسب درآمد و دانستن این که شخص باید برای آن تلاش کند، ذهن آنها را باز می‌کند و به آنها کمک می‌کند در آینده بهتر عمل کنند. برخلاف آنچه والدین فکر می‌کنند، بچه‌ها آن‌قدر کوچک نیستند که نتوانند مسئولیت‌های خاصی را بر عهده بگیرند. در واقع، آن‌ها باید این مسئولیت‌ها را بر عهده بگیرند تا به رشد آنها کمک کنند.

اگر فرزند شما بتواند به زبان پول صحبت کند، شانس بیشتری برای داشتن یک زندگی ثروتمند و مرفه در آینده وجود دارد. ناپلئون هیل در کتاب قانون موفقیت بیان می‌کند که عادت‌های کودکی اغلب در سراسر زندگی با ما می‌مانند. اگر کودک ما با والدین ناآگاهی بزرگ شود این باور در او ایجاد می‌شود که هرچه بیشتر برایش خرج کنند خوشحال‌تر است. این والدین ناخواسته و از روی دلسوزی فقط عادت خرج کردن را به کودک می‌آموزند و کودکشان بزرگ می‌شود بی‌آنکه چیزی در مورد عادت خوب پس‌اندازکردن بداند.

هوش مالی کودک

نقشه راه هوش مالی کودک

داشتن نقشه راه همیشه می‌تواند به ما کمک کند تا سریع‌تر به هدف خود برسیم. به همین منظور ما در بازی بوک برای ثروت‌آفرینی کودکان پس از مطالعه کتاب‌های متعدد به نقشه راهی دست یافتیم که گام‌های آن به شرح زیر است:

  1. نگرش پدر و مادر در تقویت هوش مالی کودک
  2. شکل‌دهی باورهای کودک و تقویت هوش خویشتن‌شناسی در کودک
  3. شناسایی و تقویت هوش‌ها در کودکان ( شامل: شناسایی هوش کودک با استفاده از هوش گاردنر ، تقویت هوش مالی در کودک )
  4. مهارت سازی و توانمندی (تبدیل هوش به مهارت)
  5. ثروت‌آفرینی

در ادامه به‌تفصیل در مورد هریک از این شش گام صحبت خواهیم کرد.

گام اول: نگرش پدر و مادر در تقویت هوش مالی کودک

شاید از خود بپرسید نگرش چیست و چرا مهم است؟ نگرش احساس درونی است که بر اثر باورها و تجربه‌های شخصی نسبت به شرایط مختلف پدید می‌آید. نگرش دیدگاه فرد به خود و محیط اطرافش را تعیین می‌کند و باعث رفتار و اعمال مشخص می‌شود. به همین دلیل در تربیت کودک و فرزندپروری نقش نگرش والدین موضوع مهمی است.

داشتن یک نگرش مثبت باعث شکوفایی ذهن می‌شود و به فرد هدف می‌دهد. سپس به فرد برای رسیدن به هدف، انگیزه می‌دهد و این باور را در فرد ایجاد می‌کند که می‌تواند همه چیز را به خوبی پیش ببرد. درصورتی که داشتن نگرش بدون منطق، ذهن را بسته نگه می‌دارد و آینده‌ای تاریک در پی دارد.

بنابراین نگرش افراد و آنچه که در درون افراد رخ می‌دهد بر اتفاقات بیرون اثر می‌گذارد و موفقیت یا شکست آن‌ها را تعیین می‌کند. درواقع نگرش ما طرز برخورد ما نسبت به زندگی را تعیین می‌کند.

نگرش‌های والدین در فرزندپروری موجب می‌شود تا نسبت به کودک خود به‌صورت مثبت یا منفی رفتار کنند. به همین دلیل نقش بسزایی در مؤلفه‌های مختلف شخصیت کودک به‌ویژه در بهبود عملکرد او در آینده دارند.

دانش نانوشته‌ای که توسط والدین به فرزندانشان منتقل می‌شود، خاص و تا حدی تخصصی است، به این معنا که کودکان را مستعد می‌کند تا با الزامات محدود خانه و جامعه با موفقیت کنار بیایند. موفق‌ترین کودک کسی است که خود را همان گونه که هست قبول داشته باشد و ایجاد این تصور مطلوب از خود تا حدود زیادی بستگی به نگرش پدر و مادر نسبت به او دارد. چنین کودکی می‌تواند در راه پیشرفت و موفقیت شخصیتی و شغلی با تمام مشکلاتی که زندگی بر سر راه او قرار می‌دهد مقابله کند.

هوش مالی کودک

نگرش پدر و مادر چگونه باعث ثروتمند شدن فرزندان و تقویت هوش مالی کودک می‌شود؟

ثروتمندی فقط به معنی داشتن پول نیست. ثروتمند بودن به معنای خوب زندگی‌کردن، فراوانی نعمت، داشتن زمان کافی، موفقیت و همچنین طرز فکر صحیح است. والدین در اوایل زندگی به کودکان باورها، مهارت‌ها، نگرش‌ها و ارزش‌های اساسی لازم در این مورد را منتقل می‌کنند.

ناپلئون هیل بیان می‌کند که کودکی خوشبخت است که والدین او این بینش را از کودکی به او می‌دهند و عادت پس‌اندازکردن را نیز مانند همه عادهای خوب از سنین پایین به او آموزش می‌دهند.

پس اولین قدم برای قرارگرفتن کودک در مسیر ثروتمند شدن تغییر نگرش پدر و مادر به این موضوع است تا بتوانند کودک را در مسیر درستی قرار دهند.

بسیاری از افراد هستند که با داشتن نگرش صحیح می‌توانند از هیچ، همه چیز بسازند. برعکس این مسئله هم صادق است بسیاری از افراد هستند که علی‌رغم داشتن اوضاع و شرایط مناسب، آینده‌ای روشن برای خود نمی‌سازند و دلیل آن فقط به طرز تفکر و نگرش این افراد بستگی دارد.

ثروتمندان به‌طورقطع می‌دانند که می‌خواهند ثروتمند باشند و در این راه تردیدی ندارند و کاملاً متعهدانه تمام تلاش و سعی خود را در این راه می‌گذارند و با تکرار جملاتی مانند ” من می‌خواهم ثروتمند شوم ” و ” من ثروتمند شدن را دوست دارم” و ” من متعهد می‌شوم که ثروتمند شوم” نگرش و ذهنیت خود را تقویت می‌کنند. چون آن‌ها بر این باورند که می‌توانند هرآنچه در ذهنشان شکل می‌گیرد را به انجام برسانند.

بنابراین پدر و مادر با اصلاح نگرش و باورهای خود و کسب اطلاعات در مورد راه‌های افزایش مهارت‌های مالی و تقویت هوش مالی کودک می‌توانند با شکل‌دهی درست باورهای کودک و جهت‌دهی نوع نگرش فرزندان به آن‌ها در مسیر پولدار شدن و موفقیت آینده مشاوره دهند.

هوش مالی پدر و مادر

ابزارهای تغییر نگرش پدر و مادر برای ثروتمند شدن کودک

باتوجه‌به مطالبی که عنوان شد برای آنکه پدر و مادر بتوانند باعث شکل‌گیری درست باور در کودکان خود شوند و هوش مالی کودک را تقویت کنند باید ابتدا به اصلاح باورهای خود بپردازند. در این مقاله به سه روش اصلی برای انجام این کار اشاره می‌کنیم:

1. مطالعه کتاب‌های مرتبط باهوش مالی کودک و کسب ثروت

کسب آگاهی اولین قدم برای تغییر باور است. والدین می‌توانند با مطالعه کتاب‌های مفید در این حوزه اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرند و کم‌کم با تغییر باورهای خود به ثروتمند شدن نزدیک شوند. از جمله کتاب‌های مفید در این زمینه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نگرش همه چیز است اثر جف کلر

چگونه ثروتمند شویم اثر برایان تریسی

می‌خواهم یک میلیونر باشم اثر کریستوفر وسترا

بیندیشید و ثروتمند شوید اثر ناپلئون هیل

قانون موفقیت اثر ناپلئون هیل

جادوی فکر بزرگ اثر دیوید شوارتز

قدرت مثبت‌اندیشی اثر نورمن وینسنت پیل

و……

هوش مالی پدر و مادر

2. خواندن زندگی‌نامه افراد مشهور

یکی از اجزا تشکیل‌دهنده باور، تجربه زیسته است. این تجارب یا در طول زندگی فرد اتفاق می‌افتد یا می‌تواند بر اثر خواندن تجربه زیسته دیگر افراد کسب شود. خواندن زندگی‌نامه افراد مشهور و آشنایی با طرز تفکر و نگرش آن‌ها می‌تواند به تغییر نگرش والدین کمک کند و همچنین راهنمایی جامع برای تقویت هوش مالی کودک باشد.

به طور مثال از خواندن زندگی‌نامه جف بروس، مدیر شرکت آمازون متوجه می‌شویم که او از ابتدای زندگی از لحاظ مالی ثروتمند نبوده ولی از استعداد خوبی در زمینه مکانیک داشته است. او با کشف استعداد خود توانست در دوران دبستان برای خود یک آژیری بسازد که وقتی خواهر و بردار کوچکش خواستند نزدیک به اتاقش بشوند، به صدا در بیاید. او در همین سن گاراژ خانه‌شان را تبدیل به یک آزمایشگاه برای اختراعاتش کرده بود. اما درهمان زمان کودکی پدر و مادرش از هم جدا شدند و سختی‌های بسیاری تحمل کرد. اما مشکلات مانع او نشد تا اینکه به دانشگاه رفت و مسیر پیشرفت را در پیش گرفت. او اکنون صاحب بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی جهان و جزو سه نفر اول ثروتمندترین مردان دنیا است.

برای آشنایی با زندگی‌نامه افراد ثروتمند یا زندگی نامه کارآفرینان جوان می‌توانید مقالات مربوط به آن را در سایت بازی بوک مطالعه بفرمایید.

3. انجام تمرین برای اصلاح باورها و تقویت هوش مالی کودک

والدین می‌توانند با انجام برخی از کارها به اصلاح باورها و در نتیجه شکل‌گیری صحیح نگرش در خود دست پیدا کنند. در اینجا دستورالعمل‌هایی را بیان می‌کنیم که شما با اجرای آن می‌توانید نگرش فکری جدیدی را در خود ایجاد کنید و این نگرش باعث ظهور و تجلی «ایمان» در وجودتان خواهد شد.

  1. اول آنکه بدانید چه می‌خواهید و بعد به اینکه می‌توانید آن را به دست آورید باور داشته باشید.
  2. در طول روز چندین مرتبه برای رسیدن به خواسته خود شکرگزاری کنید. حتی قبل از آنکه آن خواسته را به‌صورت فیزیکی دریافت کنید. زیرا ثروت ابتدا وارد ذهن شما می‌شود. این کار باعث ایجاد نگرش مثبت، اعتمادبه‌نفس و آرامش ذهن در افراد می‌شود.0
  3. به تصویرسازی هدف در ذهنتان بپردازید. آنچه را می‌خواهید در ذهنتان بارها مجسم کنید.
  4. اهدافتان را هر روز بخوانید و تکرار کنید
  5. ایمان بدون عمل هیچ سودی ندارد پس وقتی به چیزی باور داشتید خلاقانه وارد عمل شوید و تصمیم‌گیری کنید.
  6. پذیرای شکست باشید زیرا ممکن است باور شما قبل از رسیدن به پیروزی بارها مورد سنجش قرار بگیرد. پس شکست را چیزی جز یک صحنه مبارزه، برای رقابت ندانید. در تصمیم‌تان قاطع باشید، باور داشته باشید و اگر در ابتدای کار شکست خوردید همچنان به تلاشتان ادامه دهید. شکست موقتی است پس با اصلاح مسیر ادامه دهید.
  • مشتاقانه و با شور عمل کنید. زیرا اشتیاق برای چیزهایی که می‌خواهید نقطه شروع استفاده از ایمان تان است.
  • نترسید. شما قادر به انجام هر کاری هستید، به‌شرط آنکه علاقه و اشتیاق انجام آن کار را داشته باشید. باورتان را در آغوش بگیرید و آن را به سمت اهداف و چیزهایی که طالبش هستید هدایت کنید و از چیزهایی که نمی‌خواهید دورش کنید.
  • به شک و تردیدهایتان اهمیت ندهید و تمرکزتان بر روی موفقیت باشد. این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که هرآنچه را که یک انسان باور کند، نا گریز آن را به دست می‌آورد.
  • به سمت هدفتان آهسته اما پیوسته قدم بردارید و منتظر معجزه نباشید.
جذب پول

 گام دوم: شکل‌دهی باورهای کودک و تقویت هوش خویشتن‌شناسی در کودک

به‌عنوان والدین، ممکن است شما همیشه در مورد اینکه چه زمانی باید کودکانمان را با یک موضوع “جدی” مانند امور مالی آشنا کنید، دچار دوگانگی شوید. شاید از خودتان بپرسید آیا نباید به آنها اجازه دهیم از دوران کودکی خود لذت ببرند؟ زندگی بزرگسالان به پول، حقوق، سرمایه، وام مسکن، گره‌خورده است، آیا نباید کودکان را از این نگرانی‌ها دورنگه داریم؟

باید بگوییم خیر. مهم است که کودکانمان را با جنبه‌های ساده‌تری از مبحث مالی که در سن آن‌ها قابل‌درک است، آشنا کنیم تا باورهای درستی در آن‌ها شکل بگیرد و موجب نگرش صحیح آن‌ها و تقویت هوش مالی کودک  شود. نابینا نگه‌داشتن آنها از دانش مالی بیشتر به آنها آسیب می‌رساند تا فایده، به‌خصوص وقتی بزرگ شوند.

راه‌های عملی برای تغییر نگرش و تقویت هوش مالی کودک

برای شکل‌گیری درست نگرش مالی در کودک و ایجاد باورهای درست در او در زمینه ثروت والدین باید مجموعه اقداماتی را انجام دهند که به شرح زیر است:

شکل‌دهی باورهای کودک برای کسب ثروت

اولین راه برای آنکه کودکان در مسیر درست ثروت سازی قرار بگیرند و هوش مالی کودک تقویت شود، ایجاد باورهای درست در آنان است. مجموعه‌ای از باورها هستند که در طول زندگی از طریق تجربه، آموزش، موفقیت‌ها و شکست‌ها به تصویر ذهنی کودک تبدیل می‌شود و درنتیجه نگرش‌های او را شکل می‌دهد

جدول زیر مشاهده می‌کنید که اهمیت نگرش حتی از استعداد و توانایی‌های شخص در رسیدن به هدف مهم‌تر است. استعداد توانایی انجام یک کار همراه با مطالعه و مهارت است، درصورتی‌که نگرش یک حالت ذهنی است که باعث ایجاد رفتاری برای رسیدن به اهداف موردنظر می‌شود.

درمورد باورها و تأثیر آن بر نگرش و رسیدن به هدف می‌توانید در مقاله نقشه راه موفقیت مطالب جامع و مفیدی را مطالعه کنید.

نگرش و تأثیر آن بر کسب ثروت فرزندان

  •  توانایی + نگرش، باور = نتیجه
  • استعداد درخشان + طرز فکر فاسد = تیم بد
  • استعداد درخشان + نگرش بد = تیم متوسط
  • استعداد درخشان + نگرش متوسط = تیم خوب
  • استعداد درخشان + نگرش خوب = تیم عالی
  • استعداد واگیر ندارد. نگرش واگیر دارد.

از جمله باورهایی که باید در این راستا به کودکانمان بیاموزیم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • من ثروتمند هستم
  • من می‌توانم به ثروت برسم
  • پول باعث خوشبختی است
  • پول موجب فساد نمی‌شود
  • سرمایه‌گذاری مفید است
  • ریسک‌کردن برای رسیدن به ثروت اهمیت دارد
  • و…

برای تست کردن آنکه چه‌قدر باورهای شما به ثروتمند شدن نزدیک است تستی طراحی کرده‌ایم که می‌توانید با انجام آن متوجه شوید چه‌قدر به ثروتمند شدن نزدیک هستید.

هوش مالی کودک

گام سوم: شناسایی و تقویت هوش‌ها در کودکان

شناخت و کشف علاقه و هوش در کودکانمان از جهات مختلفی حائز اهمیت است. اگر ما به‌عنوان والد بتوانیم هوش کودک خود را شناسایی کنیم می‌توانیم با پرورش و تبدیل آن به مهارت باعث شویم کودکانمان در مسیری به کسب درآمد و ثروت بپردازند که به آن علاقه‌مندند.

علاوه بر کشف هوش منحصر به فرد کودک برای آنکه هوش مالی کودک نیز تقویت شود نیاز است برخی هوش‌ها در او بیشتر موردتوجه قرار بگیرد و روی آن کار شود تا بتواند وقتی در جهت علاقه خود گام بر می‌دارد با تقویت این هوش‌ها به ثروت سازی نیز دست پیدا کند.

شناخت هوش منحصربه‌فرد کودک با هوش گاردنر

در زمان‌های گذشته هوش با مفهوم تست IQ تعریف می‌شد و تنها هوش ریاضی را در کودک مورد ارزیابی قرار می‌داد. امروزه اما هوش از ابعاد دیگر نیز مورد بررسی قرار گرفته است فقط بعد منطقی و ریاضی را شامل نمی‌شود. یکی از معروف‌ترین نظریه‌ها در این مورد، نظریه هوش گاردنر است که توسط هاوارد گاردنر، روانشناس هاروارد ارائه شده است.

گاردنر، در این نظریه بیان کرد که استعدادها و توانمندی‌های افراد طیف گسترده‌ای را در بر می‌گیرد. او ابتدا هشت نوع هوش را معرفی کرد که و بعد در کتاب خود پیشنهاد داد که می‌توان هوشی تحت عنوان «هوش اگزیستانسیالیستی» یا «هوش وجودی» را هم به این موارد اضافه کرد.

با این تفسیر ما والدین باید در نظر داشته باشیم که ظرف فکری کودکان، به یک بُعد محدود نیست و هر فردی می‌تواند هوش منحصربه‌فرد خودش را داشته باشد.

بنابراین اگر کودکمان در حل مسائل ریاضی قوی عمل نکند، نباید نگران شویم زیرا شاید این کودک در زمینه دیگری مانند برقراری ارتباط با دیگران یا مهارت سخنوری توانایی فوق‌العاده‌ای داشته باشد.

نه بعد هوش گاردنر عبارتند از:

  • هوش حرکتی – جسمی
  • هوش زبانی – کلامی
  • هوش درون‌فردی
  • هوش بین‌فردی
  • هوش منطق و ریاضی
  • هوش موسیقی
  • هوش طبیعت‌گرا
  • هوش دیداری فضایی
  • هوش وجودی

برای شناخت انواع هوش گاردنر و ویژگی‌های هرکدام از ابعاد این هوش‌ها می‌توانید مقاله مربوط به آن را مطالعه بفرمایید.

تقویت هوش‌های مورد نیاز برای افزایش هوش مالی کودک

همان‌طور که بیان شد برای تقویت هوش مالی کودک، چند هوش به طور عمومی باید در کودکمان تقویت شوند. این هوش‌ها عبارتند از:

تقویت هوش فضایی برای تقویت هوش مالی کودک

یکی از هوش‌های که برای تقویت هوش مالی کودک اهمیت دارد هوش فضایی است. باورها مجموعه‌ای از تصویرهای ذهنی ما هستند که نگرشمان را شکل می‌دهند. به همین منظور اولین قدم برای شکل‌گیری باورها، تصویرسازی و تجسم ذهنی است. یعنی فرد باید قدرت تخیل قدرتمندی داشته باشد، آموزش بصری ببیند و بتواند مفاهیم را تصور کند، همچنین خلاق و رؤیاپرداز باشد. باتوجه‌به این ویژگی‌ها تقویت هوش فضایی در کودکان، از اهمیت بالایی برخوردار است.

برای آشنایی باهوش فضایی و کشف ویژگی‌ها و تقویت آن در کودکانتان می‌توانید مقاله هوش تصویری فضایی را مطالعه کنید.

تقویت درون فردی یا خویشتن‌شناسی برای تقویت هوش مالی کودک

هوش درون‌فردی یا خویشتن‌شناسی از دیگر هوش‌هایی است که باعث تقویت هوش مالی کودک می‌شود. این هوش در طول تاریخ باعث موفقیت بسیاری از کارآفرین‌های مشهور و رهبران بزرگ دنیا شده است. برای کسب ثروت هم تقویت این هوش در کودکان ضروری است. می‌پرسید چرا؟

زیرا هوش درون‌فردی باعث شناخت خود، آگاهی از احساسات و خوشایندها و ناخوشایندها خودمان می‌شود و یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که هر انسانی باید داشته باشد. ازآنجایی‌که نگرش خوب در کنار استعداد درخشان می‌تواند نتیجه مطلوبی را در پی داشته باشد؛ بنابراین کودک باید با شناخت مهارت‌ها و استعداد و علاقه‌اش و تبدیل آن به مهارت می‌تواند به هدفش که در اینجا منظورمان ثروتمند شدن است، کمک کند.

کودک باهوش خویشتن‌شناسی بالا، کم‌کم متوجه می‌شود چطور می‌تواند نقاط قوتش را پرورش دهد و با استفاده از آن‌ها به اهدافش برسد. همچنین ضعف‌هایش را تشخیص می‌دهد و به دنبال برطرف‌کردن یا حذف آن می‌رود و بیهوده برای رفع آن‌ها تلاش نمی‌کند. مثلاً می‌داند که نمی‌تواند خوب نقاشی بکشد، اما در موسیقی توانمند است؛ بنابراین به‌جای اینکه زحمت زیادی برای نقاشی بکشد، برای ارتقای توانمندی‌های موسیقیایی‌اش تلاش می‌کند.

تعریف استعداد درون‌فردی در کودکان به معنای دقیق در واژه‌ها نمی‌گنجد و بهتر است به‌جای تعریف روی مفهوم آن متمرکز شویم. زمانی که بدانید هوش درونی چیست، هم می‌توانید آن را در فرزندتان تقویت کنید و هم آن را در شخصیت خودتان ارتقا دهید.

برای آشنایی بیشتر با روش‌های شناخت و تقویت این هوش می‌توانید مقاله هوش درون فردی کودکان را در سایت بازی بوک مشاهده کنید.

تقویت هوش برون فردی برای تقویت هوش مالی کودک

هوش برون فردی بسیار در تقویت هوش مالی کودک اهمیت دارد. این هوش به توانایی مدیریت روابط مختلف فرد کمک می‌کند. اگر این هوش در فرد تقویت شود می‌تواند درک بهتری از نیت و احساس طرف مقابل، ارتباط نیت طرف مقابل با آنچه خود فرد می‌خواهد، تمایز قائل شدن در روابط مختلف برسد. به‌طورکلی در هر موردی که به ارتباطات بین افراد مرتبط است، تسلط دارد.

ازآنجایی‌که تجارت به ایجاد ارتباط و تعامل و درک نیت دیگری نیاز دارد؛ تقویت این هوش در کودک ضروری است.

هوش بین‌فردی باعث تقویت خودآگاهی در کودک می‌شود، به این معنی که نسبت به احساسات و رفتارهای خودش آگاه می‌شود و این موضوع سبب می‌شود هوشمندانه با مخاطب ارتباط برقرار کنند.

برای آشنایی بیشتر باهوش خویشتن‌شناسی و تقویت آن می‌توانید مقاله هوش بین‌فردی را در سایت بازی بوک مطالعه کنید.

تقویت هوش ریاضی و منطقی برای تقویت هوش مالی کودک

هوش دیگری که برای تقویت هوش مالی کودک ضروری است و حتماً همه شما حدس زده‌اید و در مدارس هم روی آن تمرکز ویژه دارند، هوش ریاضی و منطقی است.

هوش ریاضی منطقی به توانایی کودک در استدلال، حل مسائل و یادگیری با استفاده از اعداد، اطلاعات بصری انتزاعی و تجزیه‌وتحلیل روابط علت و معلولی اشاره دارد.

این کودکان در رده افراد منطقی و واقع‌گرا قرار دارند و در هر مسئله‌ای به دنبال کشف نظم، قاعده و قانون و روابط علت و معلولی هستند. ازآنجایی‌که بخشی از کسب ثروت به توانایی فرد بر مدیریت مالی او بر می‌گردد تقویت این هوش در کودک ضروری است.

برای آشنایی بیشتر با این هوش و راه‌های تقویت آن می‌توانید مقاله هوش ریاضی و منطقی را در سایت بازی بوک مطالعه کنید.

هوش مالی کودک

گام چهارم: مهارت و توانمندسازی کودک

ترکیب هوش منحصر به فرد کودک و هوش عمومی برای سواد مالی می‌تواند باعث خلق مهارتی در کودک شود که برای ثروت‌آفرینی موردنیاز است.

به این منظور باید والدین پس از شناسایی هوش منحصربه‌فرد کودک به آموزش او در این زمینه بپردازند.

به طور مثال اگر کودک هوش موسیقیایی بالایی دارند او را در کلاس‌های مرتبط بنویسند و باتوجه‌به ویژگی‌های رفتار او با او رفتار کنند.

همچنین برای پرورش هوش‌های مربوط به هوش مالی نیز می‌توانند مهارت‌های مرتبط به آن را به کودک بیاموزند.

 خواندن مقالات هوش گاردنر می‌تواند به شما برای افزایش آگاهی کمک کند.

گام پنجم: چگونگی آماده‌سازی کودک برای درآمدسازی و کسب ثروت

پس از تغییر نگرش والدین و شکل‌دهی باور کودک و تقویت استعدادها در او، ایجاد توانمندی در کودک است. به این منظور باید هوش را در کودکمان تبدیل به مهارتی کنیم که بتواند در آینده از آن کسب ثروت کند. همان‌طور که بیان شد برای این منظور باید

  1. به شناسایی و تقویت هوش منحصربه‌فرد کودکمان بپردازیم
  2. به تقویت هوش‌های مرتبط با هوش مالی کودک بپردازیم.

برای  پس از انجام این دو کار باید با آموزش کودک و تمرین و تکرار، هوش را به مهارت و استعدادش تبدیل کنیم.

راهکارهای موجود با توجه به سن کودک متفاوت است. به طور مثال بیان مفاهیم برای کودکان 4 تا 8 سال و نحوه درآمدزایی برای کودکان 8 تا 12 سال مطرح می‌شود. به این منظور می‌توانید مقالات ثروت‌آفرینی کودک 4 تا 8 سال و آموزش ثروت‌آفرینی برای کودکان 8 تا 12 سال را  برای مطالعه بفرم

62 مقاله

درباره نویسنده
کارشناسی ارشد MBA
مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
هوش مالی کودکهوش و استعداد

راهکارهای خلاقانه برای تقویت هوش مالی کودکان 4 تا 8 سال