اعتماد به نفس یکی از مولفه های ضروری در تمام جنبههای رشد کلی کودک است و یک عنصر کلیدی برای موفقیت در مدرسه محسوب میشود. اعتماد به نفس را میتوان به عنوان باور به تواناییها توضیح داد. توانایی تسلط بر بدن، رفتار و چالشهایی که کودکان در دنیای بزرگتر با آن مواجه میشوند.
کودکان با اعتماد به نفس بیشتر مشتاق یادگیری مهارتهای جدید و مواجهه با چالشهای جدید در زندگی هستند. آنها تمام تلاش خود را به کار میگیرند و در مورد کارهایی که میتوانند انجام دهند احساس غرور دارند. مهارت تقویت اعتماد به نفس به کودکان کمک میکند تا با اشتباهاتشان کنار بیایند و اگر شکست خوردند دوباره تلاش کنند در نتیجه، هم در مدرسه و هم در زندگی خود موفقتر از دیگران عمل میکنند و به طور کلی از برتری نسبی در برابر همسالان خود برخوردارند.
مهارت اعتماد به نفس از همان دوران کودکی شروع شده و در طول زمان به آرامی تقویت میشود. با دارا بودن این مهارت، کودک احساس امنیت، دوست داشتن و پذیرش میکند. اعتماد به نفس زمانی تقویت میشود که کودک از طرف والدینش توجه مثبت و رفتار محبتآمیز دریافت کند.
همانطور که بچهها رشد میکنند، اعتماد به نفس نیز میتواند رشد کند. هر زمانی که بچهها چیزهایی را امتحان میکنند، کارهایی را انجام میدهند و چیزهایی یاد میگیرند، میتواند فرصتی برای رشد اعتماد به نفس باشد. این ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که بچهها:
وقتی کودکان اعتماد به نفس داشته باشند، احساس توانمندی و پذیرفته شدن میکنند.
بازی کردن همیشه روشی مناسب برای کمک به کودک برای سرگرم شدن و یادگیری چیزهای جدید است. بازی مکانی امن برای کودکان برای تمرین تصمیمگیری و تقویت اعتماد به نفس است. بازی میتواند به تقویت رشد مهارتهای حرکتی کودک و ایجاد هوش هیجانی او کمک کند؛ در نتیجه اعتماد به نفسش افزایش مییابد. در ادامه چند نمونه بازی مهارت تقویت اعتماد به نفس که شما میتوانید به راحتی با کودک خود در منزل و یا بیرون از خانه انجام دهید را معرفی میکنیم:
نمایش 1–27 از 278 نتیجه