زمان تقریبی مطالعه: 10 دقیقه
جک دورسی کیست؟
اگر اهل توییتر باشید حتماً تا به حال نام جک دورسی به گوشتان خورده است. جک پاتریک دورسی یک کارآفرین اینترنتی، برنامهنویس و بشردوست آمریکایی است. او یکی از هم بنیانگذاران و مدیرعامل سابق توییتر و همچنین بنیانگذار و مدیر اجرایی اصلی یک شرکت پرداخت مالی به نام میکروبلاگینگ است.
جک همچنین بنیانگذار «Square» است؛ یک شرکت پرداخت موبایلی که چندین محصول پرداخت نرمافزاری و سختافزاری را به بازار عرضه میکند. در این مقاله از سری مقالات بازی بوک، قصد داریم زندگینامه جک دورسی را با شما به اشتراک بگذاریم.
علایق کودکی و نوجوانی دورسی
جک دورسی در 19 نوامبر 1976 در سنت لوئیس، در خانواده مارسیا اسمیت و تیم دورسی به دنیا آمد. پدر او، تیم دورسی مهندس تجهیزات پزشکی بود و برای شرکتی کار میکرد که طیفسنجهای جرمی تولید میکرد.
جک تحت تعالیم کاتولیکی قرار گرفته و در دوره دبیرستان به بیشاپ دوبورگ (Bishop DuBourge) رفته است. در دوران نوجوانی و جوانیاش بعضاً به عنوان مدل در صنعت مد کار کرده است.
جک دورسی در ابتدا به کامپیوتر علاقهمند شد و یکی از اعضای باشگاه کامپیوتر مدرسه خود بود. او همچنین زمان قابل توجهی را صرف مطالعه مدل موجود کامپیوترهای IBM کرد.
یک نقص گفتاری در کودکی، جک را بسیار در خانه نگه میداشت. جایی که او با رایانه بازی میکرد و به اسکنر پلیس گوش میداد. او خود را مجذوب صحبتهای کوتاهی که توسط مأموران اجرای قانون و اورژانس استفاده میشد، یافت که الهامبخش شبکه اجتماعی میکروبلاگینگ بود.
دورسی که در سنت لوئیس بزرگ شد، در سنین پایین به کامپیوتر و ارتباطات علاقهمند شد و زمانی که هنوز در دبیرستان Bishop DuBourg دانشآموز بود؛ برنامهنویسی را آغاز کرد.
از آنجایی که ماهیت شغل پدرش ایجاب میکرد که خانواده جک دورسی مرتباً از مکانی به مکان دیگر نقلمکان کنند، جک جوان به نقشهها علاقه پیدا کرد.
شاید به همین دلیل است که او در سن ۱۴ سالگی به سیستم اعزام خودرو و مسیریابی آن علاقهمند شد و برنامههایی در این زمینه ساخته توسط شرکتهای تاکسی استفاده شده بود.
تحصیلات بنیانگذار توییتر جک دورسی
کارآفرین آمریکایی، جک مانند برخی از همتایان خود در زمینه فناوری، پس از اخذ دیپلم دبیرستان در دبیرستان کاتولیک اسقف دوبورگ، مدرک دانشگاهی خود را به پایان نرساند.
دورسی ابتدا یک دوره آموزشی را در دانشگاه صنایع میسوری آغاز کرد اما پس از دو سال به دانشگاه نیویورک تغییر مکان داد.
در نهایت این کارآفرین آمریکایی تحصیل را بدون گرفتن مدرک تحصیلی، ترک کرد، اما این بدان معنا نیست که ضریب هوشی دورسی بالا نیست.
در واقع، برخی منابع بهره هوشی و توانایی او را در اداره دو شرکتی که ارزش آنها میلیاردها دلار است، به هم مرتبط کردهاند.
خصوصیات اخلاقی جک دورسی
دورسی دیدگاه منحصر به فردی نسبت به کار و زندگی دارد که با باور رایج کارآفرینان در تضاد است.
رویکرد او این است که روی اهداف خود بسیار متمرکز است و فقط به خاطر مشغله کاری را انجام نمیدهد. دورسی به مجری پادکست، نماینده ورزشی ریچ کلیمن، گفت: «به جای اینکه ساعتهای کاری را کم کنم، ترجیح میدهم اهداف خود را بزرگتر بچینم.»
به گفته دورسی، کلید بهرهوری، داشتن یک روال ثابت است. دورسی گفته از زمانی که حدود ساعت 5 صبح از خواب بیدار میشود و روزش را با مدیتیشن آغاز میکند؛ و سپس به سمت دفترش میرود؛ با تمرکز بیشتری کار میکند.
تعیین اهداف روشن و شنونده خوب بودن دو ویژگی است که دورسی را به یک رهبر مؤثر تبدیل کرده است و ویژگیهایی است که افراد دیگر اگر میخواهند موفق شوند باید در کار خود به کار گیرند.
جک یک تیپ شخصیتی ISTP است. او اهل عمل و عاشق ساختن وسایل است. منعطف و راحت است و برای آزادی خود ارزش قائل است. در دنیا چیزی بیشتر از احساس گره خوردن یا کنترل شدن جک را اذیت نمیکند.
هوشهای برتر در شخصیت جک
جک درک خوبی در زمینه هوش مالی دارد. شروع کسب و کار در سن کم، سرمایهگذاری صحیح، مدیریت منابع انسانی و ورود به موقع به بازارهای مالی مناسب از جمله نشانههای هوش مالی بالا در شخصیت او است.
هوش مالی عموماً اکتسابی است؛ بنابراین میتوان دلیل بالابودن این هوش را محیط و آموزش مناسب دانست.
علاوه بر اینکه دورسی از هوش مالی بالایی بهره میبرد؛ هوش منطقی-ریاضی او نیز بسیار بالاست. این دو هوش به او کمک کردهاند تا در کارآفرینی به سبک خودش موفق باشد.
«امتیاز از خودش مراقبت میکند» یک کتاب نوشتهشده توسط بیل والش، استیو جیمیسون و کریگ والش است که کتاب تأثیرگذاری بر ذهنیت جک بود.
جوانی و مسیر شغلی جکِ جوان
دورسی در نوجوانی مجذوب چالش تکنولوژیکی هماهنگی رانندگان تاکسی، ونهای تحویل و سایر ناوگان وسایل نقلیه بود که نیاز به برقراری ارتباط ثابت و لحظهای با یکدیگر داشتند. زمانی که دورسی 15 ساله بود؛ نرمافزار ارسال تاکسی نوشت که برای دههها بعد توسط شرکتهای تاکسیسازی مورد استفاده قرار گرفت.
اما مدتی بعد، ایده جک دورسی در زمینه تاکسیهای اینترنتی شکست خورد و جک دوریس برای چند سال بعد با مشکل مواجه شد. او با شغل آزاد امرار معاش میکرد. او حتی برای رفع بی پولی ناشی از مشکلات در دورههای ماساژدرمانی شرکت کرد تا این کار را دنبال کند. در همین حال، او هرگز از رؤیای خود مبنی بر ایجاد یک سرویس پیام کوتاه که در نظر داشت دست نکشید. در طول این مدت، او همچنان در مورد ایده خود از یک سرویس ارتباطی پیام کوتاه که به دوستانش در مورد وضعیت او به شکل آنی اطلاعات میدهد؛ تحقیق میکرد.
جوایز و افتخارات جک دورسی
در سال 2008، جک دورسی توسط MIT Technology Review TR35 به عنوان یکی از 35 مبتکر برتر زیر 35 سال در جهان انتخاب شد. همچنین در سال 2012، وال استریت ژورنال “جایزه مبتکر سال” در زمینه فناوری را به او اعطا کرد.
جک دورسی و بنیان گذاری توییتر
سپس جک به «Odeo»، یک اپلیکیشن راهنمای انتخاب وبسایت مقصد جستجو که به ارسال پیامهای متنی علاقه داشت، نزدیک شد. او توانست توجه ایوان ویلیامز، یکی از بنیانگذاران Odeo و یکی از مدیران شرکت Biz Stone را به خود جلب کند.
در سال 2006، دورسی به همراه ایوان ویلیامز، بیز استون و برخی دیگر از اعضای «Odeo» شرکت Obvious Corporation را تشکیل دادند که بعداً به توییتر تبدیل شد. در عرض دو هفته، دورسی یک سایت ساده ایجاد کرد که در آن کاربران میتوانستند فوراً پیامهای کوتاهی به نام «توئیت» با 140 کاراکتر یا کمتر ارسال کنند.
6 سال بعد از شکست قبلی، دورسی به ویلیامز و استون نزدیک شد. آنها با هم یک نمونه اولیه از آنچه که به پلتفرم توییتر تبدیل میشد را توسعه دادند. دورسی اولین پیام توییتر را در 21 مارس 2006 توییت کرد. این سرویس که به کاربران اجازه میداد پیامهایی با حداکثر 140 کاراکتر ارسال کنند، به سرعت به یک مرکز شبکه اجتماعی محبوب و همچنین یک روش امروزی برای ارتباط تبدیل شد. دورسی تا اکتبر 2008 به عنوان مدیرعامل توییتر فعالیت میکرد و پس از آن رئیس هیئت مدیره شد. در این مقام، او در عرضه اولیه عمومی سهام توییتر (2013) مشارکت داشت که 1.8 میلیارد دلار جذب سرمایه کرد.
جک دورسی و اسکوور
در سال 2009 دورسی یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل Square شد. اسکور یک شرکت سرمایهگذاری پرداخت موبایلی است که دستگاهها و نرمافزارهایی را برای تسهیل تراکنشهای کارت اعتباری ارائه میکرد. اسکوور در ابتدا فقط در آمریکای شمالی در دسترس بود، اما در سال 2013، زمانی که خدمات آن در ژاپن در دسترس قرار گرفت، به بازارهای خارج از کشور گسترش یافت. در آن سال دورسی همچنین عضو هیئتمدیره شرکت دیزنی شد.
در اکتبر 2015 جک دورسی بار دیگر مدیرعامل توییتر شد و در عین حال به عنوان مدیرعامل Square نیز باقی ماند. در طول دومین مسئولیتش در توییتر، این شرکت با انتقادهای فزایندهای در مورد تلاشهایش برای محدود کردن دسترسی به محتوای قابل اعتراض مواجه شد. این موضوع خشم محافظه کاران را برانگیخت، به ویژه در سال 2020، زمانی که توییتر به طور دائمی مطبوعات ساخت اکانت در ایالات متحده را ممنوع کرد. دونالد ترامپ به دلیل توییتهایی که ناقض سیاست توییتر در قبال تمجید از خشونت تلقی میشود. این تصمیمگیری در بحبوحه افزایش درخواستها برای اعمال مقررات دولتی در رسانههای اجتماعی صورت گرفت.
نقلقولهای جک دورسی
ازآنجاییکه دورسی علاوه بر، بنیانگذار توییتر بودن، یکی از کاربران فعال آن هم هست؛ جملات زیادی از او به زبان خودش نقل شده است. در ادامه چند توییت معروف جک را میخوانیم:
- همه کلیات را کامل کنید و تعداد جزئیات را محدود کنید.
- من همیشه مجذوب سیستمها و نحوه کار آنها بودم. من به خودم یاد دادم که چگونه برنامهنویسی کنم تا بتوانم نحوه عملکرد سیستمها را درک کنم.
- بنیانگذاری یک شغل نیست، یک نقش و یک نگرش است.
- شما دو انتخاب دارید. یا نگران رقابت و مسابقه باشید یا روی هدفتان تمرکز کنید و به سرعت به سمت آن حرکت کنید.
سؤالات متداول
نه، او ابتدا از دانشگاه صنایع و علوم میسوری انصراف داد و پس از دو سال به دانشگاه نیویورک منتقل شد اما از آنجا نیز برای کار در توییتر انصراف داد.
جک دورسی کارآفرین آمریکایی است که بنیان گذار توییتر بوده و در حوزه فناوری فعالیت دارد.
هوش مالی بالا، ارتباطات میان فردی قوی، پشتکار، نظم و هدفمندی از جمله عوامل موفقیت او هستند.
هرچند که جک از کودکی به کسب و کار علاقه داشته، اما آشناییاش با دو بنیانگذار دیگر توییتر، نقطه عطف زندگی او به حساب میآید. این سه با هم سیستم پیامرسانی جهان را تغییر داد.