چهره‌های مطرح جهان

پروفسور سمیعی کیست؟

زمان تقریبی مطالعه: 12 دقیقه

پرفسور سمیعی در 29 خرداد 1316 در تهران به دنیا آمد. اوبا داشتن هوش بالا و  پس از تحصیل در رشته پزشکی و زیست شناسی، دوره آموزشی خود را در کلینیک جراحی مغز و اعصاب دانشگاه ماینز/آلمان به پایان رساند و در سال 1971 به عنوان استاد جراحی مغز و اعصاب رسید. در این مقاله از سری مقالات بررسی مشاهیر بازی بوک به بررسی زندگینامه پرفسور سمیعی می‌پردازیم.

پرفسور سمیعی کیست؟

پرفسور سمیعی از مشهورترین جراحان ایرانی است که تخصص مغز و اعصاب دارد. مجید سمیعی در توسعه جراحی مغز و اعصاب مدرن نقش بسزایی داشت. در دهه 60 میلادی دکتر سمیعی، کمک شایانی به پیشرفت سیستم‌های تصویربرداری برای جراحی مغز و اعصاب کمک کرد و در سال 1967 اولین میکروسکوپ جراحی را برای استفاده در جراحی مغز و اعصاب در آلمان اختراع کرد.

در سال 1971، دکتر سمیعی یک دوره آموزشی برای انتقال تجربیات خود در زمینه جراحی میکروسکوپیک راه اندازی کرد و در سال 1977 اولین آزمایشگاه آموزشی میکرو جراحی مغز و اعصاب را در آلمان تأسیس نمود. تجربیات جراح مجید سمیعی در قالب 17 کتاب و بیش از 200 نشریه منتشر شده است.

دکتر مجید سمیعی بین سال‌های 1997 تا 2001  به عنوان رئیس فدراسیون جهانی انجمن‌های جراحی مغز و اعصاب (WFNS) برگزیده شد و مخترع مجموعه ابزارهای جراحی مغز و اعصاب WFNS است.

دکتر سمیعی پروژه‌ای را با هدف بهبود درمان بیماران در فقیرترین کشورهای جهان راه‌اندازی کرد. او در سال 2000 مبتکر و بنیان‌گذار بنیاد WFNS معرفی شد و از طریق تجهیزات جراحی مغز و اعصاب و همچنین آموزش و بورسیه کمک هزینه تحصیلی خود به ویژه برای جراحان مغز و اعصاب از کشورهای در حال توسعه مانند کشورهای خاورمیانه، کمک و پشتیبانی کرد.

مجید سمیعی انجمن جراحان مغز و اعصاب جوان WFNS را راه اندازی کرد که یک پلتفرم ارتباطی است که جراحان مغز و اعصاب جوان از سراسر جهان را به یکدیگر متصل می‌کند. علاوه بر دکتراهای افتخاری متعدد، جوایز، القاب و عضویت افتخاری بنیادهای مختلف، مدال افتخار فدراسیون جهانی انجمن‌های جراحی مغز و اعصاب به مجید سمیعی، رئیس افتخاری WFNS تقدیم شده و به نام مدال مجید سمیعی نام‌گذاری شده است.

در ژوئیه 2000، مؤسسه بین‌المللی علوم اعصاب (INI) که در هانوفر توسط پرفسور سمیعی تأسیس شده است؛ به دلیل معماری غیرمعمول ساختمانش لقب “مغز هانوفر”  را گرفت.

پروفسور سمیعی

سال‌های کودکی و جوانی پروفسور مجید سمیعی

پروفسور مجید سمیعی در خانواده‌ای با اصلیت گیلانی – شیرازی، در تهران به دنیا آمده است. از آنجاکه خانواده پرفسور سمیعی پس از تولد او به رشت مهاجرت کردند؛ او در محله تلفن خانه این شهر بزرگ شد. مجید سمیعی پس از پایان دوره ابتدایی، تحصیلات خود را در دبیرستان شاپور شهر رشت ادامه داد. این مدرسه که از مدارس مشهور دولتی آن زمان بود؛ تأثیر زیادی در شکوفایی هوش پرفسور سمیعی داشت.

پروفسور مجید سمیعی پس از پایان دوره متوسط برای ادامه تحصیل به کشور آلمان مهاجرت کرد. سمیعی در دانشگاه ماینز آلمان به تحصیل در رشته پزشکی مشغول شد.

 علاقه دکتر سمیعی در دوران کودکی

براساس گفته خودش، پروفسور مجید سمیعی از همان سنین کودکی، علاقه زیادی به پزشکی و تبدیل شدن به یک جراح مغز و اعصاب داشته است؛ بنابراین دکتر سمیعی مسیر شغلی خود را از سنین کم انتخاب کرده بود.

دکتر مجید سمیعی به دلیل هوش سرشار، نمرات بالا در امتحانات آخر دوره تحصیلات پزشکی و نشریات علمی که منتشر کرد؛ موفق به دریافت جایزه ویژه دانشجویان ایرانی مقیم اروپا از وزارت علوم ایران شد.

پس از پایان تحصیل در رشته پروفسور مجید سمیعی، آغاز به ادامه تحصیل تخصصی در رشته مغز و اعصاب در دانشگاه ماینتس نمود. در این دوران تحصیلات سمیعی تحت نظارت دکتر کورت شورمن بود که یکی از افراد مؤثر در زندگی سمیعی به حساب می‌آید. پرفسور مجید سمیعی مدرک بورد تخصصی خود را در سال ۱۹۷۰ از کشور آلمان دریافت کرد.

افراد تأثیرگذار در زندگی پرفسور سمیعی

قطعاً تأثیرگذارترین فرد در زندگی فرد موفقی مانند دکتر مجید سمیعی خود ایشان است. پروفسور مجید سمیعی با تلاش بسیار و کسب دانش روزافزون، خود را به مدارج بالایی از علم رسانده است.

همسر و پدر و مادر مجید سمیعی نیز از تأثیرگذارترین افراد زندگی او هستند که صبورانه او را حمایت کرده‌اند.

کورت شورمن جراح مغز و اعصابی بود که مجید سمیعی موفق شد تا زیر نظر او در سن 33 سالگی مدرک تخصصی جراحی مغز و اعصابش را دریافت کند. او با بردباری دانشش را به سمیعی منتقل کرد و تأثیر زیادی در موفقیت وی داشت.

پروفسور سمیعی

شخصیت و منش پرفسور سمیعی

بر اساس فعالیت‌های بشردوستانه و تلاش دکتر مجید سمیعی برای نجات جان افراد، می‌توان شخصیت او را به عنوان یک ESFJ درک نمود. پرفسور مجید سمیعی بر اساس نوع شخصیتش فردی سنت گرا، سخت‌کوش و همواره درحال یادگیری است. اما، بارزترین خصوصیت شخصی مؤثر مجید سمیعی در فرایند موفقیتش، سخت‌کوشی و توانایی مدیریت منابع اوست.

پرفسور سمیعی و انواع هوش

افراد موفقی مانند دکتر سمیعی دارای تعادلی در شخصیت هستند که به پیشرفت بیشتر انواع هوش‌ها در آن‌ها کمک می‌کند.

در ادامه به بررسی هوش‌های غالب پرفسور مجید سمیعی می‌پردازیم:

بررسی هوش گاردنر در پرفسور سمیعی

بر اساس رده بندی هوش گاردنر غالب‌ترین هوش در شخصیت دکتر سمیعی هوش طبیعت گرا، هوش برون فردی، هوش درون‌فردی و هوش دیداری است.

افرادی که دارای هوش طبیعت‌گرای سرشاری هستند سازگاری بیشتری با محیط اطراف خود دارند و معمولاً به بررسی، کشف و درک محیط و یادگیری درباره موجودات زنده علاقه‌مندند.

شاید برای همین است که دکتر سمیعی درباره انتخاب رشته پزشکی، تشبیه عارفانه و کاملاً همنوع دوستانه‌ای دارند. ایشان در این باره بیان کرده‌اند که:

«دانشجویانی که رشته پزشکی را بر می‌گزینند باید بدانند مقدس‌ترین چیز نزد درگاه الهی رسیدگی به احوال انسانی است که نیاز به کمک دارد. اگر بخواهیم یک طبیب واقعی باشیم در درجه اول تنها باید به این فکر کنیم که گره‌ای را از وجود بیمار باز کنیم و اینگونه خدمت‌رسان باشیم. وقتی بیمار می‌آید و می‌گوید دکتر جان، خودم را در اختیار شما قرار می‌دهم، یعنی تمام وجود و روح و جسمش را در اختیار تو قرار می‌دهد. برای همین من از این مسئله مقدس‌تر در زندگی خودم ندیده‌ام که بتوانم به یک بیمار کمک کنم. اگر شما این حس را داشته باشید خدا هم با شما خواهد بود.»

این علاقه او به کمک به دیگران نشان‌دهنده هوش برون فردی تقویت شده در اوست که شخصیتی این چنین می‌سازد.

 هوش دیداری – فضایی و درون فردی نیز از دیگر هوش‌های غالب در شخصیت پرفسور سمیعی است؛ زیرا او بسیار مشهور است و کاملاً به خود اعتماد و اطمینان دارد و در راهی قدم گذاشته که توانایی اوست. تقویت این دو هوش باعث خود آگاهی بالا و تبدیل شدن به یک دانشمند و مخترع کمک زیادی می‌کنند.

پروفسور سمیعی

شروع فعالیت حرفه‌ای پروفسور مجید سمیعی

پرفسور سمیعی جراح مغز و اعصاب، فعالیت حرفه‌ای خود را در دوران تحصیل دوره عمومی پزشکی و با سمت استادیاری و معاونت بیمارستان جراحی مغز و اعصاب آغاز کرد. پس از چندی مدیریت بخش جراحی مغز و اعصاب اطفال را به عهده گرفت. در سال 1351 وقتی موفق به دریافت مدرک پروفسوری جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه ماینتس آلمان شد؛ در این حرفه پیشرفت بیشتری کرد.

جوایز و افتخارات پرفسور سمیعی

پرفسور مجید سمیعی موفق به دریافت:

  • جایزه بهترین جراح مغز و اعصاب در سال‌های 2013 و 2012
  • جایزه حلقه لایبنیتس هانوفر
  • دکترای افتخاری مغز و اعصاب از دانشگاه تهران
  • کلید طلایی شهر رشت
  • عنوان رئیس افتخاری فدراسیون جهانی انجمن‌های مغز و اعصاب  در سال 2001
  • سخنرانی افتخاری در دپارتمان جراحی مغز و اعصاب دانشگاه یوهان ولفگانگ گوته و فرانکفورت آن ماین در سال 2005
  • عنوان پزشک جهانی در سال 2007
  • نام‌گذاری تالار مشاهیر علم و فرهنگ ایران به نام او
  • مدال انجمن جراحی مغز و اعصاب آمریکا در سال 2010
  • معرفی به‌عنوان بهترین جراح مغز و اعصاب جهان جایزه نورون طلایی در سال 2014
  • دکترای افتخاری دانشگاه اسکودار ترکیه در سال 2014

 به علت تحقیقات بسیار ارزشمند بین‌المللی و جهانی ایشان و مشارکت‌هایی که در تحقیقات بالینی در علوم اعصاب داشته است؛ شد.

راز موفقیت پرفسور سمیعی

در بررسی راز موفقیت پرفسور مجید سمیعی باید به این نکات توجه داشت:

– دکتر سمیعی در خانواده‌ای به دنیا آمد که حامیان خوبی بودند و تمام منابع موردنیاز برای رشد فرزند خود را در اختیار او قرار می‌دادند.

-همسر پرفسور سمیعی که از سنین جوانی با هم زندگی می‌کردند؛ فداکارانه به پشتیبانی از او پرداخت.

– دکتر سمیعی از سنین کودک به دلیل هوش طبیعت‌گرای غنی خود، علاقه زیادی به علوم زیستی و حیات موجودات (به‌خصوص اعصاب مرکزی و محیطی) داشت. این موضوع باعث شد تا او از همان سنین راه خود را برای تبدیل شدن به یک جراح موفق انتخاب کند که البته به دلیل شخصیت کوشا، دکتر سمیعی توانست این رؤیای کودکی را به شکل یک هدف دنبال کند.

– تحصیل در محیط‌های مناسبی مانند مدرسه شاپور و دانشگاه مایتنس به دکتر سمیعی فرصت شکوفایی استعدادهایش را داد.

– عامل دیگر موفقیت پرفسور سمیعی سبک زندگی ویژه‌ اوست. به گفته خودش در این سبک زندگی، تمرکز مجید سمیعی همواره بر روی یک هدف خاص بوده است. (تبدیل‌شدن به یک جراح موفق مغز و اعصاب) دکتر سمیعی معتقد است افرادی که مدام در حال از این شاخه به آن شاخه پریدن هستند؛ هرگز به مقصد نمی‌رسند.

پروفسور سمیعی
پروفسور سمیعی

پروژه‌ها و تأسیس مراکز و فعالیت‌ها اجتماعی پرفسور سمیعی

1-اولین فعالیت اجتماعی به نام دکتر سمیعی، تربیت شاگردان متعدد به خصوص از ساکنین کشورهای درحال توسعه است.

2-یکی از پروژه‌های دکتر مجید سمیعی توسعه جراحی قاعده مغز است.

3-تأسیس بیمارستان 400 تختخوابی دکتر سمیعی در شهر رشت، از دیگر فعالیت‌های اجتماعی دکتر سمیعی است که به دلیل علاقه ایشان به شهر زادگاهش اتفاق افتاده است.

4-تأسیس مرکز خصوصی بین‌المللی علوم اعصاب در شهر هانوفر آلمان از دیگر پروژه‌های دکتر سمیعی است.

5-مرکز تحقیقات سرطان‌شناسی خاورمیانه با حضور دکتر سمیعی در رشت احداث شده است.

6-به کوشش دکتر سمیعی بنیاد فرهنگ و علم گیلان در شهر رشت شروع به کار کرد که قرار است بنای فعالیت‌های آن بر پایه علم و فرهنگ باشد.

آثار جراح مغز و اعصاب پرفسور سمیعی

پرفسور سمیعی آثار ارزشمندی در زمینه اعصاب مرکزی و محیط منتشر کرده که از جمله آن‌ها می‌توان به:

– بیش از 200 مقاله نگارش شده

– کتاب اعصاب جمجمه

– کتاب جراحی کلیوی

– کتاب ضایعات اعصاب محیطی

و کتاب‌های: ضربه‌های وارده بر قاعده جمجمه، برش نگاری پنومو آنسفال، اطلس جراحی قاعده مغز، جراحی منطقه زین ترکی و سینوس‌های اطراف بینی، جراحی در ساقه مغز و بطن سوم و پیرامون آن دو، جراحی مننژیوم قاعده مغز، دوخت عروق و اعصاب و نیز پیوند در جراحی پلاستیک و جراحی ترمیمی و روش‌های جدید بازسازی استخوان، اشاره کرد.

پروفسور سمیعی

جملات معروف پرفسور سمیعی

هرچند جملات زیادی به دکتر سمیعی نسبت داده می‌شود؛ اما او ضمن بیان این جمله که: “در حال حاضر بیش از ۳۰ صفحه فیسبوک به نام من به افتتاح شده است؛ اما به ‌نظرتان من از اینها اطلاع دارم؟  خیر!” همواره اعلام کرده که بسیاری از جملات بیان شده با نام دکتر سمیعی در واقع گفته خودش نیست. اما در ادامه توصیه پرفسور سمیعی به کودکان و جوانان ایرانی می‌خوانیم:

“جوانان باهوش ایران زمین باید بیشترین تلاش و وقت خود را در جهت یادگیری علم و دانش به کار ببرند و از ظواهر فریبنده و بی ارزش دوری کنند.”

همچنین دکتر سمیعی درباره رفتار صحیح اساتید و آموزگاران با دانشجویان می‌گوید:

“استاد خوب کسی است که اولاً خودش راه را بداند، بعد راه را به شاگردان نشان دهد و مهم‌تر اینکه خودش هم همان راه را طی کند. این 3 چیز باید همراه یکدیگر باشند و اگر یکی از آنها ناقص شود مسئله تربیت دانشجوی دانا به شکل کامل انجام نمی‌شود.”

سؤالات متداول

پرفسور سمیعی کیست؟

پرفسور مجید سمیعی پزشک و جراح مغز و اعصاب سرشناس ایرانی است که توانسته در حرفه خود یک فرد شناخته شده در تمام جهان باشد.

علل موفقیت پرفسور سمیعی چه بود؟

هوش سرشار، سبک زندگی سالم، حمایت خانواده و قرارگیری دکتر سمیعی در موفقیت او تأثیر زیادی داشته است.

افراد تأثیرگذار بر زندگی پرفسور مجید سمیعی چه کسانی بودند؟

پدر و مادر، همسر، اساتید و فرزندان دکتر سمیعی، از تأثیرگذارترین افراد زندگی او به شمار می‌آیند که کمک زیادی به موفقیت او کرده‌اند.

183 مقاله

درباره نویسنده
تیم تولیدمحتوا بازی بوک
مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
هوش های گاردنرهوش و استعداد

تست هوش گاردنر