زمان تقریبی مطالعه: 11 دقیقه
بیوگرافی استیو بالمر
استیو آنتونی بالمر (Steven Anthony Ballmer) یک تاجر آمریکایی است که به دلیل خدمت به عنوان مدیرعامل ماکروسافت از ژانویه 2000 تا فوریه 2014 معروف شده است. او 34 سال از زندگی حرفهای خود را برای ماکروسافت کار کرد. او سی امین کارمندی بود که در این شرکت استخدام شد. استیو بالمر بعد از کار کردن برای مدت طولانی در ماکروسافت، لس آنجلس کلیپرز را خرید. او و همسرش در حال حاضر در فرصتهای خیریه و بشردوستانه سرمایهگذاری میکنند.
او توانسته است رتبه نهم ثروتمندترین فرد جهان را از آن خودش کند. بنابراین بررسی زندگینامه استیو بالمر مدیر موفق ماکروسافت مانند دیگر افراد موفق جهان میتواند آمیخته به درسهایی باشد که به ما در یافتن مسیر موفقیت کمک کند.

دوران کودکی و نوجوانی استیو بالمر
استیون بالمر در 24 مارس 1956 در دیترویت ایالت میشیگان به دنیا آمد. پدرش فردریک هنری بالمر و مادرش بئاتریس دورکین بود. او یک خواهر به نام شلی دارد. پدرش یک مدیر ثروتمند در شرکت خودروسازی فورد بود.
پدر بالمر نقش بسزایی در موفقیت او دارد به طوری که بالمر در مورد نقش او در موفقیت تحصیلی و پیشرفتش در زندگی بارها سخن گفته است. پدر بالمر از مهاجران سوییسی بود که به آمریکا آمده بود و مادرش نیز از یهودیان بلاروس بود.
بالمر تنها دلیل مهاجرت پدرش از سوییس به آمریکا دستیابی به هدفی بالاتر میداند و بیان میکند که او من را نیز در جهت همین اهداف سوق داده است. به همین دلیل بود که از همان ابتدای زندگی تصمیم گرفت تا مثل پدرش زندگی کند و به جایگاهی برتر برسد که او و پدرش مدنظر داشتند.
تحصیلات استیون بالمر
استیو بالمر در فارمینگتون هیلز میشیگان بزرگ شد و مدرک متوسطهاش را از دبیرستان خصوصی کانتری دیترویت در بورلی هیلز میشیگان با کسب نمره عالی 800 در آزمون SAT (چیزی شبیه به کنکور سراسری در ایران) گرفت. قبل از ورود به دانشگاه، او در دورههای آمادگی درسی در دانشگاه فنی لارنس شرکت کرد.
او تحصیلاتش را در دانشگاه هاروارد ادامه داد و در آنجا با بیل گیتس آشنا و دوست شد. استیو همزمان با درس خواندن در دانشگاه، تیم فوتبال هاروارد کریمسون را مدیریت میکرد و با روزنامههای هاروارد کریمسون و هاروارد ادووکیت نیز کار میکرد. در سال 1977 او با مدرک ریاضیات کاربردی و اقتصاد از دانشگاه هاروارد فارغ التحصیل شد.
بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه، برای مدت دو سال مدیر تولید بخشی از کمپانی بزرگ Procter & Gamble بود. در همین حین او سعی داشت فیلمنامه بنویسد. بعد از مدتی نویسندگی را رها کرد تا در دانشگاه استنفورد ادامه تحصیل دهد. در سال 1980، برای کار کردن در مایکروسافت از تحصیل در دانشگاه استنفورد انصراف داد.
بررسی هوش گاردنر در زندگی استیون بالمر
هوش منطقی ریاضی اصلیترین هوش بالمر است. او یک نابغه تمام عیار در علم ریاضی بوده و یکی از معدود افرادی است که توانسته بسیاری از جوایز و مدالهای مختلف در آزمونهای گوناگون ریاضیات را به خود اختصاص دهد. وی در آزمونی که توسط موسسه ریاضیات آمریکا برگزار شد، توانست امتیاز بیشتری از بیل گیتس به دست آورد.
از آنجایی که بالمر به تواناییهای خودش آگاه بود و سعی میکرد آن را در خود تقویت کند میتوان بیان کرد که او مانند بسیاری از افراد موفق هوش درون فردی بالایی نیز داشته است.
هوش دیگری که در بالمر بارز است هوش برون فردی اوست. بالمر از همان کودکی به مدیریت و رهبری علاقه داشت. به همین خاطر در نوجوانی رهبری تیم بسکتبال دبیرستانی که در آن تحصیل میکرد را برعهده گرفت.
در جوانی و در کار نیز نمودهایی از این هوش رادر زندگی استیو بالمر مشاهده میکنیم. حضور پر انرژی و درعینحال عجیب و غریب وی روی صحنه نیز باعث شده تا ویدیوهای مربوط به سخنرانیهای وی بارها و بارها توسط کاربران وبسایتهای ویدیویی گوناگون، مانند یوتیوب مشاهده شود.
همچنین وقتی به بررسی هوش مالی استیو بالمر میپردازیم متوجه میشویم که با توجه به هوش ریاضی و هوش برون فردی بالا در مسائل مالی نیز موفق بوده و هوش مالیاش به او کمک کرده تا با درایت از منابع مالیاش استفاده کند و با سرمایهگذاری های صحیح باعث افزایش ثروتش شود.

شخصیت شناسی استیو بالمر
مهمترین ویژگی شخصیتی استیون بالمر، تسلیم نشدن او و تلاشهای بیوقفهاش برای رسیدن به موفقیت و یادگیریهای مداوم است. او دارای هوش بالای برون فردی است و با ارائه خودش به شیوهای درست، توانسته است به موفقیت برسد.
همچنین بالمر همواره به داشتن شخصیتی پر انرژی و هیجانی مشهور بوده است. این شخصیت، در بسیاری از موارد باعث ترغیب کارمندان به کار کردن و در نهایت تشویق سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در امور گوناگونی که وی مسئولیت آنها را بر عهده داشته، شده است.
فعالیتهای حرفهای استیو بالمر
استیو آنتونی بالمر چندین دهه تجربه و عناوین شغلی عالی دارد. مدیرعامل سابق مایکروسافت چند سال بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه، وقت خود را صرف پیدا کردن کار مناسب خودش کرد. در سال 1980 او وارد مایکروسافت شد.
Procter & Gamble
بالمر بعد از فارغ التحصیلی به مدت دو سال به عنوان مدیر تولید در Procter & Gamble کار کرد. در این کمپانی، او در دفتری کار میکرد که «جفری ایملت»، شخصی که بعدا مدیرعامل کمپانی بزرگ جنرال الکتریک شد، نیز در آنجا مشغول به کار بود.
مایکروسافت
بعد از یک دوره هنری کوتاه در نوشتن فیلمنامه برای هالیوود، بالمر تحصیلات تکمیلی دانشکده بازرگانی استنفورد را برای پذیرش پیشنهاد بیل گیتس برای پیوستن به مایکروسافت به عنوان سی امین کارمند در 11 ژوئن 1980 رها کرد. او اولین مدیرعاملی بود که گیتس استخدام کرد.
استیون بالمر در سازماندهی مجدد مایکروسافت در طول تأسیس آن در سال 1981 نقش اساسی داشت. به علت همین نقش مهم،8 درصد از سهام شرکت مایکروسافت به او داده شد. استیو بالمر مدیر موفق ماکروسافت تا سال 2003 که 39.3 میلیون سهم فروخت، تمام سهام خود را حفظ کرد. مالکیت او به 4 درصد کاهش پیدا کرد که تا الان هم ادامه دارد.
رئیس توسعه سیستم عامل در دهه 1980
در طول ظهور مایکروسافت به عنوان یک غول فناوری، بالمر سرپرست تیم توسعه دهندگانی بود که بر روی یک سیستم عامل برای قرارداد با IBM کار میکردند. این همان چیزی است که منجر به ایجاد MS-DOS و بعدا مایکروسافت ویندوز شد.
معاون اجرایی، فروش و پشتیبانی
در فوریه 1992، استیو بالمر به عنوان سرپرست گروهی از توسعه دهندگان داخلی که بر روی چارچوب دات نت ( .NET) کار میکردند، قرار گرفت. او به عنوان معاون اجرایی فروش و پشتیبانی، توانست پروژه دات نت را رهبری کند.
رئیس مایکروسافت
از ژوئیه 1998 تا فوریه 2001، استیو بالمر دومین شخص مهم مایکروسافت بود و تنها به بیل گیتس، حساب پس میداد. در همین حین بود که به کار تجزیه و تحلیل چگونگی عملکرد شرکت از نظر مالی پرداخت. او همچنین بینشی در مورد فناوریهای آیندهای که مایکروسافت برای رقابت به آنها نیاز داشت به دست آورد.
مدیر ارشد اجرایی
در ژانویه 2000، بالمر به عنوان مدیر ارشد اجرایی مایکروسافت انتخاب شد. تحت رهبری او، مایکروسافت به توسعه دهندگان اجازه آزمایش با طیف متنوعی از محصولات را داد. مدیر ارشد اجرایی بودن بالمر یک موفقیت مالی برای مایکروسافت بود. این شرکت شاهد افزایش درآمد سالانه خود از 25 میلیارد دلار به 70 میلیارد دلار و افزایش درآمد خالص 215 درصدی بود.
بازنشستگی
بالمر در فوریه 2014 از سمت خود به عنوان مدیرعامل مایکروسافت بازنشسته شد. او در آگوست همان سال از هیئت مدیره کنارهگیری کرد. با این حال، او همچنان سهم بزرگی در سهام مایکروسافت دارد. بالمر در اعلامیه بازنشستگی خود اظهار داشت که تصمیم او بر اساس نیاز مایکروسافت به داشتن رهبری جدید که بتواند طولانی مدت شرکت را اداره کند، بوده است.
موفقیتهای استیو بالمر
بیشتر دستاوردهای مدیرعامل سابق مایکروسافت، حول کار کردن او در شرکت مایکروسافت میگذرد. از طرفی، همسرش او را در کمکهای خیرخواهانه مختلف مشارکت داده است.
سه برابر کردن درآمد سالیانه مایکروسافت
در طول تصدی او به عنوان مدیرعامل، درآمد سالیانه شرکت مایکروسافت از 25 میلیارد دلار به 70 میلیارد دلار رسید. در واقع این افزایش درآمد، باعث افزایش ارزش سهام او شد موفقیت او در مدیریت مایکروسافت باعث شکل گیری ثروت زیاد او شد.
سرپرستی تیم توسعه سیستم عامل مایکروسافت
بالمر با رهبری تیمی از توسعه دهندگان داخلی سیستم عامل برای قرارداد IBM، پروژه را رهبری کرد. این سیستم عامل به MS-DOS تبدیل شد. با گذشت زمان، این توسعه منجر به ویندوز شد و به شکلگیری واقعیت مدرن رابطهای کاربری محاسباتی کمک کرد. همچنین شایان ذکر است که او در دوران تصدی خود در مایکروسافت پروژههای متنوعی مانند Xbox و Zune را ترویج داد.

USAFacts.org
در سال 2017، استیو بالمر وب سایت USAFacts.org را به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی با هدف آموزش مردم در مورد درآمد دولت ایالات متحده، هزینهها و تأثیرات اجتماعی راهاندازی کرد. گزارشها نشان میدهند که او 10 میلیون دلار به تیمهای تحقیقاتی کمک کرده است تا اطلاعاتی را جمعآوری کنند تا پایگاه داده وب سایت را با دادههای رسمی و واقعی پر کنند.
کمکهای بشردوستانه
در طول سالهای مختلف، بالمر به چند سازمان مختلف کمک مالی کرده است. ازجمله مهمترین آنها میتوان به کمک 50 میلیون دلاری او به دانشگاه اورگان اشاره کرد. او همچنین هدیهای به ارزش 60 میلیون دلار به بخش علوم کامپیوتر دانشگاه هاروارد اهدا کرد. علاوه بر این، او در صندوق ملی یهود خدمت میکند؛ به این معنا که حداقل یک میلیون دلار یا بیشتر به JNF کمک کرده است.
جوایز و افتخارات استیو بالمر
بزرگترین دستاورد بالمر شهرت و معروفیت او است. با این حال، به او عنوان «شوالیه لژیون افتخار» داده شده است و به خاطر ثروتش معروف است.
شوالیه لژیون افتخار
استیون بالمر در سال 2011 توسط رئیس جمهور وقت فرانسه نیکلا سارکوزی به عنوان شوالیه لژیون افتخار منصوب شد. این جایزه معمولا به کهنه سربازان آمریکایی اعطا میشود که در جنگ جهانی دوم جان خود را در جنگ در خاک فرانسه به خطر انداختهاند. با این حال، رئیس جمهور فرانسه فکر کرد که تلاشهای مایکروسافت برای بهبود تجارت و کیفیت زندگی در سراسر جهان شایسته این عنوان است.

جملات ارزشمند استیو بالمر
- شرکتهای بزرگ با رهبران بزرگ شروع میکنند.
- من فوتبال را هم خیلی دوست داشتم، اما بسکتبال به وضوح عشق اول من است.
- مهمترین مزیت فناوری اطلاعات این است که افراد را قادر میسازد تا کاری را که میخواهند انجام دهند و خلاق و مولد باشند.
- بیشتر فرمتهای موسیقی بر روی آیپاد، دزدیده شدهاند.
- در مایکروسافت تمرکز اصلی ما روی امنیت است؛ چون میخواهیم مشتریانمان بتوانند به تجربه کامپیوتری خودشان اطمینان کنند و متوجه مزایای دنیایی که در آن زندگی میکنیم بشوند.
- از هر ایدهای که واقعا عالی به نظر میرسد، میتوانید دهها سال محصول برداشت کنید. از طرف دیگر، اگر میخواهید عالی باقی بمانید، باید به چیزهای جدید بزرگ و برجسته اعتماد کنید.
- علم کامپیوتر، سیستم عامل همه نوآوریها است.
- میزان سرسخت بودن شما است که موفقیتتان را تضمین میکند.
- بازار سهام همیشه کنتور مخصوص به خود را داشته است. گاهی جلوتر از خودش است و گاهی پشت سر خودش. ساعت شکسته دو بار در روز وقت را درست نشان میدهد.
سوالات متداول
استیو بالمر با نام کامل استیون آنتونی بالمر در 24 مارس 1956 در دیترویت ایالت میشیگان به دنیا آمده است. او از سال 2000 تا 2014 مدیرعامل شرکت نرم افزار رایانهای مایکروسافت بود.
تاثیرگذارترین فرد در زندگی بالمر، بیل گیتس بود که او را به عنوان 30 امین کارمند شرکت مایکروسافت استخدام کرد.