اختلالات کودکاناختلالات نوجوان

اختلال شخصیت مرزی در کودکان و نوجوانان چیست؟

اختلال شخصیت مرزی (BPD) نوعی اختلال خلقی در نحوه تعامل فرد با دیگران است. این شایع ترین اختلال شخصیتی شناخته شده است. به طور کلی، فردی که دارای اختلال شخصیت است، از نظر نحوه تفکر، درک، احساس یا ارتباط با دیگران با یک فرد معمولی تفاوت های چشمگیری خواهد داشت.

ادامه مطلب
اختلالات کودکان

اختلال نوشتن در کودکان یا دیسگرافیا؛ نقش خانواده یا معلمان در جهت رفع آن

همه بچه‌های کوچک هنگام نوشتن یا ادای حق مطلب از طریق نوشتار مشکل دارند. اما اگر دست‌خط کودک شما به طور دائمی ناخوانا یا نامشخص باشد و مدام در دیکته دچار افت یادگیری باشد، مشکل ممکن است ناشی از اختلال یادگیری به نام اختلال نوشتار یا دیسگرافی باشد.
ادامه مطلب
اختلالات کودکان

اختلال ریاضی در کودکان؛ نقش والدین و معلمان در رفع آن

اختلال ریاضی یکی از مهم ترین و شایع ترین اختلال های دوران کودکی است. هرچند بسیاری از دانش آموزان در یادگیری ریاضی مشکل دارند ولی همه آن ها به اختلال ریاضی مبتلا نیستند . کودکان دچار اختلال ریاضیات در یادگیری و یادآوری اعداد مشکل دارند و نمی توانند واقعیات پایه مربوط به اعداد را به خاطر بسپارند و در محاسبه کند و غیر دقیق هستند
ادامه مطلب
اختلالات کودکان

اختلال یادگیری غیر کلامی در کودکان از علل بیماری تا درمان

برای مبتلایان به اختلال یادگیری غیرکلامی، درک و یا استفاده از زبان بدن، حالت‌های صورت، لحن صدا و نشانه‌های دیگر دشوار است، به بیان کلامی بسیار اعتماد می‌کنند. به همین دلیل این افراد برای جبران، بسیار حرف می‌زنند. وابستگی این کودکان به کلام سبب می‌شود این افراد کم کم دایره‌ی واژگانی وسیع و حافظه‌ی شنیداری خوبی پیدا کنند.
ادامه مطلب
اختلالات کودکان

اختلال خواندن در کودکان؛ راه‌های تشخیص و درمان آن

اختلال خواندن یا دیسلکسیا یک نوع خاص از مشکل یادگیری است که فرد در فراگیری خواندن به صورت روان و درست با مشکل رو به رو است، همچنین ممکن است مشکلاتی در درک هنگام روخوانی، تلفظ و نوشتن داشته باشد در ادامه از علل تا راهکار های درمانی این اختلال درکودکان را خواهیم پرداخت.
ادامه مطلب
اختلالات کودکان

اختلال یادگیری در کودکان و نوجوانان چگونه است؟

هر اختلالی که در آن موفقیت تحصیلی فرد، با توجه به سن و آموزش و هوش و يا براساس آزمون‌های معیار خواندن و نوشتن و محاسبه، از آنچه انتظار می‌رود بسیار کمتر باشد، اختلال یادگیری توصیف می‌شود. در ادامه از علل تا درمان اختلال یادگیری در کودکان و نوجوانان بررسی خواهد شد.
ادامه مطلب
اختلالات کودکان

اختلال نافرمانی مقابله ‌ای در کودکان چیست؟

اختلال نافرمانی مقابله ای نوعی اختلال رفتاری است که اغلب در کودکان مشاهده می شود. کودکانی که دچار اختلال نافرمانی مقابله ای هستند مجموعه ای از رفتارهای همراه با خشونت، نافرمانی، لجبازی، خشم در مقابل کسانی که در موضع قدرت قرار دارند را نشان می دهند.
ادامه مطلب
اختلالات کودکان

چگونه با ترس کودکان از مدرسه برخورد کنیم؟

ترس از مدرسه یک پدیده روانی اجتماعی در زندگی کودکان است که به ویژه درابتدای ورود به مدرسه نمود پیدا می کند و به لحاظ آثار سوء بالقوه‌ای که در رفتار کودک دارد، از دیگر ترس‌های دوران کودکی مهم‌تر است در این مقاله قصد دادریم به مهم ترین دلایل ایجاد این عارضه و راهکار های درمانی آن بپردایم.
ادامه مطلب
اختلالات کودکان

ترس کودکان از تاریکی  را جدی بگیرید

برای بعضی از کودکان خوابیدن در تاریکی شب، یک کابوس تمام عیار است. ساعتها طول می کشد تا به خواب بروند و به علت ترس عمیقشان، بارها از خواب بیدار می شوند فارغ از سن کودک و مدت زمانی که با ترس از تاریکی دست و پنجه نرم می کند، برای شروع درمان و پایان بخشیدن به این ترس دیر نشده است و ما در این مقاله قصد داریم از علل این مشکل تا راهکار های درمانی آن صبحت کنیم.
ادامه مطلب
اختلالات کودکان

کودکان دارای اختلال خودشیفتگی یا شخصیت خودشیفته چه ویژگی هایی دارند؟

فرد مبتلا به اختلال شخصیت خود شیفته، دارای اعتماد به نفس کاذب و خواستار توجه و تحسین دیگران است و معمولا در مهارت همدلی با دیگران ضعف دارد. از ویژگی های مشترک این افراد می توان به مواردی مثل نیاز به تحسین، عدم همدلی با دیگران و بزرگ نمایی کردن اشاره کرد. در ادمه به بررسی این اختلال در کودکان خواهیم پرداخت.
ادامه مطلب